Del 13 - Lycklig iallafall

Previous
"Tänk att det är 2012 nu." Är det ända jag hinner säga innan Andy lutat sig fram och kysser mig. Det är inte speciellt ömt, men inte heller desperat. Lite mittemellan. Sedan lämmnar även han rummet och lämnar en förvirrad Rosie bakom sig. Vad var det som hände precis?
När jag vaknar upp vid åttatiden nästa morgon efter den omtumlande nyårsfesten är det bara en sak jag vill få klart och tydligt från igår. Jag måste få veta vad den där kyssen mellan Andy och mig betydde. Jag blev så överaskad och ville bara ha mer, allt bara gick så fort. Varför kysste han mig? Ångrar han sig? Varför gick han på en gång? Var jag så dålig på att kyssas? Han måste ju tycka om mig eftersom han kysste mig, eller? Han var väl inte full? Så många frågor som åker runt i huvudet just nu, och inget svar får jag av att ligga kvar här i sängen. Jag reser mig från sängen så försiktigt jag kan, och tar det första jag får tag på i min garderob. Vilket blev ett par jeans som jag bara älskar och en röd topp jag har haft länge. Jag smyger ut med kläderna till badrummet och klär på mig. Där borstar jag snabbt igenom håret i badrummet också. Jag tar mig så försiktigt jag bara kan förbi sovrummet där Olivia, Emma och Louise sover och där jag borde vara men jag bara måste få veta. 

Jag knackar på hos Andy, det är hans mamma Rachel som öppnar. Hon ger mig en snabb kram och sen släpper hon in mig i värmen. Tack och lov! Det var iskallt ute men det är ju en sån kort bit mellan husen så jag tog ingen jacka. Kanske lite osmart men inte mycket att göra något åt nu.
"Andy sover. Var det nåt viktigt? Eller jag antar att det är viktigt eftersom du är här så här tidigt." Säger hon snällt och ser på mig nyfiket.
"Jo, det är viktigt. Där uppe väl?" Svarar jag lite stressat, men ler snabbt till henne.
"Ja, det är bara att väcka honom." Säger Rachel och skrattar lite. 
"Okej, tack." Säger jag och börjar gå upp till hans rum. 

Jag öppnar dörren långsamt, och där ligger han fridfullt och sover. Jag vill inte väcka honom men jag måste få veta, jag bara måste. Jag tar god tid på mig att gå fram till hans säng så jag kan komma på hur jag ska väcka honom och få dem svar jag vill ha. När jag är framme vid sängen sätter jag mig ner där på kanten och prövar med att säga "Andy?". Inget svar, jag puttar lite på honom och han gnäller lite.
"Andy är du vaken?" Provar jag igen lite högre än tidigare.
"Måste jag gå upp?" Säger han surt och ligger med ryggen mot mig.
"Ja för vi måste prata." Säger jag nu lite irriterat. Han vänder sig om och när han ser mig så sätter han sig upp och säger förvånat "Hur fan kom du in här?!".
"Din mamma släppte in mig, men det är inte det viktiga nu." Svarar jag trött.
"Vad är det viktiga då?" Frågar han lite smått irriterat. Jag hittar inte riktigt orden så jag bara sitter där och ser in i hans ögon. Jag önskar jag kunde kyssa honom igen. Men jag kan inte göra något förens jag vet.
"Kyssen igår...vad betydde den? Hur är det mellan oss nu? Det här ändrar saker vet du väl för...för" Allt bara kommer på en gång men det sista kan jag bara inte få ur mig. Kyssen måste ju betyda något, och jag tänker att nu skulle jag kunna berätta för honom att jag gillar han som mer än en vän. Det här kanske gör så att saker och ting ändras mellan oss.
"Bara glöm det." Säger han trött. Menar han allvar?! Fattar han inte att jag gillar honom på det sättet också. Bara glöm det. Jag vill inte glömma det, men vad förvänta jag mig egentligen.
"Men...varför?" Försöker jag. Jag känner hur gråten inte är långt bort nu. Allt jag vill nu är bara att försvinna och aldrig mer komma tillbaka.
"Jag sa bara glöm det. Det var ett misstag." Säger han bittert och med en sån ton att det inte går att ta miste om att han menar allvar.
"Okej." Svarar jag tyst och ser ner i golvet. Jag bara sitter där bredvid honom ett tag, oförmögen att röra mig. Nu känner jag tårarna brinna innanför ögonlocken.
"Var det något mer du ville?" Säger han lite kyligt efter en stunds tystnad. Jag bara tittar oförstående på honom.
"Nej. Jag borde väl gå då." Säger jag och försöker samla mig. Han bara nickar och jag reser på mig. Precis när jag är vid dörren tilltalar han mig igen, men allt han säger är "Stäng dörren efter dig". Jag trodde han skulle säga förlåt eller nåt som gå inte men han sa bara stäng dörren efter dig. Allt jag klarar av att göra är att nicka kort sen går jag ner för trappan och ut ur hans hus. 

