Del 17 - Kan det bli värre

Previous
Hör jag hans röst prata till mig i röstmeddelandet. Jag vet inte vad jag ska göra eller känna. Han älskar verkligen mig.  
"Vad är det för fel på dig?" Skriker mamma på mig. Jag gör allt i min makt för att inte börja gråta. Aouch, det där gjorde ont att höra. Varför kan hon aldrig ge sig? Så här har vi hållt på ända sen jag kom hit, och det var i augusti och nu var det november. Jorge hade åkt till Columbia, eller vart det nu va, för några veckor sen. Mamma jobba sent varje dag, antagligen för slippa mig. Ja vad var det för fel på mig? Jag förstår inte. Ingen ville ha mig. Alla tycker jag är odräglig. 
"Inte vet jag. Kanske faktumet att jag är född av dig!" Skriker jag tillbaka och går in på mitt rum. Jag smäller igen dörren för indikera att det var slutdiskuterat. Mamma suckar djupt ute i vardagsrummet. Sen kan jag höra hur hon slänger något på golvet, låter som en tallrik, innan jag hör hur ytterdörren öppnas och stängs med en smäll. 

Jag gosar ner mig i kuddarna i min säng som jag slängde mig i och låter tårarna komma. Nu när jag är ensam spelar det ingen roll. Jag behöver inte bevisa att jag är stark då. När jag är själv är nog den enda gången jag inte fejkar något. Inte en enda känsla, för då kunde jag inte bry mig mindre. Ingen annan än jag såg om jag grät, ingen skulle kunna döma mig för vara svag en stund. Jag funderar på att ringa Olivia och prata lite. Med min suddiga syn sträcker jag mig efter min mobil i bakfickan och ringer henne. 
"Hej, det är Olivia." Svarar hon stressat.
"Ringer jag olägligt?" Frågar jag på en gång när jag hör hennes stressade röst. Jag försöker hålla det inne men en snyftning smiter ut. 
"Nej det är lugnt. Vad är det som har hänt?" Säger hon mjukt och stannar upp med vad hon gör. Jag ler lite åt det. Olivia är verkligen en bra vän.
"Jag bråka med mamma igen. Du vet det gammla vanliga." Säger jag och försöker rycka upp mig. 
"Ni borde seriöst sätta er ner och prata om det. Inte för vara taskig nu; men du kan inte ringa mig så här ofta bara för det. Du brukar ju säga det själv att det är bara missförstånd, och ibland ringer du mig mitt i natten för nåt sånt. Jag behöver min sömn." Säger hon skämtsamt på slutet men jag hör att hon mena det. Jag förstår henne och jag borde förstått att jag inte kan ringa så. Fast ändå blir jag lite stött av det. 
"Förlåt då. Jag trodde det var sånt bästa vänner gjorde." Svarar jag vasst. Hon suckar lite. Jag menade inte att det skulle komma ut så där, men jag blev lite sårad av det hon sa faktiskt. Även om hon hade rätt och jag förstod henne. 
"Rosie, jag menade inte det så." Säger hon trött.
"Vad menade du med det då?" Svarar jag fortfarande vasst. 
"Inget, glöm att jag sa nåt. Jag måste gå." Säger hon och suckar.
"Mm okej." Säger jag och lägger på sen. Det där blev ju misslyckat. Jag hade hoppats på att vi kunde pratat lite, skrattat och så hade jag blivit på bra humör igen. Istället var jag lika ledsen som innan, och nu irriterad också. Jag lägger mig ner i sängen igen och blundar. Ibland önskar jag att jag bara kunde ta mina saker och försvinna.

Jag måste ha somnat för när jag vaknar är det mörkt i rummet. Nyvaket ser jag mig omkring i mitt rum. Det är mörkt ute och det regnar. Så mycket för att gå ut och få lite frisk luft som jag tänkte att jag behövde. Jag hade det jättestökigt i mitt rum, jag borde nog städa. Min mobil skiner upp, vilket gör att hela rummet blir ljust av ljusstyrkan på skärmen. Jag har fem meddelanden och ett missat samtal. Det missade samtalet och två av sms:en är från mamma. Dem andra tre sms:en är från Andy, Eric (den där killen från strandfesten Andy hade strax innan sommarlovet) och Olivia. Jag skummar igenom sms:en från dem först. Eric hade bara skickat ett standard meddelande som; Hej, vad görs?, och Olivia bad om ursäkt för tidigare. Andy hade skrivit och frågat om han kunde komma över ikväll, för han hade tjafsat med sin farsa. Jag svarar på Olivias först och ber om ursäkt jag också. Erics sms bestämmer jag mig för ta imorgon, och Andys skriver jag att han kan komma om en timme. Han svarar fort och frågar om han kan sova över också. Jag orkar inte skriva nåt långt sms om varför inte, så istället svarar jag bara ett enkelt visst. Klockan kan inte vara så mycket, men om han kommer om en timme borde jag rensa upp här och fräscha till mig själv också. Jag kollar klockan och den är bara 20.00.
Nu när jag fixat det går jag ut i vardagsrummet och kollar mammas meddelande. Hon har skrivit; Hej gumman, förlåt för tidigare. Jag saknar Jorge bara så mycket. Så när jag gick ut så gjorde jag nåt galet. Jag köpte en biljett till Bolivia för hälsa på honom. Vi båda två kommer hem till 2 januari. Så fort jag hade köpt biljetten så åkte jag och handla en massa mat. Jag la in råvarorna i frysen och annat i kylen. Eftersom jag inte kommer vara hemma nånting på två månader ungefär så har jag fixat alla räkningar över internet. Så det behöver du inte oroa dig över. Varje söndag kommer någon och städar lägenheten på eftermiddagen. Ge henne en 50-lapp för extra som ett tack för hjälpen. Jag har lämnat 3 kuvert med pengar på köksbordet. Ett rött, ett gult och ett vitt. Det röda är för nödsituationer, som om en räkning jag har missat kommer, eller om något går sönder som måste lagas. Det gula är för städaren, den summan är exakt uträknad så den tar slut när vi kommer hem om du skött det rätt. Den vita är för allt som kan behövas och nöje för dig. Som mat, hygienproduker och sånt. Även för bio, kläder om du skulle behöva, snacks och sånt jag tycker är onödigt. Det är dina studiebidragspengar där i som är för nöjen och resten för mat och det andra. Läser jag tyst för mig själv. Jag suckar och än en gång så rinner tårarna sakta nerför min kind. Hur kan hon göra så här mot mig? Bara lämna mig själv i en och en halv månad. För det är bara den 10 november idag. Andy kommer om en timme så jag borde fixa allt, sen kan jag tycka synd om mig själv.

