Del 31 - Fyrverkerier och champange

Previous
"Vet hon inte?" Säger Olivia förvånat.
"Nej det är en överraskning." Säger jag snabbt och börjar bli stressad nu. 
"Okej, hejdå." Säger hon och lägger på. Jag hör nyckeln vridas om i låset så jag går ut till hallen för hjälpa Rosie med varorna. Hon verkar väldigt glad när hon möter min blick. Jag gissar på att hon hitta en bra klänning. 
Rosies perspektiv
Det är nåt speciellt med den här dagen, det är ju trots allt nyårsafton. Jag står i mitt, eller ja nu mera mitt och Andys rum, och funderar över vad jag ska ha på mig. Andy är i badrummet och duschar. Jag hade redan duschat, ända jag hade kvar var att bestämma mig vad för kläder jag skulle ha. Vi skulle åka om typ 45 min. Så jag hade inte speciellt mycket tid på mig. Kanske den svarta långklänningen. Den kunde funka. Den var både classic och festklänning. Jag tror jag tar den. 
"Är du klar snart?" Ropar Andy och kommer in i rummet, halvnaken. Jag har stor lust att bara gå fram till honom och kyssa honom, och kanske göra nåt mer. Fast jag är smart nog att inte göra det.
"Jag ska bara ta på mig kläder." Svarar jag och kan inte slita blicken från hans magmuskler. Han hade börjat träna för ett tag sen, och det hade fått resultat. Bra resultat.  
"Ser du nåt du gillar?" Säger han flinandes och spänner sina magmuskler. Jag rodnar lite lätt och kollar bort. 
"Jag förstår inte vad du menar." Svarar jag honom så stadigt jag kan. Det är ju så vackert, han står i bara handduk och jag står i bara underkläder. Han kommer närmare mig. Jag lägger en hand på hans nakna bröstkorg för stoppa honom för komma närmare.
"Så det har inget med att göra med att jag står framför dig halvnaken?" Säger han med sin hesa sexiga röst som jag älskar. Jag tittar upp och möter hans intensiva blick på mig. 
"Ser du nåt du gillar?" Svarar jag sarkastiskt tillbaka och flinar lite. Jag vet att han studera mig när jag kolla ner i marken. 
"Ja." Säger han och tar min hand som vilar på hans bröstkorg i sin. Jag drar efter andan. Plötsigt blev det väldigt svårt att andas normalt. Mitt hjärta slår i hundraåttio och allt jag vill är att slänga mig över honom. 
"Vad är det då?" Säger jag utmanande. Han ler nöjt, nu vet han antagligen vad jag tänker. 
"Dig." Säger han och kysser mig passionerat och lustfyllt. Jag försöker hålla igen först, sen klarar jag inte mer. Jag drar mina händer genom hans hår, och kysser hans underbara läppar ivrrigt. Han börjar gå mot sängen samtidigt som han kysser mig och knäpper upp min bh. Vi ramlar ner i sängen. Han kysser mig sakta ner längs halsen och suger lätt på min hud. Jag kan inte låta bli att stöna lite. Han ler nöjt och kommer upp till mig igen för kyssa mina läppar. Han masserar mina bröst lite mer ivrigt nu, och kyssarna blir hetare. Jag är så kåt nu så det känns som jag skulle explodera vilken sekund som helst. Han smeker min ljumske med ett av sina fingrar. Till slut pressar han in ett finger i mig, och jag kan inte hjälpa att bita Andy hårt i läppen för att inte skrika rakt ut av njutning när jag kan känna hans fingrar röra sig in och ut i mig.  Han drar av mig mina trosor och jag drar av honom kalsongerna, efter lite hjälp från varandras håll så ligger vi där nakna båda två. Jag sträcker mig efter honom och trycker honom ner mot mig för att kyssa honom. Vi finner varandra fort och kyssen blir väldigt intensiv. Jag känner hur hård han har blivit vid min ljumske. Han kysser mig längs käken och ner på halsen. Jag klarar inte mer, nu är jag så otroligt kåt. ”Andy…” Stönar jag menande. Han fattar vinken och tränger långsamt in i mig. Jag kan inte låta bli att stöna av njutning för varje rörelse han gör, ut och in i mig, snabbare och långsammare, hårdare och mjukare, ohämnat och försiktigare. Jag kramar lakanet under mig i mina händer, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det är den skönaste känslan jag någonsin upplevt. Andy stönar till när han tränger in i mig igen. Han kysser mig och jag stönar mot hans läppar eftersom han återigen fyller mig med hela sin längd. Jag känner hur Andys kropp späns ovanpå min, och jag vet att när han stannar till lite och stönar längre och högre än dem andra gångerna, så har han kommit. Alla hämningar jag har släpps lös och jag exploderar under honom samtidigt som jag stönar hans namn. Bara att han kommit får mig att komma också. 