Så fort jag kommit ut och en bit från det huset så stannar jag vid min husvägg och bara gråter en stund. Hur kunde jag vara så dum att tro det var något mellan oss? Varför utsatte jag mig ens för det här? Hur kunde han, jag har aldrig sett honom sådär. Jag kan inte komma in med svullnade ögon som man får efter gråtit. Så efter gråtit klart stannar jag där ute en liten stund till innan jag vågar gå in igen. 

Jag smyger försiktigt in i huset och tillbaka in i sovrummet. Varför smyger jag ens? Alla här som sover här är typ däckade efter igår. När jag öppnar dörren till sovrummet och har lagt mig ner i min säng så ser jag Emma vända sig mot mig.
"Vart gick du tidigare imorse?" Frågar hon nyfiket och sätter sig upp. Var hon uppe? Ja då är det ingen idé att ljuga om det. Jag har varit borta i en halvtimme. 
"Jag gick till Andy. Jag behövde reda ut en del grejer." Svarar jag och tänker att hon får nöja sig med det svaret så länge. Ska jag berätta allt nu så kommer jag börja gråta igen och det klarar jag bara inte av just nu, och jag vill i sånt fall at Olivia ska höra då också så att jag inte ska behöva berätta det 2 gånger. Som om det vore på en beställning vaknar Olivia också och sätter sig upp.
"Vad har hänt?" Säger Olivia oroligt och tittar på mig allvarligt. Hon känner mig alldeles för väl. 
"Inget, allt är lugnt." Säger jag så samlat jag kan men egentligen är inget okej. 
"Vad var det om att du hade varit borta och vart hos Andy?" Säger hon fortfarande allvarligt. Hörde hon det? Hon hör verkligen allt. Jag tror det är lika bra att jag berättar på en gång för dem.
"Igår precis efter tolvslaget så kom Andy till mitt rum strax efter Felix gått. Vi sa inte så mycket, han hade tydligen letat efter mig. Vi sa gott nytt år och sen kysste han mig." Säger jag och har två par förvånade ögon på mig. Nästan så jag vill säga stäng munnen till dem eftersom de gapar så värst. 
"Oj, kysste Andy dig. Det trodde jag inte om honom, inget illa menat." Säger Emma uppriktigt förvånad.
"Det är lugnt, det trodde inte jag heller." Säger jag och kan inte hjälpa att rodna lite.
"Men vad har det med att du var hos Andy tidigare imorse?" Säger Olivia förvånat och lite otåligt.
"Jag ville veta vad kyssen betydde så jag bestämde mig för att gå och fråga honom på en gång." Svarar jag och tittar ner på täcket som ligger framför mig. Den enda som inte vaknat än är Louise. Undra när hon vaknar eller alla andra i huset.
"Vad sa han då?" Frågar Emma väldigt nyfiket. Där kom frågan jag ville undvika. Jag är precis på väg att svara när Olivia flyttar sig så att hon kan krama mig. 
"Du fick inget bra svar ellerhur?" Frågar Olivia försiktigt. Jag vill inte börja gråta. 
"Han sa att jag bara skulle glömma det. Att det var ett misstag." Svarar jag och nu har jag även Emma vid min sida. Där sitter jag med Olivia och Emma på var sin sida om mig och kramar mig, vi studerar Louise hur hon sover. Helt otroligt hur en människa kan röra sig så mycket som hon i sömnen. Vi bara sitter en stund så tills det knackar på sovrumsdörren och Felix sticker in huvudet.
"Jaha ni är alla vakna. Jag måste ha tagit fel rum." Säger han lite besviket och tittar på mig. På typ två sekunder har Olivia och Emma hunnit flytta sig till sina sängar med täcke som täcker dem.
"Äh det är lugnt. Kom hit." Säger jag bedjande, jag orkar inte bry mig just nu. Dem vet ju redan. Han kommer och sätter sig brevid mig glatt.
"Så ni är Olivia och Emma?" Säger han och pekar på Emma när han säger Olivia och när han säger Emma pekar han på Olivia. Jag skrattar till lite och väntar på att nån ska rätta honom.
"Jag är Emma och det är Olivia." Säger Emma. Det blev alltså Emma som rätta honom. Nu tror jag Louise är vaken men är inte helt säker. Hon sätter sig upp och när hon ser vem mer som är här så drar hon på sig täcket som hon har vid fotändan. 
"Och du måste vara Louise." Säger Felix stolt över att få ett namn rätt.
"Japp, och du måste vara Felix." Svarar hon och bara flinar.
Nu klarar jag bara inte av att bara sitta brevid Felix, jag behöver hans skyddande armar runt mig. Jag kryper upp i hans famn. Först så tar han emot mig nöjt men sen stelnar han till.
"Det är lugnt, dem vet." Viskar jag och då slappnar han av. Han pussar mig mjukt på pannan och låter mig vila i hans famn. Jag är så glad över att jag har honom. 
"Så ni vet?" Säger han och möter deras blickar. 
"Japp, ta väl hand om henne bara så är vi glada." Säger Olivia lite skämtsamt men ändå allvarligt. 
"Självklart, det gör jag alltid." Svarar han och ler. Han håller om mig lite hårdare som om han tror att jag skulle kunna förvinna vilken sekund som helst.