Det ringer på dörren. Jag har precis bytt om och hunnit städa undan det mesta i vardagsrummet och mitt rum. Jag stannar upp framför spegen i hallen när jag är på väg för att öppna för Andy. Blusen jag har tagit på mig brukar jag bara ha när jag skulle festa med Hanna. Bara det säger en del. Den var genomskinlig med en massa spetsdetaljer. Till den hade jag ett par mörkblå jeans och beiga klackar.Varför hade jag klätt upp mig så? Det var bara Andy. Andy som var min vän, inget mera. Inget mera. Det hade ju jag sett till. Varför valde jag någonsin Felix när jag visste att det var Andy jag var kär i och älskade. Kanske det inte är för sent att fixa till det. När jag hörde dem röstmeddelanden som han hade lämnat mig i sommar så började jag tvivla ordentligt på mitt omdömme. Jag hade valt fel när jag valde Felix, jag vet det. Det var Andy jag ville ha, inte Felix. Felix verkade inte vilja ha mig heller längre. Vi höll ihop bara för det okända var skrämande för oss båda. Jag hade insett det redan när jag åkte hem från Kalix i sommras, men vad hade jag varit för någon om jag peka ut det då. Vem kan det vara som Felix hade kärat ner sig i tro? Nån i Kalix kanske. Kanske nån av tjejerna jag träffat som var hans vän. Det är ganska vanligt, att man blir kär i sin vän. Jag hade ju gjort det. Han stod utanför min dörr nu och väntade på att jag skulle öppna dörren. Om vi skulle vara kvar här skulle jag åter igen vara den dåliga flickvännen som var otrogen mot sin pojkvän. Jag går ut i hallen och drar på mig min skinnjacka innan jag går och öppnar ytterdörren.
"Hej." Säger jag och försöker stiga ut i ett försök att komma härifrån. Han stoppar mig omdelbart med luta sig mot dörrkarmen.
"Hej." Svarar han mig med sin hesa sexiga röst. Jag känner hur jag blir alldeles knäsvag. Han studerar mig snabbt och möter sedan min blick och småler.
"Jag tänkte vi kunde dra ut." Säger jag för få ett medhåll, och få honom att flytta på sig.
"Visst." Säger han och flyttar på sig som önskat. Jag nickar kort och sen kliver jag ut och ska låsa om mig. Precis när jag ska vända mig om känner jag hans andedräkt mot min nacke. Han står väldigt nära mig, för nära för bara vänner. Andy som hade skött sig så bra gällande den biten på senaste tiden. Men det här bekräftade att han fortfarande gillade mig, och att det finns en chans att fixa till allt. Kanske skulle jag ta reda på det nu innan jag gjorde nåt åt saken med Felix. Jag vänder mig sakta om. Han står bara nån enstaka centimeter från mig, och har all sin vikt lutad på armen som håller uppe kroppen tack vare väggen. 
"Vad är det som har hänt? Det är nåt som tynger dig." Säger han med den där hesa rösten. Jag får gåshud bara att höra hans ljuva stämma. Om jag ville skulle jag kunna kyssa honom, han var tillräckligt nära för att inte hinna reagera innan jag redan pressat mina läppar mot hans. Det skulle vara underbart. Våra läppar mot varandra, sammarbetande i en perfekt kyss. Skärp dig Rosie! Du är trots allt fortfarande Felix flickvän. Jag harklar mig lite innan jag möter hans blick. Jag försöker hålla mitt pokerface för att inte låta honom se vilken effekt han har på mig.
"Det är inget. Jag lovar." Svarar jag honom kyligare än jag tänkt mig. Han suckar otåligt.
"Rosie jag vet att det är nåt. Bråkade du med din mamma igen?" Säger han mjukt. Nu är det min tur att sucka. Jag vet att det inte är någon idé att försöka dölja det.
"Ja och nu har hon stuckit till Bolivia. Till Jorge, eftersom han är så mycket viktigare än hennes egna dotter. Hon har till och med ordnat med allt som man kan tänka sig. Hon sa att det var en sista minuten beslut, men det här har hon planerat ett bra tag. Annars hade hon inte kunnat lägga fram dem pengarna hon la fram åt mig." Säger jag ironiskt och känner hur luften går ut mig. Andy torkar bort en tår från min kind som jag inte ens märkt hade tagit sin plats där.
"Om du vill kan jag stanna med dig här några dar. Så du slipper vara helt själv. Jag kan hjälpa dig med hussysslorna och sånt också ända tills din morsa kommer tillbaka." Säger han ömt och ler snällt mot mig. Vad han var gullig nu då. Jag skulle faktiskt behöva hjälp. Plus att det här kunde jag inte låta pappa få veta under några omständigheter. Jag ville inte behöva åka till honom när jag precis lyckats fått min vilja igenom att va hos mamma. Jag ser på honom förvånat.
"Skulle du verkligen göra det? För mig? Du vet att det skulle praktiskt taget innebära att du och jag bodde ihop? Nästan som om vi..." Säger jag allvarligt, men blir bara mer osäker ju mer jag säger och avbryter mig själv innan jag säger hela sista meningen. Nästan som om vi skulle vara gifta på nåt vis. Han ser på mig roat och har det där busiga flinet på läpparna.
"Jag skulle flytta in hos dig om jag kunde bara för hjälpa dig. Vi är ju vänner ellerhur, och vänner hjälper varandra. Så vad vore jag för vän om jag lämna dig i sticket?" Säger han och ler nöjt åt något. Jag kan fortfarande känna hans andetag på mig, och det gör mig knäsvag. Fast jag måste vara stark ändå och stå emot frestelsen att säga ja till det. Jag borde. 
"Så vadå? Du skulle bara flytta in hos mig i stort sett, och vi skulle bo under samma tak bara för min mamma har stuckit till Bolivia?" Säger jag skeptiskt.
"Om du vill det." Säger han och flinar fortfarande nöjt. Han böjer armen han hänger på så han är ännu närmare mig nu och jag vet inte vart jag ska ta vägen.
"Varför flinar du? Och vart skulle du sova? Jag har pojkvän vett du, så vi kan ju inte sova i samma säng. Sen tror jag att mamma bara lämnat pengar till mig." Säger jag fortfarande skeptiskt. Jag stirrar ner i golvet och vägrar möta hans blick som bränner på min kind.
"Okej så jag sover hos dig så ofta du tilllåter, och jag sover i gästrummet eller nåt. Gällande pengar så behöver jag inte äta hos dig varje gång jag är hos dig. Jag har egna pengar och ett eget hem." Säger han fullt allvarligt.
"Fine, då säger vi så. Men du svarade aldrig på min fråga. Varför flinar du?" Säger jag och stirrar intensivt in i hans blå ögon. När jag vände upp mitt ansikte för möta hans blick trodde jag inte han skulle vara så nära som han var. Jag visste att han var nära men inte så här nära.
"Därför du skulle aldrig tilllåta detta, eller ens föra diskussionen vidare om inte du börjat tvivlat på ditt val. Jag känner dig så väl så det är läskigt ibland. Jag flinar för jag vet nu att du fortfarande har känslor för mig. Och är det inte känslor så tycker du att jag är sexig åtminstone." Säger han självsäkert. Nu är det min tur att flina. Han hade rätt. Mer rätt än han någonsin kunde ana.
"Du har fel." Svarar jag. Han lutar sig närmare mig. Jag kan känna hela hans kropp mot mig. Den bara liksom snuddar min för tala om att han är så nära, men ändå inte tillräckligt nära. Hans läppar är så nära att dem redan kunde ha kysst mina vid det här laget.
"Jaså?" Säger han med den där hesa raspiga rösten. Han drar undan en hårslinga från mitt ansikte och placerar den bakom mitt öra. Fast istället för svara på det så kysser jag honom. Gud vad jag har längtat efter att kyssa hans läppar. Även om det inte var länge sen. Han hänger snabbt med på noterna. Hans armar dras runt min midja och trycker mig närmare sig. Jag avbryter kyssen och tar hans hand. Han ser på mig frågande. Istället för förklara så drar jag honom med mig in i lägenheten, in till mitt rum. Jag tvingar honom sätta sig ner och han följer mig villigt i händelserna. Han sätter sig ner och drar mig till sig, med hjälp av min hand som fortfarande är i hans. Jag sätter mig gränsle över honom och kysser honom. Han lämnar mina läppar och fortsätter ner längs halsen ut mot ena nyckelbenet med kyssar. Ett svagt stön smiter ut från mina läppar. Jag flyttar mina ben så dem är runt honom och jag sitter i hans knä. Han reser sig lite grann och jag följer med. Vi landar i sängen igen med mig på rygg och han ovanpå mig.       
 