Andy rullar av mig. Vi ligger bredvid varandra i sängen på rygg och andas andfått. Han håller min hand samtidigt som han försöker återhämta sig. Jag andas in djupt innan jag sätter mig upp.
”Det där var… wow…” Pustar jag ut och lägger mig ner igen på rygg. Andy slingrar in sin arm under mig och drar mig närmare sig. Jag ligger med mitt huvud på hans bröstkorg.
”Haha aa det kan man lugnt säga. Jag fattar inte vad för bra jag har gjort för att förtjäna det.” Säger han retfullt.
”Vem vet.” Säger jag retfullt tillbaka och kollar upp på honom för att se hans reaktion. Han flinar också och ser på mig roat. Jag reser på mig och tar på mig min bh och mina trosor. Han ligger kvar i sängen fortfarande. Sen går jag ut till badrummet för skölja av mig snabbt. Man blev lite ofräsch efter det där. Jag tog med mig klänningen och sminket in i badrummet, så jag har en chans att bli klar utan distraktioner. Vad hade precis hänt egentligen? Jag drogs med i stunden. Det var underbart. Nog det bästa någonsin. Han var underbar. Jag ville ha honom som min pojkvän, men jag var rädd och osäker också. 
"Rosie är du klar? Vi måste åka nu." Ropar Andy från hallen.
"Snart. Ska bara sätta i smyckerna." Svarar jag.
"Nu!" Skriker han otåligt.
"Kommer!" Svarar jag tillbaka och går ut.  
 
Vi ringer på och Eric öppnar. Han kramar om oss och släpper in oss. Vi går bort till drinkarna medan Eric släpper in några fler. Jag tycker mig skymta Olivia men jag måste se i syne. Vad skulle hon ha här och göra liksom? Så det kan inte stämma.
"Tja." Säger Eric till oss.
"Hej." Svarar jag honom. Jag märker att han försöker flörta med mig, men jag orkar verkligen inte bry mig. Jag ville ha Andy, ingen annan. Även om Eric stod nära mig och gav mig all uppmärksamhet så kunde jag inte bry mig mindre.
"Vill ni ha nåt att dricka? En drink till dig kanske, Rosie?" Säger Eric flörtigt och firar av ett charmigt leende till mig. Jag kan se hur Andy märkt det och blir lite svartsjuk. Innan jag hinner hindra mig själv så ler jag lite åt det.
"Jag tar gärna en cider." Svarar jag honom vänligt.
"Samma här." Säger Andy och går fram till baren för beställa.
"Andy, jag kan betala. Det är lugnt asså." Säger Eric på en gång när Andy är på väg till baren, och på väg att lämna mig ensam med Eric också.
"Okej, möt oss sen. Rosie det är någon jag vill du ska prata med." Säger han efter sett någon borta vid entrén. Han går emot mig och leder vägen. Tacksam över att slippa bli ensam kvar med Eric följer jag snällt efter Andy. Jag undrar vem det kan vara. Nyfiken som jag är så frågar jag "Vem är det?". Han ser på mig lurt men samtidigt oroligt. Vem kan det va som ger Andy det ansiktsuttrycket? Jag börjar gå galen här men som vanligt håller han tyst. Det är nog inte någon jag känner. Kanske är det nån ny "Vendela" som han vill presentera. 
"Hej." Säger en välbekant röst försiktigt bakom mig. Jag känner Andys hand på min arm. Stadigt men inte hårt. Han vill bara inte att jag ska fly eller något. Varför gör han så här mot mig? Jag är inte redo. Inte än iallafall. Även om jag inte vänt mig om och mött rösten bakom mig än, så vet jag precis vem det är. Jag ser på Andy ilsket. Han ser lite skamsen ut.
"Rosie, prata med henne. Ge henne en chans åtminstone." Säger Andy bedjandes men bestämt. Jag suckar och samlar mig. Jag försöker hålla inne tårarna som hotar att rinna över när som helst nu när jag ser henne. Alla minnen från den dagen, all sorg jag kände träffar mig hårt i ansiktet. Framför mig står Olivia. Jag ville både slå henne i ansiktet samtidigt som jag bara ville krama om henne. Hon har sårat mig så djupt men hon är ändå min bästa vän. Jag älskar henne som om hon vore min syster, en del av min familj.
"Jag lyssnar." Säger jag tillslut menades till henne.
"Jag vill bara be om ursäkt..." Börjar Olivia men ser sen på Andy som står kvar vid oss.
"Klarar du dig?" Viskar han i mitt öra. Jag nickar kort. Han pussar mig på pannan och säger sen "Jag finns i närheten, men ge henne en chans. Jag vet att du fortfarande bryr dig om henne". Sen går han och lämnar mig ensam kvar med henne.
"Så?" Säger jag lite otåligt.
"Jo som jag börja säga, jag vill be om ursäkt men jag kan inte säga att jag ångrar mig. För hade jag stått där den kvällen på Utö då allt börja igen hade jag nog gjort samma val igen, att låta honom kyssa mig och kyssa honom tillbaka. Jag vet att det låter hemskt i dina öron just nu, men bara lyssna och döm sen efter jag pratat klart." Säger hon. Jag nickar bara kort. Hon har rätt i att det låter hemskt. Förfärligt. Hon ångrar sig inte ens, varför står jag kvar ens fortfarande. 
"Så vad jag vil få fram med det här är att, precis som att du var med Andy, så önskar jag att jag kunde ta tillbaka det men jag ångrar inte att det hände. Tidpunkten må ha varit fel men själva känslan och händelsen är inget jag ångrar. För hade jag aldrig kysst Felix tillbaka den där kvällen hade jag aldrig vetat hur det hade varit att vara kär. Eller första hjärtesorgen, eller första kyssen, eller första sexet. Sorry, jag vet att det vill du inte höra, men precis som att du höll på med Andy när du var tillsammans med Felix så ångrar du inte vad som hände bara tidpunkten för händelsen. Däremot vad jag ångrar är att det kosta mig dig. Du är min bästa vän, jag borde avslutat allt efter Utö, när ni blev tillsammans. Det jag gjorde var fel, det vet jag. Tro mig, men jag har fått min medicin för det. Han bytte tjej efter två veckor, det gjorde ont att höra. Jag vet att det inte kanske gjorde lika ont som att få reda på vad vi hållit på med, men det sved det också. Men då var det ingen annan än dig jag ville prata med, och du fanns inte där. Jag kan aldrig föreställa mig hur hemskt det måste ha varit för dig. För det borde ha varit jag som var där för dig när en sån sak hade hänt. Jag borde varit den som trösta dig, men nu var jag den som såra dig. Du vet inte hur mycket jag hatar mig själv för det." Säger hon gråtfärdigt. Jag är så trött på allt, och hon har rätt i att jag ville ha hennes tröst. Självklart hade hon gjort fel, men hon hade lidit hon med. Vi hade nog lidit tillräckligt nu båda två. Så jag vet att egentligen borde jag inte förlåta henne så enkelt, men ändå går jag fram till henne och kramar henne.
"Jag har saknat dig." Viskar jag i hennes öra snyftandes.
"Jag med." Svarar hon mig. Vi står så en liten  stund och kramas och snyftar.
"Om du någonsin gör något sådant mot mig igen mördar jag dig." Säger jag skämtsamt och drar mig ur kramen efter ett tag.
"Jag lovar, aldrig igen. Det var det dummaste jag gjort. Ingen kille ska få komma emellan oss igen. Och Rosie, förlåt. Jag menar verkligen det. Förlåt." Säger hon och ler. Jag ler tillbaka.    
"Du är förlåten. Gör aldrig om det bara. Men vad gör du här förresten? Du känner väl ingen här?" Säger jag förvånat när jag kommer på det. 
"Andy ringde mig i veckan och bjöd in mig. Han berätta att du sakna mig, och tyckte jag borde göra nåt åt det. Jag hade bara väntat på ett tillfälle men varit för feg för göra något åt det." Berättar hon. 
"Jaha, så det är Andys förtjänst?" Säger jag överraskat. 
"Ja. Är du sur över att jag inte fixade det själv?" Säger Olivia oroligt. Jag skakar bara på huvudet och ler. 
"Nej, jag blev bara förvånad att Andy skulle göra en sån sak för mig." Säger jag och ler mjukt mot henne. Hon slappnar av igen och ler tillbaka. 
"Den killen skulle göra vad som helst för dig." Säger Olivia och himlar med ögonen. 
"Du hatar väl honom?" Säger jag skeptiskt.
"Jo, eller mindre nu för tiden. Jag kan se att han älskar dig Rosie, och han gör dig lycklig." Säger hon. 
"Jo han gör mig väldigt lycklig antar jag." Säger jag och möter hans blick från andra sidan rummet där han står och pratar med några av hans vänner. Han skiner upp och ler mot mig glatt. 
 