Jag kan klara mig fint utan Andy eller ja iallafall som pojkvän. Jag har ju mina underbara vänner och Felix. Det här är bara för underbart, nu har jag och Felix vart tillsammans som vi brukar framför mina kompisar. Dem verka acceptera honom bra. Dem sitter och skämtar och skrattar. Jag orkar inte riktigt vara med i samtalet, istället nöjer jag mig med att bara lyssna och skratta åt skämten då och då. Det här blev än rätts så okej morgon iallafall.

Ja då var del 13 uppe, kanske lite av en mellandel men det är ju första delen efter nyårsspecialen. Det kommer komma en del till och sen är det dags för påskspecialen. Vad tycker ni nu om novellens händelser? Ni kommer få se lite av en annan sida av Andy, hur han är och inte bara det guliiga som Rosie har fallit för. Kommentera och berätta vad ni tycker!! :)
 

Del 12 - Tolvslaget

Previous
"Okej, det finns egentligen inget enkelt sätt att säga det här, så jag tänker bara säga det rakt ut." Säger jag och tittar honom i ögonen. "Andy jag..." Min mening klipps av av ett bultande på dörren. Motvilligt vänder jag mig till dörren och öppnar försiktigt. Vem kommer nu? Det är kalt ute och gatlyktorna lyser upp snön så att den glittrar. Och på min tröskel står, med rosenröda kinder från kylan, ingen mindre än Felix.
"Vad gör du här?" Säger jag förvånat och står fortfarande mitt i dörröppningen.
"Jag kom för nyårsfesten...och dig" Svarar han, fast när han säger "och dig" så säger han det lägre och bara ler mot mig. Vad gör jag, jag har ju saknat honom jättemycket! Jag slänger armarna om honom i en kram. Han besvarar kramen samtidigt som han lyfter upp mig lite för att flytta oss från kylan, och så stänger han dörren. 
"Vad jag har saknat dig." Viskar Felix i mitt öra och håller om mig hårdare. Jag är precis på väg att kyssa honom när jag kommer på vem mer som är här. Motvilligt släpper jag Felix och vänder mig mot Andy. Han ser på oss med en granskande blick. 
 "Förlåt, det här är..." Börjar jag men vet inte hur jag ska fortsätta. Jag menar vad exakt är Felix för mig. Felix är inte min pojkvän, även om jag önskar det ibland. Han är inte min kusin heller egentligen. Som tur är Felix snabb att rädda situtationen.
"...Felix. Hej, vad heter du?" Säger han och tittar på Andy. Jag vet inte vart eller snarare mer vem jag ska se på, så jag tittar snabbt mellan dem, ler och sen fäster jag min blick på väggen framför mig.
"Hej. Jag är Andy. Hur känner ni två varandra?" Säger han besvärat. Han har sin blick fäst på mig, märker jag när jag kastar en snabb blick på honom.
"Vi...eh...är typ...släkt" Svarar jag lite frånvarande. Gud vad pinsamt det här blev. Felix och Andy i samma rum. Dem två killar som betyder så mycket för mig. Aldrig trodde jag det här skulle hända. Jag måste hitta Olivia och Emma för att prata med dem om det här.
"Jaha...jag trodde...något annat." Säger han och tittar ner i golvet samtidigt som han rodnar lite lätt. Oj är det så uppenbart att till och med Andy fattade att det är nåt mellan Felix och mig.
"Men vart är Berta?" Bryter jag av med. Det var den bästa ursäkten jag kunde komma på för att kunna komma iväg för att få prata med Olivia och Emma.
"Hon gick andra vägen och är antagligen i köket." Svarar Felix och drar mig närmare sig, som om han vet att jag tänkte smita iväg.
"Jaha okej, jag borde gå och hälsa på henne" Säger jag och kramar snabbt om Felix, ger en ursäktande blick till Andy och sen går jag ut från hallrummet. 