 

Del 16 - 50 röstmeddelanden

Previous
Hon pratade på om något som hänt i skolan nyligen. I augusti så började ju hon gymnasiet. Allt var nytt för henne. Nya kompisar, ny skola, ny miljö. Hon var riktigt fascinerad av skolan och pladdrade på om det. Jag bara satt och lyssnade på hennes berättelse. Fast mest var jag uppe i mina egna tankar. Hon var så vacker när hon prata om något som intresserade henne. Eller hon var vacker alltid.
Rosies perspektiv
Det hade blivit måndag igen efter höstlovet och halloweenfesten. Felix och jag hade umgåtts väldigt lite för vara vi när han var nere i Stockholm. Fast allt var ändå bra mellan oss. Vi hade rett ut det som hände på halloweenfesten. Jag och Andy hade spenderat tid tillsammans. Olivia hade jag velat träffa mera men hon verka spårlöst försvunnen. Igår kväll hade jag sagt hejdå till Felix med pappa och Kristina på flygplatsen. Nu hade jag äntligen fått komma hem till mamma igen efter blivit tvungen att spendera höstlovet hos pappa. 
Jag funderade på att lyssna av min röstbrevlåda. Jag hade liksom 50 missade från Andy och 5 missade från några andra. Det skulle ta sin tid men jag hade ändå inget för mig i eftermiddag. Mamma kommer inte hem förens mot åtta ikväll, något möte var det hon skulle på. Hennes man Janne eller Jorge eller vad det nu var kommer inte heller hem förens åtta-tiden. Så jag skulle va ensam hela eftermiddagen och klockan var bara 14.00. Första jag gör är att gå och fixa något att äta i köket innan jag går in till vardagsrummet. Jag slänger mig i soffan och slår på tv:en för ha något bakgrundsljud. Det visas lyxfällan på trean när jag slår på tv:en. Sen tar jag upp mobilen och ringer röstbrevlådan. Jag lägger mig bekvämt i soffan och sätter på högtalaren. 