 
 
 

Del 30 - Allt för dig

Previous
Jag går ner till busshållplatsen och ringer Andy för berätta vad som har hänt. Vi pratar hela vägen hem. Han sa att han hade hyrt några filmer och köpt snacks och läsk. Filmkväll alltså. Jag ser fram emot att komma hem till honom och bara ta det lugnt medan vi slökollar på film. 
Andys perspektiv
Det är nyårsafton imorgon och jag och Rosie ska på någon nyårsfest hos Eric. En av mina polare. På senaste tiden hade Rosie verkligen funderat på att ringa Olivia. Ända sedan hon fick reda på att Felix var med den där bruden Ofelia. Hon var så uppäten av hennes skuldkänslor och tankar kring Olivia. Jag ville göra nåt, hjälpa henne. Kanske om jag bjöd in Olivia till festen imorgon. Bara dem träffades så skulle nog allt lösa sig. 
"Andy?" Ropar Rosie på mig ute i köket. Jag hade gått in till vårt rum för hämta en kofta till henne. 
"Jag är på väg. Ta det lugnt." Svarar jag henne och går ut till henne i köket. 
"Jag fryser bara ihjäl här. Men annars är det väl lugnt." Säger hon sarkastiskt och jag suckar. Hon bara flinar mot mig när jag kommer in köket och ger henne koftan. 
"Får jag fråga en sak?" Säger jag försiktigt. 
"Vadå?" Undrar hon nyfiket. 
"Funderar du fortfarande på att höra av dig till Olivia?" Frågar jag.
"Jag vet inte. Jag vill men nåt hindrar mig." Svarar hon mig och hon får detta allvarliga uttryck i ansiktet.
"Vad hindrar dig?" Säger jag nyfiket.
"Borde inte hon höra av sig? Jag menar det var trots allt hon som gjorde fel, inte jag." Säger hon frågandes.
"Jo kanske, men saknar du inte henne alls?" Säger jag lugnt.
"Klart jag gör, jag saknar min bästa vän. Men jag vet inte om hon är det längre med tanke på vad hon gjorde. Skulle jag träffa henne skulle jag både vilja krama henne, och döda henne på samma gång." Svarar hon. 
"Berätta för mig hur man lyckas med något sådant?" Skrattar jag. 
"Jaja okej, men nej jag längtar efter att prata med henne igen. Fast jag tänker inte vara den första att ta kontakten. Vill hon att vi ska vara vänner får hon anstränga sig." Säger hon lite besvärat men allvarligt. Jag vet att hon menar det, och det gav mig en idé. Båda är för envisa för göra något. Så skulle nåt bli av så skulle jag själv behöva fixa det. Plus att jag står inte ut att se Rosie olycklig av det en endaste dag till. 