När jag letar efter Olivia och Emma så verkar dem inte finnas någonstans. Jag hälsar på alla gäster som har kommit nyligen. Det blir ett antal som jag får hälsa på men tillslut hittar jag Olivia och Emma.
"Aha, där är ni!" Säger jag glatt och lättat när jag kommit fram till dem.
"Ja här är vi!" Säger Emma med tillgjord röst.
"Jag behöver verkligen prata med er." Säger jag och tar armkrok med dem. Så dem inte kan smita eller försvinna i folkmassan här.
"Vad har hänt?" Frågar Olivia och tittar på mig allvarligt.
"Felix är här...och Andy...samtidigt." Säger jag panikslaget. Jag ser hur Emma öppnar munnen för att säga nåt när jag säger Felix namn, men stänger så fort jag nämner Andy i samma mening. 
"Hur? När? Vart?" Frågar Olivia snabbt och tittar runt sig. 
"Alldeles nyss i hallen. Hur; vet jag inte. Jag skulle precis berätta hur jag känner för Andy, och då ringde det på dörren. Jag öppnade, och där stod Felix." Svarar jag och tittar på två par uppspärrade ögon.
"Oj, vad gjorde du?" Frågar Emma försiktigt men ändå nyfiket.
"Jag blev först så förvånad av att Felix var här, sen kastade jag mig i hans famn. Vi kramades ett tag, han flyttade på oss så att vi inte skulle bli kalla där vi stog i dörröppningen. Jag var precis på väg att kyssa Felix när jag kom på att Andy fortfarande var där." Svarar jag lite frånvarande. Medans iaktar jag Felix på avstånd när han går fram till Andy och börjar prata med honom.
"Vad gjorde Andy då?" Frågar Olivia.
"Han gjorde inget speciellt, jag presenterade dem för varandra. Allt var så pinsamt så jag stack därifrån." Svarar jag och håller nu fokus på Olivia och Emma.
"Prata med en av dem i taget." Säger Emma och ler stolt. Stolt över att kommit fram till någon lösning först.
Jag tittar skeptiskt på henne, men jag borde nog ge det en chans. Vad hade jag att förlora?
"Vad ska jag säga?" Frågar jag. Emma kliar sig fundersamt i huvudet och säger sedan "Sanningen".

Jag söker upp Felix och vi går till mitt rum. Han går sakta efter mig. Jag har hans hand i min och leder honom mot mitt rum i slutet av den lilla korridoren från vardagsrummet hit. 
"Så vad ville du?" Frågar han med ett leende, samtidigt som han sätter sig i den lilla soffan mittemot min säng.
"Jag ville bara få lite ensamtid med dig." Svarar jag och ler ett fejkat leende. Jag sätter mig på sängen för att få honom framför mig istället för bredvid. Varför har jag ingen aning om.
"Vad är fel?" Frågar han oroligt. Jag bara visste att han skulle märka det fejkande leendet. Hur ska jag kunna berätta för underbara och enormt snälla Felix att jag gillar någon annan? Det kan jag bara inte.
"Inget. Jag har bara saknat dig så mycket." Säger jag och reser mig från sängen för att sätta mig i Felix knä. Som om att det på något sätt skulle hjälpa att övertyga honom om att inget var fel.
"Tio, nio, åtta..." Hör man utifrån vardagsrummet. Felix ler mot mig.
"Dom har visst börjat räkna ner till det nya året." Säger han och är plötsligt närmare mig, hur man nu kan komma närmare när man sitter i någons knä.
"Ja..." Säger jag avaktande. "Fem, fyra, tre..." Fortsätter nedräkningen. Leendet på Felix läppar når ända upp till örsnibbarna och får mig att ge ifrån mig ett sorts gurgel skratt. "Två, ett..." Felix lutar sig framåt. "Noll, gott nytt år!". Nu är hans läppar pressade mot mina. Vad gulligt av honom, överaska mig med en kyss vid tolvslaget. Och jag som drog med honom hit upp för att säga att jag kanske gillar någon annan.
"Jag ska nog gå och hitta Berta." Säger han och ger mig ett hastigt leende och försvinner och lämnar en stängd dörr efter sig. Jag ler fånigt över vad som precis hände. Han hade kysst mig på tolvslaget. 
"Jag trodde väl att du var här uppe!" Säger Andy och avbryter mina tankar när han sticker in huvudet i rummet.
"Ja, här är jag..." Säger jag kort. Vad vill han nu? Han kanske ville höra vad jag tänkte säga. Gud vad pinsamt. 
"Jag har letat efter dig." Har han? Andy går fram och sätter sig brevid mig på soffan.
"Tänk att det är 2012 nu." Är det ända jag hinner säga innan Andy lutat sig fram och kysser mig. Det är inte speciellt ömt, men inte heller desperat. Lite mittemellan. Sedan lämmnar även han rummet och lämnar en förvirrad Rosie bakom sig. Vad var det som hände precis?