"Hej, ring mig. Jag vill prata med dig." Hör jag Andys röst säga. Första av femtio avklarad. 
"Kan du inte ringa? Jag behöver verkligen prata med dig." Andra av femtio avklarad.
"Jag saknar dig. Imorgon åker jag till malmö. Kommer ha mobilen med mig. Så om du får för dig att höra av dig är det bara att göra det. Inga problem. Jag saknar dig, snälla kom hem. Du betyder allt för mig, jag älskar dig Rosie." Lyder 10 meddelandet.
"Okej jag börjar tro att du undviker mig nu. Var det för vad jag sa på Utö? För Rosie jag menade det verkligen. Det var inget jag sa för få dig i säng. Jag saknar dig, snälla kom hem. Du betyder allt för mig, jag älskar dig Rosie." Säger han i typ 25:te meddelandet. Många av hans meddelanden är om vad han har haft för sig, frågar om vad jag har gjort och hur det är med mig. Han avslutar varje meddelande nästan med en suck och sen ett ledset hejdå.
"Snälla hör av dig. Du kan inte bara fly från allt. Jag vet att du känner något för mig också. Det kan inte vara bara jag som känner något. Annars hade du inte kysst mig på Utö eller legat med mig. Jag känner dig Rosie, jag vet hur du funkar. Jag älskar dig ju. Ring mig. Jag saknar dig, snälla kom hem. Du betyder allt för mig, jag älskar dig Rosie." Låter det i 48:de meddelandet. Jag suckar tungt. Det gör ont i hjärtat på mig att höra honom så ledsen, så förodmjukad, så hjärtekrossad. 
"Rosie jag vet inte om jag orkar detta längre. Jag har gjort misstag, jag vet det nu. Jag vet att jag sårade dig, men du har sårat mig också. Jag vet att jag betett mig som en stor idiot, men jag var bara så osäker. Du fångade mitt intresse redan första gången vi prata med varandra. Jag visste inte vad det var men allt jag visste att jag ville lära känna dig. I början var du verkligen bara en vän för mig men sen började jag falla för dig. Jag bara ville inte inse det på en gång för det skulle göra mig svag. Du skulle bli min svaga punkt och i den värld jag lever i, som jag är uppväxt med kan jag inte ha en svag punkt. Fast jag bryr mig inte längre. Jag saknar dig, snälla kom hem. Du betyder allt för mig, jag älskar dig Rosie." Säger han med en klump i halsen kan jag höra i 49:de meddelandet. Ett kvar nu. Jag har en stor klump i magen. Valde jag fel i sommras kanske? Fast nej, jag menar Andy kommer aldrig ändra sig. Hur mycket än jag önskar han skulle göra det för mig så vet jag att det inte kommer hända. Det var just därför jag hade valt Felix. Felix skulle aldrig såra mig. Han var bra för mig. Felix var en bra kille, kanske lite tråkig, men en riktig gullig kille. Vi hade dock inte den där kemin mellan oss som det fanns mellan mig och Andy. Sluta tänka så Rosie! Äsh jag visste hur fel jag hade gjort i sommras. Det var inte rätt mot någon. Felix var inte lika intresserad av mig längre, och vem kan klandra honom. Jag menar jag hade låtit honom vänta på mig i typ två år, och han visste vad jag kände för honom inte var lika starkt som för någon annan. Han visste antagligen att det var Andy också. Jag älskade Andy. Felix brydde jag mig om och var intresserad av men inget jämfört med Andy. Andy verkade älska mig men jag vågade inte lita på det för jag ville inte bli sårad. Felix och jag kände oss mer eller mindre tvingade att stanna hos varandra. Något hos Felix hade förändrats sen Utö. Han måste ha träffat någon där eller insett något. Jag hade också kommit fram till saker på den ön. Jag var fullständigt borta. Jag var förvirrad. Jag sätter på det sista röstmeddelandet. 
"Rosie? Är du där? Jaha, röstbrevlådan igen. Snart kan jag börja kalla personen som talar om för en att man kommit till röstbrevlådan kan vara min nya bästa vän. Jag vet att du undviker mig. Du har inte svarat mig på 7 veckor. Jag må kanske inte uppfatta allt men jag är inte dum. Vad jag inte förstår är vad jag har gjort för att du ska stänga mig ute. Jag trodde det var bra mellan oss. Det var du som ville att vi skulle glömma allt som hände mellan oss på Utö. Inte jag. För ärligt Rosie du är den mest fantastiska personen i mitt liv någonsin. Om det var något jag kunde göra annorlunda skulle det vara att säga jag älskar dig till dig tidigare. Nyårskyssen. Kommer du ihåg den? Redan då hade jag fallit för dig. Sen blev känslorna bara starkare och starkare. Påskfesten, när vi drack lite och hade sex för första gången. Jag sa att det var ett misstag, men det enda som var ett misstag med det var att jag inte sa vad jag kände då. Fyllefesten, när du träffa Vendela för första gången. Jag önskar jag hade haft modet att säga som det var på en gång. När du stack efter vårt bråk oroade jag mig hur mycket som helst för det området var inte bra. Jag vet att jag har gjort många misstag Rosie, och det sista jag ville var att såra dig. Fast jag vet att jag har gjort det, och det är jag verkligen ledsen för. Men vad som hände på Utö, det var du som bestämde reglerna, inte jag. Så jag förstår inte varför du ignorerar mig. Jag vet inte vad jag ska säga mer. Det finns nog inte så mycket mer att säga. Jag har fattat vinken, jag ska lämna dig ifred. Jag hoppas att du verkligen valde rätt kille Rosie och att du är lycklig. Hejdå. Jag saknar dig, snälla kom hem. Du betyder allt för mig, jag älskar dig Rosie." Hör jag hans röst prata till mig i röstmeddelandet. Jag vet inte vad jag ska göra eller känna. Han älskar verkligen mig.     
 
 

Del 15 - Bara vänner var det

Previous
"Jag vet inte längre, jag vet verkligen inte Andy." Svarar jag honom dystert. Han hoppar in och låter mig lägga tillbaka mitt huvud på hans bröstkorg sen. Han lägger armen omkring mig och kysser mig ömt på pannan.
"God natt Rosie." Säger han igen. Jag ler och känner hur ögonlocken är tunga som bly nu vid det här laget.
"God natt Andy." Säger jag sömnigt. 
Andys perspektiv
Jag vaknar på morgonen av att jag fryser lite lätt. Jag ser mig morgontrött omkring. Borde inte jag vara i mitt rum? Gick inte jag hem igår? Vart är jag ens? Vem håller jag om? Varför har jag inge täcke trots att jag legat stilla hela natten? Jag är hos Rosie. Herregud, då kan det bara betyda en grej. Den jag håller om är Rosie. Hon kommer döda mig när hon vaknar. Fast det var ju hon som bad mig stanna. I och för sig var hon stupfull igår. 
Hennes underbara läppar som mötte mina i en perfekt kyss ute på dansgolvet igår. Hon hade inte ens behövt ett vad med Jessica, Rosie skulle alltid vinna med hästlängder. Jag reser mig upp lite så jag stödjer mig på armbågen och ser ner på hennes fridfulla ansikte. Jag undrar vad hon tänker på. Tänk om det var mig, jag önska jag kunde va den killlen för henne. Den killen som alltid är i hennes tankar, den killen som hon får fjärilar i magen av bara av att se på mig. För detta var vad hon är för mig. Jag böjer mig ner till henne och kysser henne lätt på kinden. Hon börjar röra på sig. Jag måste ha väckt henne. Hon ler stort men vägrar öppna ögonen. Rosie är så söt när hon ler så. Hon drar mig närmare sig helt plötsligt och kysser mig mjukt på läpparna. Jag ler stort och fånigt, men jag bryr mig faktiskt inte. Hon öppnar ögonen och ser på mig lyckligt. 
"God morgon." Säger hon trött och ler lyckligt.
"God morgon sömntuta." Säger jag roat och smeker hennes kind ömt. Hon gör en grimas. Tänk om det är något allvarligt. 
"Vad är det Rosie?" Säger jag oroligt. 
"Bakis bara." Säger hon och grimaserar. Jag pussar henne på pannan innan jag reser mig ur sängen. 
"Jag hämtar alvedon åt dig." Säger jag när hon ser på mig förbryllat. 
"Okej, tack." Säger hon och vänder på sig i sängen. 