Rosie är ute och handlar dricka och annat som vi kan behöva till imorgon på festen. Hon skulle också gå med Emma på stan för leta efter en klänning. Så nu hade jag gått om tid att fixa nåt med Olivia. Jag tar upp mobilen och slår in hennes nummer. Det går några signaler innan jag hör någon svara.
"Hej det är Olivia." Säger hon. 
"Tja, det är Andy." Svarar jag henne. 
"Andy? Varför ringer du mig?" Säger hon misstänksamt.
"Jag ringer för Rosie skull." Svarar jag kort. Egentligen vill jag inte prata med Olivia. Jag vet vad hon tycker om mig. Hon avskyr mig. Till och med en sten skulle kunna se det.
"Jaså? Varför finner jag det svårt att tro, är du säker på att du inte ringer för din egen vinning." Säger hon.
"Nej, hur svårt det än kan va för dig att förstå så älskar jag henne. Jag skulle göra allt för henne, och just nu är det tyvärr att prata vett med dig." Säger jag besvärat.
"Vadå vett med mig?" Svarar hon mig irriterat.
"Hon saknar dig, hon behöver sin bästa vän." Säger jag så lugnt och sansat jag kan.
"Jag saknar henne också, men hon vill ju inte prata med mig." Säger hon osäkert och dystert.
"Jag har en idé." Säger jag lurigt.
"Vad?" Säger hon misstänksamt mot mig.
"Vad gör du imorgon kväll?" Frågar jag.
"Firar nyår nånstans." Svarar hon mig skeptiskt.
"Fel, du firar med mig och Rosie på en fest hos en av mina kompisar." Säger jag.
"Vart då nånstans?" Säger hon direkt. Inget tack, inget vad glad jag blir för chansen att få göra det rätt med min bästa vän.
"Söder Mälarstrand. Han har hyrt lokal där. Skyddsrummet." Svarar jag tålamodigt.
"Okej, men..." Säger hon och drar ut på sitt men. Jag suckar lite.
"Olivia jag tror inte ni kommer bli sams förens någon av er tar första steget. Den här gången är det nog din tur för du gjorde misstaget. Så jag tänkte bara att om ni pratar med varandra i verkligeheten så kan ni nog lösa det. Jag vet att hon saknar dig." Förklarar jag för henne.
"Okej, tack. Får jag fråga varför du gör det här för mig? Jag som har sagt så mycket elakt om dig." Säger hon.
"Jag gör det för Rosie, inte dig. Fast det gynnar dig ändå." Svarar jag.
"Jag förstår, tack ändå. Förlåt för allt det jag har sagt. Du är en bra kille, kanske inte allmänt, men för Rosie och det betyder mycket." Säger hon mjukt.  
"Det betyder mycket för mig att höra det komma från dig." Skrattar jag lite.
"Jaja, bli inte mallig nu. Vi ses imorgon då." Säger hon.
"Ses imorgon." Svarar jag henne och ska precis lägga på när jag hör henne säga något mera.
"Vad är klädkoden?" Säger hon lite stressat.
"Vad tror du? Det är mina kompisar." Svarar jag henne.
"Okej så en soppåse räcker." Säger hon sarkastiskt.
"Jättekul, nej men uppklätt fast ledigt." Säger jag.
"Okej så typ en klänning, eller funkar jeans med nån fest topp?" Frågar hon. 
"Nåt i den stilen." Svarar jag. 
"Okej, vi ses. Vart ska jag möta er?" Säger hon fundersamt. 
"Vi hittar dig, eller jag hittar dig. Men måste gå nu. Jag tror Rosie är hemma." Säger jag.
"Vet hon inte?" Säger Olivia förvånat.
"Nej det är en överraskning." Säger jag snabbt och börjar bli stressad nu. 
"Okej, hejdå." Säger hon och lägger på. Jag hör nyckeln vridas om i låset så jag går ut till hallen för hjälpa Rosie med varorna. Hon verkar väldigt glad när hon möter min blick. Jag gissar på att hon hitta en bra klänning. 