Nu är äntligen del 12 uppe med lite hjälp från Jenny, hade ju som sagt lite idétorka. Vad tycker ni? Kommentera och berätta vad ni tycker snälla! 

Påskspecial!

Jenny här ingen! Strax efter nyårs specialen kommer det att komma en påskspecial på fyra delar. Del 1 och 3 kommer att vara skrivna av mig och del 2 och 4 kommer att vara skrivna av Lollo. Looking forward!

Del 12 - lite idétorka

Så ledsen för att inte del 12 har lagts upp än, jag vet att jag sa att den skulle komma strax efter men har haft lite idétorka. Nu håller jag på att skriva för fullt och den kommer nog upp senast söndag den här veckan.

Del 11 - Det jag försöker säga är...

Previous
Jag ger honom en snabb kram utan att tänka mig för, jag gör det bara av ren vana från att säga hejdå till andra. Sen går jag snabbt därifrån. Vi bara inte kramas, det är bara så tyvärr mellan oss. Men jag gillade det. Jag gillade det verkligen. Hela jag är varm inombords.
Efter lunch kommer Olivia och Emma hem till mig, pappa och Kristina hade sagt att jag fick bjuda tre valfria kompisar till festen men en utav dem måste vara Louise. Men för övrigt valde jag min bästa vän Olivia och även Emma. Olivia och Emma har känt varandra längre, de gick på samma skola innan dem båda började på samma skola som mig när vi alla började på högstadiet. Det lustiga var att jag lärde känna Emma först men blev sedan bättre vän med Olivia.
"Så, när börjar vi?" Säger Olivia entusiastiskt, jag hade sagt att de fick komma tidigare för att hjälpa mig med dekorationerna till festen ikväll.
"Nu direkt antar jag. Men först vill jag berätta något för er två." Säger jag ganska lågmält och vinkar åt dem att följa efter mig till mitt rum.
"Nå?" Säger Olivia otåligt. Jag dunsar ner på min säng och drar upp knäna till hakan.
"Jo..." Börjar jag, båda stirrar på mig med en nyfiken blick. "Okej, det är så att jag kanske gillar Andy." Viskar jag så att inte pappa och Kristina hör, trots att dörren är stängd vill jag inte ta några risker. Om de fick reda på att jag gillade Andy skulle de få frispel, och pappa skulle ladda hagelbössan och gå över till grannarna, han skulle säga något i stil med "Hej, jag undrar om er son är hemma? Jag har något viktigt att meddela honom!" Jag suckar tungt.
"Du gillar... Andy?" Stammar Olivia, sen flinar hon stort. "Jag visst det hela tiden!" Skrattar hon glatt. Och det gjorde hon, hon hade sagt det gång på gång på gång att jag hade känslor för honom men jag ville inte lyssna på henne. Jag ville nog inte själv tro det och nu skrattar hon mig rakt upp i ansiktet. Emma sitter fortfarande tyst.
"Men Felix då? Jag trodde att du gillade honom?" Säger Emma. Jag rycker på axlarna, "Jo, men det är... komplicerat." Suckar jag.
"Ska du berätta för Ali att du gillar honom?" Fortsätter Emma. Hon har alltid varit romantikern utav oss och jag är den som lätt hamnar i kärlekstrubbel. Sen har vi ju Olivia som är Emmas raka motsats när det kommer till kärlek, och Andy har hon alltid haft något emot. Egentligen förstår jag henne, han är taskig mot mig, hennes bästa vän, och hon vill bara beskydda mig.
"Jag vet inte." Svarar jag, "Jag antar att jag måste." Säger jag. Då knackar det på dörren,
"Louise är här!" Säger pappa. Jag himlar med ögonen mot Olivia och Emma och går ut till hallen. Hallen i vårt hus är som ett eget rum, ganska ovanligt faktiskt. Men det är skönt om man på t.ex. en fest som den ikväll vill prata med någon enskilt. Då kan man bara prata här i hallen, väldigt smidigt.
"Hej!" Säger Louise glatt när jag kommer ut i hallen. Dock blir hon inte lika glad när hon ser vilka som träder in i hallen efter mig, nämligen Olivia och Emma.
 