Jag står och häller upp ett glas vatten åt Rosie när Felix stiger in i köket. Kunde inte vart en mer usel timeing. 
"Vad fan gör du här?" Säger han förbryllat. Jag blundar hårt snabbt bara för få kontroll över min ilska som bubblar upp inom mig. Jag ska precis gå när han tilltalar mig igen "Hey idiot jag prata med dig!". Han ler hånande när jag vänder mig sakta om. Jag lovar att ett ord till och han kommer ångra det djupt. Jag suckar djupt innan jag vänder mig om igen för börja gå med sakerna till Rosie som väntar på mig. 
"Är du döv eller nåt?" Säger Felix manande. Jag ställer sakta ifrån mig vattnet och alvedonen. Sen ser jag på honom stint och försöker lugna ner mig. Fast han hade gått över min gräns.
"Vad vill du?" Svarar jag irriterat. 
"Vad gör du här sa jag." Säger han och ser på mig med en blick som säger stick. 
"Jag blev frågad att stanna här av din tjej." Säger jag och flinar. Jag ser hur ilskan kokar upp inom honom. Hans ögon är kolsvarta, men som vanligt är han alltid den bättre killen av oss två. Så han står stilla och samlar sig.
"Jaha okej men du behövs inte längre. Så du kan gå hem eller nåt." Säger han avfärdande. 
"Jag tror Rosie får avgöra det och inte du som tillbringa din natt någon annanstans än bredvid henne där jag låg. Kanske med någon annan också." Säger jag kaxigt. Han går mig på nerverna.
"Akta dig för vad du säger om mig." Säger han hotfullt. Jag himlar med ögonen.
"DU borde akta dig, för jag tror inte Rosie vill höra från någon annan än dig vad du gjorde igår kväll med Olivia. Eller har jag fel?" Svarar jag och flinar nöjt. Jag tar vattenglaset och alvedonen och sen går jag tillbaka till Rosie.

Hon ler glatt mot mig. Hennes ögon glittrar i solljuset som träffar henne rakt i ansiktet. Håret åker åt alla möjliga håll av vinden. Hon gör ett tapert försök att få ordning på håret men ger genast upp när vinden förstör hennes frisyr åter igen. Jag skrattar lite åt hennes tama försök att fixa håret. Mest skrattar jag för att med Rosie är jag alltid glad, alltid lycklig.
Jag hade tagit med Rosie till en plats jag älskade. Hon verkade gilla den också. Efter allt imorse behövde nog både jag och Rosie komma ur det där huset. Det var en äng precis intill någon sjö. En enda stor gräsmatta med en massa blommor och folket som var här var alla möjliga. Det kunde vara allt från barnfamiljer till par till ensamma personer. Det var en massa träd längs sidorna som ramade in detta ställe. Borta vid vattnet fanns det klippor. Där brukade jag sitta och bara iakta allt som hände runt omkring. 
Vi satt där jag alltid brukade sitta och stirrade ut på sjön och folkmassan på ängen. Idag hade jag varit duktig. Jag hade inte sagt ett knyst om att jag älskade henne och ville att hon skulle bli min. Fast varje gång jag såg henne ville jag dra in henne i min famn och kyssa henne mjukt och säga att jag älskade henne. 
Hon pratade på om något som hänt i skolan nyligen. I augusti så började ju hon gymnasiet. Allt var nytt för henne. Nya kompisar, ny skola, ny miljö. Hon var riktigt fascinerad av skolan och pladdrade på om det. Jag bara satt och lyssnade på hennes berättelse. Fast mest var jag uppe i mina egna tankar. Hon var så vacker när hon prata om något som intresserade henne. Eller hon var vacker alltid. 
 
 

Del 14 - Håll dig borta från vad som är mitt - part 2

Previous
Han glider av bruden och nu kan jag se båda. Det är fan Felix och Olivia. Oh fan, det trodde jag verkligen inte. Olivia som var Rosies bästa vän i vått och torrt. Om Rosie skulle få reda på detta skulle det krossa henne. Jag sticker därifrån fort och tar mig till Rosie och Jessica som står kvar där jag lämna dem. De pratar och ler mot varandra.
Rosies perspektiv
"Så vad hände medan jag var borta?" Säger Andy och ser nyfiket på oss. Din vän utmanna mig i nån slags tävling om dig. Jag var totalt bitchig mot henne. Jag kom också på att du har en del skumma kompisar. 
"Inte mycket." Svarar jag och ler stelt.
"Tjejsnack, det är typ som ha en ny bästis." Säger Jessica och spelar hur ivrrig som helst.
"Vad kul." Säger han och ser ner på sin mobil. Jag undrar vad det är som stör honom. Han måste ha blivit störd på något precis innan han kom tillbaka hit.
"Vad gör du på mobilen?" Säger Jessica och ställer sig närmare honom. Hon skjuter fram brösten för få hans uppmärksamhet. Fast han ger henne inte ens en liten glans. Hon fortsätter försöka, och jag blir mer och mer irriterad för varje sekund. Han gör inte ett skit förutom hans stirrande ner i mobilen.
"Jag ska bara fixa några grejer." Svarar han henne tillslut. Störd över att hon i stort sett läser över axeln på honom. Jag förstår honom, det hade jag också gjort.
"Jag går och tar nåt att dricka. Nån annan som vill ha nåt?" Säger jag, trött på att stå här. Jessica skakar på huvudet och ser på mig irriterat. Jag kommer behöva bli mer full för klara av den här kvällen. 
"Ja ta med nåt till mig, vad som helst." Säger han och flinar lite åt mig. Jag bara skakar roat på huvudet åt honom. Jessica ser oförståendes på oss. Jag lämnar dem och går mot drickbordet. 
 