Del 29 - En söt kärlekshistoria

Previous
"Lugna ner dig. Jag ville bara be om ursäkt. Kan du inte bara ta emot den." Säger han smått irriterad.
Istället för att svara honom så lägger jag på. Jag har ändå inget mer att säga honom. Hur kunde jag göra så här mot Rosie? Hur kunde jag vara så dum? Såklart var det inget verkligt. Jag borde aldrig litat på honom. 
Rosies perspektiv
Vi sitter alla ner vid matbordet. Snart ska äntligen Felix med familj åka hem. Det hade varit fyra långa dagar. Jag och Andy hade sovit här, precis som resten av Felix familj. Anna som är Kristinas syster var alltid väldigt trevlig, men henne pratade man ändå inte mycket med. Förutom nu då, när alla satt samlade. De andra pratade på om något. Jag hade ingen aning om vad förens jag hörde Kristinas röst säga något om Ofelia och Felix.
"Så hur träffades ni två? Ni är ju för gulliga tillsammans." Säger Kristina och ser på dem. Ofelia och Felix ger varandra en liten puss på munnen innan dem vänder sig till henne. Jag kan känna hur jag spänner hela mig, och på en gång så smeker Andy mig lugnande på benet. Han ser på mig oroligt. Jag tar ett djupt andetag och sen så tar jag min hand under bordet. Han grabbar tag om min hand och jag ler mot honom.
"Vi träffades genom kompisar. Hans bästa vän är min brosars kompis. Så någon gång när min brorsa skulle träffa dem så hängde jag med. Det klickade på en gång, men han hade faktiskt någon annan då." Säger hon och ler. Alla väntar på en fortsättning. Jag vet att hon menade mig, men jag hade ingen aning att han hade träffat henne innan allt skit om Olivia också.
"Ja det var nu i höstas. Men sen för några veckor sen så tog det slut med den här tjejen jag var med. Ja och någon dag senare så stötte jag på Ofelia. Det var som om det var ödet. Vi visste då att det var menat. Vi satt på nåt fik och prata i timmar. Det var den bästa dagen i mitt liv." Säger han. Alla ler så där varmt mot dem som man gör när man tycker nåt är gulligt.
"Vad mysigt. Vad var det för café? Det finns ju så många caféer i Kalix." Säger jag oskyldigt. Bara inte det var samma som han alltid brukade ta mig till. Säkert är de det. Jag undrar om han gör det med alla tjejer han träffar. Jag hatar verkligen honom. 
"Café lyktan, det är så mysigt där. Har du varit där?" Säger Ofelia som nog anat vad det var frågan om.
"Ja, jag tror Felix visa mig det nån gång för länge sedan." Svarar jag lugnt.
"Så hur blev ni två tillsammans då?" Frågar Felix för bryta vad som höll på att hända mellan mig och Ofelia. Han som sa att det cafét var vårt ställe. Vårt speciella ställe. Att det alltid skulle vara vårt vad som än hände mellan oss. Det spöregnade ute och vi hade sprungit in i den första byggnaden vi såg. Vilket då råkade vara Café Lyktan. Jag tog en chokladmuffin och varm choklad, han hade tagit kaffe latte och en kanelbulle. Vi satt och åt. Jag frös så han gav mig sin tjocktröja som han hade haft under sin jacka. Efter han hade gett mig den, så titta han så intensivt på mig så jag kunde inte låta bli att skratta. Sen såg jag in i hans ögon, han ville säga något. Det såg jag. Först ville jag vänta och låta honom få den tid han behövde, men sen kunde jag inte vänta mera. Så jag fråga honom "Vad? Har jag nåt i ansiktet?" Skratta jag fram lite nervöst. Han bara log mot mig. "Jag hoppas vi håller för alltid bara. Jag gillar dig verkligen Rosie." Sa han och luta sig fram för kyssa mig. Jag får en armbåge i sidan och rycks från mina tankar. 
"Varför gjorde du sådär för?" Säger jag ilsket och ser på Andy surt.
"Felix ställde en fråga och du försvann långt bort i dina tankar." Svarar han mig. Jag känner hur pappa och Kristinas blickar bränner på mig och Andy.
"Förlåt, vad fråga du?" Säger jag vänligt och fejkler mot Felix.
"Jag bara undra hur ni två blev tillsammans." Svarar han mig och jag håller på att sätta i halsen av förvåning.
"Asså...vi?...nej vi är inte tillsammans." Stammar jag fram. Andy säger ingenting. Faktum är att han är helt uttryckslös. Jag vänder mig mot honom för få nån slags hjälp men han är långt borta.
"Åh kom igen, ni är ju som klistrade vid varandra." Säger Omar och flinar.
"Vi är vänner, inget mera. Slutdiskuterat." Säger jag bestämt. Felix ler nöjt, och jag har en känsla av att han kommer att komma med en taskig komentar.
"Finns det nån annan med i bilden som vanligt?" Säger han ironiskt.
"Felix det räcker nu. Du får ursäkta honom Rosie." Säger Anna och ställer sig upp.
"Det är lugnt." Säger jag till henne. Hon lugnar sig lite och sätter sig ner igen.
"Nej det gör det inte Felix." Svarar jag honom. Hur kan han ställa till med en sån scen inför alla? Jag fattar mig inte på honom. 
"Vad är det då?" Säger han uppmanande.
"Älskling det är okej, berätta nu. Bättre nu när det ändå är på tal." Bryter Andy in och lägger sin arm runt mig. Han ger mig en puss på kinden. Jag ser på honom oförstående. Nu ser alla på oss överraskat, till och med Felix.
"När hände det här?" Begär Kristina att få veta. Jag sväljer klumpen som satt sig i halsen på mig.
"För en vecka sen ungefär. Det är så nytt så vi ville egentligen vänta med att säga något innan vi visste hur seriöst det var. Fast jag vet ändå redan nu att du, Rosie, är den enda för mig." Svarar Andy åt mig. 
"Jaha, jag förstår." Säger hon. Jag ser förvånat på Andy, men pressar fram ett leende för inte avslöja vilken lögn det är som vi drar just nu. Jag kommer få så mycket skit för det här sen av pappa och Kristina. Vi fortsätter äta under tystnad, åtminstone vi yngre. De vuxna pratar på om en massa strunt.