Lyssna medans du läser (Optional, men det får upp party stämningen)
De första gästerna att anlända till festen är Andys familj och Louises familj. Sen kommer alla andra grannar, vänner och familj. Jag, Olivia och Emma hänger mest själva -med Louise - eftersom praktiskt taget alla andra är vuxna. Jag försöker desperat att komma på ett sätt att berätta för Andy att jag gillar honom, men det verkar nästan omöjligt. Istället blir jag uppdragen på dansgolvet av Olivia och Emma och vi hoppar upp och ner i takt till musiken. Sen ser jag Andy sitta i hörnet av soffan och knappa på sin iPhone.
"Jag kommer snart." Säger jag och går bort mot honom.
"Hej, visst är det en kul fest?" Säger jag lite för glatt. Han rycker bara på axlarna och mumlar något ohörbart. Jag suckar, "Vem sms:ar du med?" Frågar jag.
"En kompis." Svarar han bara.
"Det finns något som jag vill berätta..." Börjar jag men sen ansluter sig Louise till oss. Hon vet ingenting om det mellan mig och Andy, hon är tolv för guds skull. Dessutom tror jag att hon gillar Andy lite... man vet ju aldrig! Hon skulle inte kunna hålla tyst om det om jag skulle berätta att jag gillar honom.
"Vad?" Säger Andy uttråkat.
"Inget." Skyndar jag mig att svara. Louise sätter sig i soffan brevid Andy, "Vad gör du?" Säger hon nyfiket. Utan att vänta in ett svar ifrån honom sträcker hon sig och tar mobilen ur Andys hand. Vilket får honom att vakna till liv, åtminstone lite granna.
"Ge tillbaka den!" Säger han argt men reser sig inte upp ur soffan. Louise är redan på andra sidan rummet och nu ser jag äntligen min chans.
"Jo, det jag sa tidigare," Försöker jag, men Kristina lägger en hand på min axel.
"Vart har du gjort av Louise? Ska hon vara helt själv där borta?" Säger hon menande och pekar på Louise där borta. Jag vet att det inte är någon idé att protestera så jag går bort till henne och frågar vad hon gör.
"Kan du hjälpa mig att komma på hans lösenord?" Säger hon och håller fram Andys iPhone.
"Jag vet inte, ska vi dansa lite?" Säger jag. Ärligt talat så orkar jag inte med allt detta!
Vi dansar lite tills Louise går på toa, då letar jag upp Olivia och Emma.
"Vart blev du av?" Säger Olivia lite irriterat.
"Förlåt, jag skulle prata med Andy, sen kom Kristina och sa att jag inte skulle lämna Louise ensam." Förklarar jag smått irriterat.
"Så hur gick det med Andy?" Frågar Emma nyfiket.
"Det gick inte, först störde Louise och sen Kristina." Suckar jag.
"Om du pratar med honom någonstans privat där ingen kan störa då?" Föreslår Emma.
"Badrummet?" Frågar Olivia äcklat.
"Nej," Svarar jag Olivia. "Men jag vet det perfekta stället."
 
"Så vad ville du berätta då?" Frågar Andy. Det är ganska mörkt i hallen med tanke på att det är ett helt eget rum. Att jag lyckades få upp Andy ur soffan är ett mirakel. Men jag hade trots allt någonting som han ville ha, hans mobil. Vilket fick honom att lyfta sitt lata arsle och pallra sig hit.
"Jo," Säger jag försiktigt. "Du förstår..." Jag stammar fram orden, det här är verkligen inte lätt att säga. Jag kom aldrig på hur, jag tänkte att det skulle komma naturligt när jag väl stog här. Ha! Hur fel kan man egentligen ha?
 
"Okej, det finns egentligen inget enkelt sätt att säga det här, så jag tänker bara säga det rakt ut." Säger jag och tittar honom i ögonen. "Andy jag..." Min mening klipps av av ett bultande på dörren. Motvilligt vänder jag mig till dörren och öppnar försiktigt. Vem kommer nu? Det är kalt ute och gatlyktorna lyser upp snön så att den glittrar. Och på min tröskel står, med rosenröda kinder från kylan, ingen mindre än Felix.

Sååå... vad tycker ni om kapitlet? Se till att KOMMENTERA så att Lollo blir glad (och jag som skrev :P)!!! Det var ju då jag, Jenny, som skrev och om ni har glömt det så är jag Lollos kompis!
Glöm inte heller att besöka min novellblogg häääääääääär!