Efter shotat med några killar och hällt i mig några fler drinkar, så kommer jag på att jag skulle ju ge Andy en. Det var ju även den där utmaningen Jessica gav mig. Vad skulle jag säga till Felix? Fast han sov så vad skulle det göra. Vad man inte vet skadas man inte av. Det var väl det man bruka säga. Oj herregud, jag är så full att jag inte ens vet vad jag tänker längre. Jag söker efter Andy med blicken runt om i vardagsrummet. Han står lutad mot väggen och ser ut på allt folk. Han ser uttråkad och besvärad ut. Jag ser på honom och känner saknaden av hans armar runt min midja, beskyddande från omvärlden. Han möter min blick från andra sidan rummet och ler mot mig. Jag börjar gå mot honom eller snarare vinglar fram till honom. Hela tiden behåller vi ögonkontakten, och det är ett under att jag inte har ramlat in i någon. 
"Hej." Säger jag mjukt och ler. Han ler tillbaka och ser in i mina ögon. Sen verkar han komma på något, och ser på mig sorgset. 
"Hej." Mumlar han. Jag undrar vad det är som bekymmrar honom. Jag undrar också vart Jessica tagit vägen, hon hade hängt efter Andy hela kvällen och antagligen försökt få honom att kyssa henne.
"Vad är fel?" Frågar jag nyfiket.
"Rosie jag måste prata med dig om en sak." Säger han plågosamt. Precis då kommer Jessica ur badrummet, och är på väg mot oss eller snarare Andy.
"Förlåt, men ärligt talat tror jag inte jag vill höra." Säger jag snabbt och stoppar honom från fortsätta. Han ser på mig allvarligt.
"Jag tror du behöver höra detta Rosie." Säger han och ser på mig plågat.
"Nej. Bara nej Andy. Kom så dansar vi istället." Säger jag och drar med honom ut på dansgolvet. Han följer med motvilligt. På vägen dit snor han någons plastmugg med sprit och häller i sig.
"Om du ska få mig och dansa kommer jag behöva många fler av dessa." Säger han och slänger iväg plastmuggen. Jag och Olivia skulle ha mycket att städa imorgon

Vi har dansat och druckit länge nu och mina fötter gjorde ont. Jag behövde luft. Jessica hade stirrat på oss hela tiden, och jag hade dansat nära Andy bara för retas med henne. Jag skulle precis gå ifrån honom för ta luft när han drar mig närmare sig. Vi var så nära som man bara borde vara sin pojkvän, men jag brydde mig inte. Som vanligt blev jag uppslukad av stunden när jag var i närheten av honom. Hans blå ögon förlorade jag mig själv i. Hans doft var som en drog, jag ville bara ha mer. Utan att jag märkt det hade jag pressat mig närmare honom. Han tar bort en hårslinga från mitt ansikte, och sen lutar han sig ner till mig och kysser mig. Jag kysser honom och önskar att det alltid kunde vara såhär.
 
Andys perspektiv
Jag hade sett henne långt innan hon såg mig tidigare. Hon letade efter nåt eller snarare någon. Mig. Hon hade fastnat med sin blick på mig och jag hade mött hennes blick. Jag log mot henne och hon började ta sig till mig. Hon var så full så hon vinglade hela vägen fram till mig. Det var ett mirakel att hon inte hade ramlat in i någon. Jag hade försökt berätta för henne om Felix och Olivia, men hon hade vägrat att lyssna. Istället hade hon dragit mig ut på dansgolvet. Vi hade dansat och supit ordentligt. Hon var på väg ifrån mig när jag drog henne intill mig. Faktum var att jag hade hört vad Jessica och Rosie kommit överens om. Det var inte en chans i världen att jag tänkte kyssa Jessica, men Rosie kysste jag gärna. Hennes lena fylliga läppar. Så jag tänkte nu kysser jag henne när jag visste att Jessica såg oss tydligt. Rosie såg in i mina ögon och tryckte sig närmare mig utan att tänka på det. Jag tar bort en hårslinga från hennes ansikte och smeker henne mjukt på kinden innan jag lutar mig ner till henne och kysser henne. Hon kysser tillbaka. Längtansfullt, laddat, passionerat kyss vi. Vi avslutar kyssen men hon är fortfarande kvar i mina armar. Det är nog första gången sen Utö som hon faktiskt inte springer iväg från mig, eller bara kör hela distans grejen och ber om ursäkt. Hon ler lyckligt mot mig med pannan mot min. Jag ler minst lika lyckligt tillbaka. Vi dansar tryckare, ingen släpper den andre med blicken. Även om jag vet att hon snart skulle inse detta var fel med tanke på att hon var tillsammans med någon annan, så kunde jag inte låta bli att njuta av stunden. Även om hennes kille var en stort jävla kräk. Otrogen med Olivia också av alla personer. Nästan våldtagit Rosie. Gud vad jag hatade den där Felix. Hon drar sig närmare mig och lutar sitt huvud på min bröstkorg. Jag kysser henne mjukt på hjässan. Hon ler lite och kramar mig lätt.

Rosies perspektiv
Jag kan inte låta bli att le när han kysser mig mjukt på hjässan. Jag kramar honom lätt och han kramar lätt tillbaka. Även om jag visste att det jag gjorde nu var fel kunde det inte kännas mer rätt. Det var här jag ville för alltid vara, i hans famn med hans beskyddande armar runt mig. Skyddad från omvärlden. Se in i hans blå ögon och förlora mig i dem. Kyssa hans underbara läppar. Smeka hans kind. Han som kysser mig ömt på pannan. Tänk om jag hade valt honom i sommras istället. Hur hade det blivit? Hade jag varit lycklig då? Nej skärp dig nu Rosie. Du är lycklig med Felix, detta är bara lite nostalgi. 
"Jag är trött." Säger jag gnälligt och ser in i hans ögon. Han ler mjukt mot mig.
"Ska vi gå och lägga oss då?" Säger han, och jag hoppas han mena oss verkligen. För jag ville inte skiljas från honom just nu. Jag ville somna med honom bredvid mig med hans arm omkring min midja. Tätt intill honom, känna hans lukt, kyssa honom god natt.