Typ en timme senare så vinkar vi hejdå till Felix, Ofelia, Omar, Carina, Anna och Karl. Andy går också. Jag skulle åka hem till mamma, eller ja där jag och Andy bodde själva just nu, lite senare. På ett sätt ville jag döda Andy för vad han precis hade gjort. Det var döden för mig nu när alla hade gått. 
"Rosie!" Ropar pappa två sekunder senare. Jag suckar tungt innan jag går till vardagsrummet för möta min död. 
"Ja?" Skriker jag tillbaka innan jag hunnit fram. 
"Kom hit!" Svarar han mig.
"Jag är på väg." Säger jag precis innan jag går in i rummet. Båda två sitter i soffan och väntar på mig. Jag går och sätter mig i fåtöljen mitt emot dem. Vi ser på varandra en stund. Jag vet ju redan vad som kommer komma. 
"Varför har du inte sagt något om er?" Säger pappa så lugnt han kan.
"Därför som Andy sa tidigare; så ville vi veta att det var seriöst. Ingen annan vet heller." Säger jag ärligt. Man kan se att han lugnar ner sig. Dem avskyr verkligen när dem är sist att veta nåt. 
"Okej, men vi gillar inte att du umgås med den killen." Säger Kristina strängt. Jag suckar.
"Jaha okej, ärligt så bryr jag mig inte." Svarar jag henne. 
"Unga dam så länge du bor under vårt tak så ska du lyssna på oss, och vi vill inte att du är tillsammans med honom." Säger pappa strängt. 
"Jag bor inte ens här längre så jag behöver inte lyssna ett skit på er. Jag får va med vem jag vill, och om jag väljer att det är Andy som jag vill vara med är, ni dem sista jag kommer lyssna på för att inte va det. Så om ni nu vill att jag ska stanna på middag och fortsätta komma hit så föreslår jag att ni accepterar detta och går vidare. Eller vad säger ni?" Svarar jag ironiskt.
"Du kan packa dina jävla saker och aldrig mer komma tillbaka om det ska vara på det sättet!" Skriker pappa. 
"Nu lugnar vi ner oss. Klart du ska stanna på middag." Säger Kristina. 
"Faktsikt så känner jag inte mig så värst välkommen här så jag tror jag skippar middagen." Svarar jag surt och reser mig upp och går. 

Jag går ner till busshållplatsen och ringer Andy för berätta vad som har hänt. Vi pratar hela vägen hem. Han sa att han hade hyrt några filmer och köpt snacks och läsk. Filmkväll alltså. Jag ser fram emot att komma hem till honom och bara ta det lugnt medan vi slökollar på film. 
  
 
 

Del 28 - Sanningen sprids fort

Previous
Min och Andys relation var en berg-och dalbana som var helt galen, men det var kärlek. Riktig kärlek. Vi må ha gjort en massa dumt mot varandra men vi älskade varandra, och vi lämnade aldrig varandra. Vi hittade alltid vår väg tillbaka till varandra. Han var min stora kärlek i livet. Jag skulle aldrig älska någon såhär mycket, eller på det här viset som jag älskade honom.
"Okej." Säger jag bara. Jag skulle kunna sitta här med honom för evigt. 
Felix perspektiv
"Tro honom inte för mycket bara." Säger en ironisk röst jag känner igen när jag och Ofelia kysser varandra. In kommer Rosie. Såklart var hon tvungen att komma nu. Jag undrar hur mycket hon hade hört. Hon går fram till kylskåpet och tar ut mjölpaketet. Nu har hon både min och Ofelias uppmärksamhet. Både jag och Ofelia väntar på något mer från henne. Rosie fixar lugnt med sin macka, och fixar en kopp oboy till sig innan hon vänder sig om mot oss. Jag ser henne djupt i ögonen. Man kan se att hon är sårad fortfarande av allt.
"Jag antar att du är ex;et." Säger Ofelia stöddigt.
"Jag antar att du är en av tjejerna han var otrogen med mot mig." Svarar Rosie henne, och Ofelia ser oroligt på henne nu. Rosie hade altid varit snabb på att svara andra, fann sig alltid. Det spelade ingen roll vilken sitution hon var i så visste hon precis vad hon skulle säga för få den andre ur balans. 
"En av tjejerna? Så det finns en till tjej med i bilden Felix?" Säger Ofelia surt och ser på mig. Jag ser på henne så oskyldigt jag kan.
"Oh ja, du trodde väl inte du va speciell. Ingen är speciell för Felix. Han knullar allt med bröst och en fitta, till och med ens bästa vän." Säger Rosie avskyvärt. Det där gjorde ont. Jag börjar bli förbannad.
"Rosie." Säger jag tyglat och ser på henne med en mördarblick.
"Ha en trevlig morgon." Säger hon glatt och går härifrån. Kvar står jag med en sur Ofelia och mina skuldkänslor.