Del 10 - Försök till bekänelse

Previous
"Okej, vilken tur att du är med. Jag är inte så bra på att laga mat" Säger jag och skrattar lätt när vi har kommit ut från hans hus.
"Jag vet, så jag antar att det är din turdag idag då." Svarar han och flinar mot mig.
"Ja jag antar det." Säger jag. Varje dag spenderad med dig är min turdag. 
Jag vaknar upp på fredagsmorgonen av att pappa och Kristina skramlar i köket med tallrikar och glass. Det första jag gör är att kolla min älskade iPhone, som jag fick i julklapp av pappa Rullie och Kristina, jag har två nya meddelanden. 
Ett är från Andy där det står; God morgon, vill du göra något idag innan den stora festen hos dig senare? Just det ja gott nytt år, det är ju nyårsafton idag. Det är så typiskt honom att nästan glömma nyår och sen låtsas påminna mig, men jag svarar; Visst, jag ska bara göra några grejor först, sen kommer jag över och gott nytt år.
Andra meddelandet är från Felix och där står det; Jag saknar dig, det var länge sen jag såg ditt vackra leende sötnos, men när vi ses nästa gång har jag en överaskning till dig. Kan jag ringa dig idag, vill höra hur du har det?. Vad gullig han är, tänk om det vore lite anorlunda då skulle han vara min pojkvän. Jag vill nästan bara ringa honom på en gång men nöjer mig med att svara på smset med; Jag saknar dig med! Det är bara att det har varit så mycket på sistone, men jag kan väl ringa dig istället senare? Vad spännande med överaskningen, kan inte vänta tills vi ses nästa gång.
Sen stiger jag upp för att äta frukost med pappa och kristina. Idag är den stora nyårsfesten som hålls varje år sen vi flyttade till det här huset. Det är tradition nu för tiden att alla kommer hem till oss, och vi bjuder på kalkon till middag och dricka vid tolvslaget och alla räknar ner den sista halvminuten av året.

"God morgon." Säger jag till dem när jag kommer till köket där dem redan sitter och äter frukost.
"God morgon! Sovit gott?" Säger dem i mun på varandra och skrattar lite åt sammanträffandet. Jag ler bara lite åt dom, dom gjorde alltid sådär.  
"Jo då, och ni?" Säger jag men medans tänker jag bara; den frågan har jag hört varje morgon jag vaknar upp hos pappa bara.
"Bra." Svarar en i taget nu, medans jag tar fram allt jag ska äta och sätter mig ner vid köksbordet. När jag satt mig ner vänder sig Kristina till mig för att prata med mig.
"Så vad är dina planer för idag?" Frågar hon glatt.
"Jag tänkte gå över till Andy efter jag fixat några grejer här hemma." Svarar jag och fejkler mot henne.
"Okej, låter bra. Vi tänkte åka och handla och fixa ordning för nyårsfesten ikväll. De första kommer komma vid 15.00 sen kommer resten vid ca 16.10. Ska du vara hemma när vi handlar då?" Undrar hon fast hon vet svaret.
"Stannar hemma." Svarar jag snabbt och bara flinar. 
"Som jag trodde." Säger hon och ler.
"Tack för frukosten." Säger jag och reser mig, jag tar min kopp som jag hade oboy i och ställer den i diskmaskinen innan jag försvinner in på mitt rum.

När jag står i duschen så tänker jag igenom vad jag känner för Andy. Så fort jag tänker på honom blir jag alldeles varm innuti och kan inte sluta le. Jag är nog så kär man bara kan vara i honom. Snart får jag se honom igen, hurra tänker jag. Jag skyndar mig med att fixa mig och sen så står jag där utanför hans dörr och knackar på den. Äntligen ska jag få se honom igen. Det dröjer en liten stund innan han öppnar dörren.
"Hej, är du galen?" Säger han när han ser att jag inte har nån jacka samtidigt som han ler och skakar lätt på huvudet. Han bara står och tittar på mig som om han studerar mig. Tar in varenda millimeter av mig. 
"Nej då, det är ju inte så långt." Svarar jag och skrattar till lite medans jag går in hos de och stänger dörren bakom mig. Lite lätt rodnad har jag redan fått av bara hans blick som vilade på mig alldeles nyss. 
"Nä det har du ju rätt i." Säger han och grimaserar. Jag flinar tillbaka som svar bara. Medans vi går upp till hans rum för att se en film så funderar jag på att berätta för Andy hur jag känner. Jag vill veta om han känner likadant. Det är nåt speciellt med den här dagen, det är ju nyårsafton trots allt, så hoppas på det bästa.