Jag har precis bytt om till min pyjamas och lagt mig under täcket när Andy kommer in rummet med jackan och skorna på. Han går fram till mig och stoppar om mig. Jag ser förbryllat på honom. Han kysser mig ömt på pannan och viskar "God natt Rosie". Sen reser han på sig. 
"Vänta." Ber jag. Han stannar upp och ser på mig frågandes. 
"Ja?" Säger han fundersamt och ser på mig.
"Snälla kan inte du stanna? Jag vill verkligen inte att du går." Säger jag tyst och rodnar lite.
"Jag förstår mig verkligen inte på dig." Säger han besvärat men tar av sig jackan och skorna. Jag ler nöjt.
"Vadå då?" Säger jag nyfiket och hoppar in. Han drar av sig kläderna också. Sen i bara kalsongerna lägger han sig ner bredvid mig på rygg. Fast han ligger så långt ut han kan komma i sängen. Jag suckar och faller tungt ner på kudden. Han flinar bara när han hör mig.
"Ena sekunden har du hela din moral om att du är tillsammans med någon annan, och nästa sekund ber du mig stanna eller kysser mig. Jag älskar dig och vill göra allt för dig, men vem älskar du verkligen?" Säger han. Jag suckar åter igen, och flyttar närmare honom så jag vilar mitt huvud på hans bröstkorg.
"Jag vet inte längre, jag vet verkligen inte Andy." Svarar jag honom dystert. Han hoppar in och låter mig lägga tillbaka mitt huvud på hans bröstkorg sen. Han lägger armen omkring mig och kysser mig ömt på pannan.
"God natt Rosie." Säger han igen. Jag ler och känner hur ögonlocken är tunga som bly nu vid det här laget.
"God natt Andy." Säger jag sömnigt. 
 
  

 

Del 13 - Håll dig borta från vad som är mitt - part 1

Previous
"Jaha så det är du som är Andys vän." Säger jag och ler. 
"Kom och sätt dig med oss vett jag." Säger Jens och makar på sig i soffan så vi båda ska få plats. Vi sitter och pratar en stund innan hon går iväg för leta rätt på Andy. Hon var hur rar som helst men ändå var det något jag inte gillade med henne. Kanske var det faktum att hon var hur kär som helst i Andy, min Andy.
Andy har sett mig ute på dansgolvet med några av killarna jag satt och snacka med tidigare. Han kommer gåendes med Jessica emot mig. Vad vill han nu då? Bara han inte får för sig att bli svartsjuk eller något nu igen. 
"Hej." Säger Andy och tar tag löst på min axel för få min uppmärksamhet. Jag vänder mig och lyckas såklart vingla till lite. Han ser på mig oroligt men jag har redan återfått balansen. Jessica står bredvid, tittandes på Andy. Snarare trånandes efter honom med blicken.
"Hej." Säger jag mjukt och ser på båda. Jessica ser på mig och ler glatt.
"Det är någon jag vill att du ska träffa. Det här är Jessica." Säger han och kollar på mig lugnt. Han försöker se efter något i min blick.
"Vi har träffats. Du var ju tjejen som hjälpte mig med drickorna." Säger jag och ler. Andy ser på oss förvånat.
"Jaha, så ni har redan  träffats då. Ja då behöver jag inte säga mer." Säger han förvånat och avtrubbat.
"Faktiskt är det en sak. Ditt namn? Jag hann aldrig uppfatta det tidgare." Säger Jessica sockersött.
"Jaha oj förlåt. Rosie." Säger jag och räcker fram handen. Istället för skaka min hand drar hon in mig i en kram.
"Bästa vänner så fort, jaja?" Säger Andy skämtsamt och jag kramar stelt tillbaka.
"Låt honom vara, han är min. Förstår du det? Jag har jobbat hårt för få honom, och så kommer du och han är efter dig som en hund. Du går iväg nu och låter oss vara resten av kvällen." Viskar hon i mitt öra medan hon fortfarande kramar mig. Sen släpper hon mig och ser på mig med en menande blick. Hon ler samtidigt för att inte få Andy att misstänka något. Jag ler falskt tillbaka. Hon fortsätter se på mig för få ett svar. Jag skakar lätt på huvudet för säga emot henne. Ingen ska komma här och bossa omkring mig sådär. Hon är seriöst värre än Vendela. Eller åtminstone bitchigare och mera patetisk. 
"Jag ska bara hämta min lur, men ni verkar ju klara er bra." Säger han och skrattar nöjt. Både jag och Jessica ser efter honom när han går och ler sockersött. Så fort han kommit ur synhåll vänder jag mig mot Jessica och förbereder mig. Hon ska minnsann inte komma här och säga åt mig vad jag ska göra.
"Vem tror du att du är?" Säger jag bitchigt. Hon ser på mig med en svart blick.
"Hörde inte du vad jag sa?" Svarar hon kaxigt. Jag börjar verkligen bli irriterad på den här tjejen.
"Jodå jag hörde precis vad du sa, men lyssna nu på mig lilla gumman. Du kommer inte hit och säger åt mig vad jag ska göra. Han är min vän och inget annat. Jag tycker synd om dig som känner dig hotad av hans vänner när du inte ens är hans tjej." Svarar jag lika kaxigt tillbaka.
"Han gillar inte ens dig, jag vet det. Jag känner honom. Han är bara osäker på sina känslor för mig." Säger hon. Men snälla rara, ge upp bara. Gå och dö funkar också. När ska hon fatta att han inte gilla henne på det sättet. 
"Vilka känslor lilla vännen? Det finns inga där till att börja med." Säger jag irriterat.
"Fine, om det är så du vill ha det. Game on!" Säger hon självsäkert.
"Ursäkta va?" Säger jag trött på henne.
"Vi har en tävling. Jag utmanar dig. Den som får honom att kyssa en först vinner. Alla knep tilllåtna utom själv kyssa han. Om jag vinner lämnar du honom ifred, och låter mig få min chans. Om du vinner backar jag, du får väl din chans med honom. Inte för att du har nån ens." Säger hon lika självsäkert som innan.
"Har du gjort detta tidigare? Och jag behöver inte tävla med dig om nåt. Han är bara min vän så varför skulle jag vilja kyssa honom." Säger jag. Det var inte helt sant. Han var min vän men jag ville inget hellre än kyssa honom. Känna hans mjuka läppar mot mina. Skärp dig Rosie, inte kyssa honom mera. 
"Nej för jag har aldrig behövt. De flesta har fattat från början. Fast du verkar ju inte göra det, så nu är det jag som utmanar dig. Fast du verkar backa." Säger hon fejksorgset. Jag ler falskt åt henne.
"Jag backar inte från något. Challange accepted." Säger jag och vet att det där var spriten som tala. Precis då kommer Andy tillbaka till oss, och hindrar Jessica från att säga något mera. Hon bara nickar allvarligt mot mig. Jag fattar hinten. Spelet har börjat.