Ofelia ser storögt på mig. Jag förbereder mig på det värsta när jag ser henne öppna sin mun.
"Du berättar allt nu. Jag bryr mig inte hur hemskt det kan va, jag vill höra allt." Säger hon bestämt. Jag suckar. Hon har rätt i att få veta, och det vet jag redan.
"Hon alldeles nyss var Rosie. Jag var tillsammans med henne i lite mer än fem månader. Fast vi var ändå som tillsammans långt innan det. Eller asså jag ville ha henne, hon betydde mycket för mig Ofelia." Berättar jag skamset för vad som jag vet att jag måste berätta sen.
"Så när tog det slut, och varför?" Säger hon och sätter sig ner vid köksbordet. Jag bara väntade på den frågan. Jag sätter mig ner mittemot henne och tar ett djupt andetag.
"Det tog slut för ca två veckor sen, när jag var här nere. Hon fick reda på att jag hade varit otrogen med hennes bästa vän." Säger jag och ser ner i bordet. Ofelia är tyst ett litet tag innan hon tar mina händer i sina.
"Felix det var en dum sak att göra, men du är inte en dålig person för det." Säger hon mjukt och jag ser upp. Hennes vackra ögon ser på mig, jag möter dem försiktigt.
"Jo det är jag faktiskt. Nu i efterhand ångrar jag mig djupt, men när det höll på så ångrade jag inte en sekund. Eller lite då jag var med Rosie. Jag hade väntat på henne i nästan ett år. Det var nåt mellan oss redan första gången jag träffa henne, vilket var tre år sen. Så sen när hon äntligen sa att hon ville ge oss en chans så går jag och kysser hennes bästa vän. Hur dum får man vara?" Säger jag dystert.
"Men du var väl inte värre än henne. Du sa själv att hon var med någon kille." Säger hon i ett försök att försöka försvara mig.
"Du menar Andy? Det var han som var här med henne igår vid middagen. Fast dem gjorde aldrig nåt, och jag kysste fan hennes bästa vän. Jag till och med tog hennes oskuld. Alltså Olivias, Rosies bästa vän. Inte bara förstörde jag mellan mig och Rosie; utan också mellan Rosie och Olivia." Svarar jag henne. Det fanns tyvärr inget i världen Ofelia kunde säga för att få mig att låta bättre.
"Så hur länge var du med Olivia? Och vad hände mellan henne och dig efter Rosie fick reda på det?" Frågar hon nyfiket och ser på mig. Hon har fortfarande mina händer i sina.
"Jag var med henne flera gånger. Första var ute på Utö, sen varje gång jag var nere här i Stockholm smet hon och jag iväg när Rosie var upptagen med nåt annat." Svarar jag skamset.
"Vad hände mellan dig och Olivia sen då? Du hade ju all chans i världen sen att göra något av det när Rosie ändå visste om det." Säger hon.
"Jag hade redan förstört tillräckligt för dem. Rosie och jag fikade på lördagen och då frågade hon mig om jag hade varit otrogen. Jag blev så överraskad att jag sa bara en massa dumma saker. På söndagen så hade Rosie vart hos Olivia, och då fick hon reda på att det var Olivia. Jag hade pratat med Olivia strax innan Rosie kom. Jag hade bett henne inte säga något för jag ville säga det. Fast Rosie hade frågat rakt ut, som om hon hade sett det komma. Sen hade hon tydligen rusat ut därifrån. Nån gång under eftermiddagen, nästan kväll, ringde Rosie mig och sa att det var över och att hon visste allt. Jag bad henne att inte ge upp på oss då, jag insåg vilket stort misstag jag hade gjort. Jag gillade Olivia men det var ändå Rosie jag ville ha. Först ville jag åka till Rosie men jag hade ingen aning om vart hon var. Så jag åkte till Olivia, jag ville träffa henne och jag behövde ställa så mycket jag kunde till rätta." Berättar jag. Jag vill egentligen bara glömma den där söndagen.
"Vad hände när du kom till Olivia då?" Frågar Ofelia försiktigt.
"Hon var helt förstörd. Jag tröstade henne, och bad om ursäkt för allt jag hade gjort. Hon sa bara att det var lika mycket hennes fel som mitt. Sen sa hon att även om hon gillade mig så var det nog inte rätt. Jag höll med även fast jag såg på henne att hon hade velat att jag skulle säga emot. Så sen sa jag bara att jag var tvungen att gå. På måndagen sen så ringde Rosie mig. Jag hoppades på att hon skulle ändrat sig och ville fortsätta, men hon sa att jag var tvungen att höra av mig minst tre dagar innan jag skulle komma ner till Stockholm varje gång. Efter det sen har jag vare sig sett henne eller hört nåt från henne fram tills igår. Därför kände jag att det inte var rätt tillfälle att säga till alla att vi är tillsammans." Säger jag lugnt. Hon ser på mig, hon måste vara det bästa som hänt mig. Jag kan se i hennes ögon att hon förstår allt och hon blir inte ens en gång sur på mig.
"Oj då, men hur kändes det att träffa henne igår efter allt då?" Säger hon sansat bara.
"Det borde du väl fråga henne och inte mig. Men det var lite tungt. Fast jag hade ju dig med mig så det kändes okej ändå." Svarar jag henne.
"Borde du inte kanske höra av dig till Olivia?" Säger Ofelia försiktigt till mig.
"Vad skulle jag säga då." Svarar jag skeptiskt.
"Be om ursäkt för allt." Säger hon och ger mig en puss på munnen innan hon reser sig och går iväg. Jag sitter kvar en liten stund i köket innan jag reser mig upp och går ut i hallen för hämta min mobil.  
 