När vi har sett klart filmen sätter jag mig upp ordentligt, och väntar på att Andy ska vända sig mot mitt håll. 
"Vad är det?" Frågar han lite oroligt när han ser hur allvarligt jag tittar på honom. Det tar en liten stund för att jag ska få tillbaka min talförmåga efter att ha tittat in i hans underbara blå ögon.
"Jag vill prata om en sak, eller mer berätta en sak." Säger jag nervöst och fingrar lite med två hårslingor. Jag brukade alltid hålla på mitt hår när jag var nervös över någonting.
"Aha..vad är det du tänker berätta? Du gör mig nervös när du ser på mig på det sättet." Säger han lite skämtsamt men möter min blick lugnt hela tiden. Jag kan inte låta bli att le lite åt hans komentar. Okej nu måste jag säga det, detta är min chans. Stå på dig nu Rosie! Du klarar det. Peppar jag mig själv med. 
"Du måste lova mig att även om du inte tycker som jag att inget förändras mellan oss. Okej?" Säger jag nervöst och tittar rakt in i hans ögon.
"Självklart, varför skulle det förändras mellan oss om jag inte tycker som du?" Säger han och tittar tillbaka fundersamt på mig.
"För att.." Börjar jag men blir avbruten av min mobil. Jag sluter ögonen i två sekunder och sen svarar jag. Saved by the bell. Fast ändå inte. Jag hade ju precis samlat modet för säga det till honom och så blev jag avbruten. 
"Hej gumman." Säger pappa i telefon.
"Hej, vad är det?" Säger jag lite irriterad av att pappa avbröt mig. Jag var så nära på att få berätta det för honom, men nu var min chans förbi.
"Lunch, dags att komma hem. Andy och hans familj kommer ju hit sen. Så du ser honom snart igen. Dina vänner kommer snart också." Svarar han glatt, helt omedveten om min irritation.
"Okej." Säger jag och lägger på.
Jag tittar på Andy som tittar på mig och väntar på att jag ska fortsätta med det jag börja säga men det är bara inte läge nu. Senare måste jag ta tag i det och berätta.
"Det är lunch för mig." Säger jag istället och ler ett fejkat leende.
"Jaha okej, vad var det du var på väg att säga?" Frågar han och tittar mig rakt in i ögonen.
"Det var inget speciellt. Ses sen." Svarar jag och bryter ögonkontakten. Jag reser mig för att börja gå.
"Okej. Ses sen." Säger han besviket och följer med mig till hallen.
Jag ger honom en snabb kram utan att tänka mig för, jag gör det bara av ren vana från att säga hejdå till andra. Sen går jag snabbt därifrån. Vi bara inte kramas, det är bara så tyvärr mellan oss. Men jag gillade det. Jag gillade det verkligen. Hela jag är varm inombords.
Tog ett tag men nu är del 10 uppe, den första av dem tre delar som är om nyårsafton.
Så vad tycker ni? Hoppas den blev bra, kanske lite utdragen och inte så mycket som händer men dem andra två delarna kommer bli mycket bättre. 
 
 
 
 

Länkbyte - Jhutcherson Stories

Kika in på en superbra novellblogg om super söta Josh Hutcherson, just nu skrivs novellen 'Extra Ordinary' som handlar om en tjej vid namn Avery som flyttar till LA för att förvärkliga sin dröm att bli modell. I LA blir hon vän med Josh och upptäcker snart att hon har känslor för honom, men när hon får modell jobbet på vilkoret att hon måste fejk-dejta modellen Ethan inför pressen tvingas hon välja mellan kärleken och karriären!

♦Information♦

Hej hej! Jenny heter jag, ni kan hitta min personliga blogg här --> http://jennywallas.blogg.se! Nu är det ju så att jag älskar att skriva noveller (ni kan hitta min novellblogg här: http://jhutchersonstories.blogg.se) och har även hjälpt till med lite inspiration till bloggen, men självklart är det typ 99% Lollos idéer och så.
Men eftersom jag även är en vän till Lollo så ville jag hjälpa till lite och jag kommer att skriva ett utav nyårskapitlena. Nyår blir i tre delar, den första kommer i del 10 och är skriven av Lollo. Den andra är del 11 som kommer skrivas av mig och till sist del 12 som är skriven av Lollo. Sen fortsätter novellen som vanligt skriven av min awesome vän!

// Kramar Jenny ♥♥♥

Ingen Pojkvän, Inga Problem

RSS 2.0