Olivias perspektiv
Jag sitter i mitt rum och kollar på en serie jag börjat kolla på nyligen när jag hör min telefon ringa. Vem kan det va? Inte Rosie, inte mamma för hon har glömt mobilen hemma. Jag reser på mig för att svara. Innan jag svarar så kollar jag snabbt på skärmen för se vem det är. Jag känner igen nummret men jag kan inte komma på vart ifrån. Fundersamt svarar jag ändå. 
"Hej, det är Olivia." Svarar jag i telefon med. Jag hör en harkling, en ansträngd röst som försöker få fram något att säga. 
"Ja hej, det är jag. Ehm..Felix alltså." Säger han nervöst. Jag måste erkänna att jag blir förvånad. Nyfiken blir jag också. För jag trodde aldrig jag skulle höra nåt från honom igen efter den där dagen för två veckor sen ungefär. Även om det var jag som sa att det var nog bäst om vi avsluta det hela så hade jag saknat honom. Jag ville att han skulle säga emot mig när jag sa det. Även om jag visste att det var det bästa.
"Jaha?" Säger jag utdraget.
"Hur är det?" Säger han.
"Jodå bara bra. Själv?" Svarar jag honom.
"Bra. Men du, jag ringde tyvärr inte för bara kallprata. Jag ville höra hur det var med dig? Jag ville bara veta hur mycket jag hade ställt till med." Säger han. Jag suckar.
"Ja du, det är en hel del." Säger jag ironiskt.
"Jo jag vet, jag mötte Rosie igår." Säger han sorgset.
"Jaha. Hur var det med henne?" Säger jag försiktigt. Jag ville veta om hon mådde bättre, och gjorde hon det så kanske fanns det en chans att hon skulle förlåta mig igen.
"Vet du inte? Jag trodde ni prata. Ni är ju trots allt bästa vänner." Svarar han mig förvånat.
"Nej men är det så konstigt. En bästa vän ligger inte med den andres kille." Säger jag beskyddande.
"Hon var här igår med Andy. Det var ju den stora julmiddagen igår. Hon verkar...jag vet inte. Rosie är svår att läsa av, det har hon alltid varit. En del av varför jag gillade henne så mycket. Hennes mystik typ." Säger han.
"Jo tack jag vet. Det är vad som brukar få alla att vilja lära känna henne." Svarar jag honom ironiskt. Även om jag vet hur fel det var att ha kvar känslor för Felix så hade jag det. Så därför blev jag svartsjuk när jag hörde honom prata så om Rosie. Hur mycket jag än äslakde henne som min syster och ville henne det bästa, så var det ju alltid hon som fick allt. Alla killar, alla prylar. Visst hon förtjänade det efter allt hon behövt stå ut med, men ibland ville jag också ha en del av vad hon fick.
"Förlåt. Det var därför jag ringde egentligen. För att be om ursäkt till dig. Jag vet att jag förstörde mycket för dig. Jag vet att jag är anledningen till att du kanske förlorat din bästa vän. Tro mig, jag är verkligen ledsen. Jag hoppades på att vi kunde ha löst det på ett bättre sätt än det här. Sen så vill jag också att du ska få höra direkt från mig; och inte från någon annan att jag har en ny tjej nu." Säger han uppriktigt.
"Redan? Det har gått två veckor och du har redan kommit över både mig och Rosie. Du är en idiot, jag fattar inte att jag riskera min och Rosies vänskap för dig." Skriker jag. Jag försökte hålla mig lugn och sansad men det gick inte. Han kan ju inte vara seriös!
"Lugna ner dig. Jag ville bara be om ursäkt. Kan du inte bara ta emot den." Säger han smått irriterad.
Istället för att svara honom så lägger jag på. Jag har ändå inget mer att säga honom. Hur kunde jag göra så här mot Rosie? Hur kunde jag vara så dum? Såklart var det inget verkligt. Jag borde aldrig litat på honom.  
 

Ingen Pojkvän, Inga Problem

RSS 2.0