Andys perspektiv
Jag var fullt uppe i mina egna tankar när jag gick ifrån tjejerna. Det gick bättre än förväntat. Jessica hade alltid avskytt varje tjej jag någonsin träffat. Hon kunde vara jobbig gällande den biten. Hon trodde jag hade känslor för henne, men jag hade klart och tydligt sagt att jag inte hade det. Fast hon verka galen i mig. Men Rosie verkade det gå bra med. Hon kanske hade äntligen kommit över det.
På väg tillbaka från hallen där min mobil befann sig i min jacka så hörde jag ett konstigt ljud. Eller flera i rad. Vad var det för ljud? Det gjorde mig nyfiken definitivt. Det låter som om det kommer från där uppe. Jag smyger upp för trappan tyst. Ljudet blir tydligare och jag tror jag vet vad det är, men jag är inte säker än. Jag fortsätter ända fram till rummet med stängd dörr. Det är därifrån ljudet kommer ifrån. Jag kan höra det tydligt nu. Det är några som har sex där inne. Vanligtvis hade jag vänt och gått om det inte var för att jag visste att det var gästrummet. Felix sov i det rummet eller låtsades sova där inne för Rosie. Fast inte kunde det vara Rosie där inne. Hon var ju med Jessica just nu i nuläget. Så vem var det han hade sex med? Jag smyger fram till dörren och kikar igenom nyckelhålet. Det är svårt att se något men jag kan se Felix ovanpå någon brud. Jag hör henne stöna tyst. Den jäveln! Först i sommras på Utö så hade han haft sex med någon och nu igen. Då på Utö var han inte direkt otrogen mot Rosie eftersom de inte var tillsammans än men nu var de det. Sen hade kräket nästan våldtagit Rosie bara tidigare ikväll. Han glider av bruden och nu kan jag se båda. Det är fan Felix och Olivia. Oh fan, det trodde jag verkligen inte. Olivia som var Rosies bästa vän i vått och torrt. Om Rosie skulle få reda på detta skulle det krossa henne. Jag sticker därifrån fort och tar mig till Rosie och Jessica som står kvar där jag lämna dem. De pratar och ler mot varandra.  
 
  


Del 12 - Bus eller godis - part 2

Previous
"Om du någonsin rör henne igen kommer jag slå skiten ur dig. Fattar du det?" Säger jag hotfullt.
"Kan jag få prata med min flickvän ifred?" Säger han nonchalant.
"Vad var det du inte fattade?" Säger jag hårt.
"Sluta båda två. Jag vill inte höra mer. Andy kan du lämna oss ifred en stund?" Säger Rosie. Jag blir så chokad så jag vet inte vad jag ska säga. Jag går ut ur rummet och lämnar de ifred.
Rosies perspektiv
Andy ser hur chokad ut som helst. Jag vill inte att detta ska fortsätta. Jag förstår Felix och han var full. Nu har jag lärt mig att Felix tappar totalt kontrollen när han är full. Jag vet också att jag gör fel i att va med Andy så mycket som jag är, när jag känner som jag gör. Det går inte att fortsätta låtsas, nu hade Felix kommit på det också. Felix ser ut att ha nyktrat till efter smällen han fick av Andy. Jag är tacksam över det, för Felix som full är inget att leka med. 
Andy går ut ur rummet, och jag hör den höga musiken strömma in i rummet i några sekunder innan dörren stängs igen. Jag avvaktar lite och studerar Felix där han står en bit bort. Han tar sig på kinden där han fick sin smäll sen vänder han sig mot mig. Jag trycker mig automatiskt närmare väggen och Felix ser på mig ångerfullt. 
"Snälla Rosie, va inte rädd för mig. Jag mena verkligen inte att göra illa dig på något sätt. Det är bara det att alkohol och jag är inte direkt en bra matchning. Bättre blir det inte heller när jag ser dig och Andy. Jag blir bara så svartsjuk. Sättet du ser på honom, har du aldrig sett på mig." Säger han nästan gråtandes. Jag sitter tyst en stund och försöker ta in allt han precis sa. 
"Detta har aldrig hänt. Om någon minut så går vi ut och är det lyckliga paret vi brukar vara." Säger jag bestämt. Mer försöker jag övertyga mig själv än honom. Han kommer närmare och sätter sig på sängen. Det har bildats tårar i hans ögon. Jag vill bara glömma allt som precis hände och gå tillbaka till hur vi brukar ha det. 
"Rosie? Kan vi åtminstone prata om vad som precis hände." Säger han skamset och försöker dra in mig i hans omfamning. Jag backar snabbt undan. Att bara känna hans armar runt mig gör mig illamående. Bilden hur han tryckte upp mig mot väggen och tvingade sig på mig flashar förbi så fort han rör vid mig. 
"Jag har inget att säga just nu. Jag vill bara glömma att detta någonsin har hänt. Jag vill att vi ska gå tillbaka till hur vi brukar ha det. Och gällande Andy, jag ska sluta va med honom så mycket. Jag fattar grejen, men just nu ber jag dig att låta mig vara." Säger jag gråtandes. Han ser på mig och man ser att han lider av att se mig såhär. Egentligen vet jag att han bryr sig om mig, men jag klarade inte av att ha honom nära mig just nu.
"Okej, jag går på toa så möts vi där ute i vardagsrummet om 5 minuter." Säger han prövande. Jag nickar och försöker samla mig. Han går ut och jag sitter stelt kvar. Efter nån minut så hasar jag mig ur sängen. Jag ser mig i spegeln. Klänningen sitter helt fel och sminket är utkletat. Jag fixar till klänningen och sen tar jag bort sminket och sminkar på nytt. Le Rosie. Lura alla som du brukar göra. Detta klarar du. Inget har hänt. Med dem orden i mitt huvud går jag ut från mitt rum med ett fejkat leende på läpparna. 
Jag stiger in i vardagsrummet där det nu är fullt med folk. Olivia har tagit bort några möbler för få plats med ett dansgolv och hängt upp discokulan vi hade glömt tidigare. Det är tur att Olivia var med och fixade denna fest. Jag tror alla gäster som skulle komma har nu kommit. Det är folk från min skola, Olivias skola och från våran grundskola. Felix står vid stereon och hjälper Olivia med något. Jag letar vidare med blicken och ser Andy med någon tjej. Jag gissar på Jessica, han skulle ta med henne eftersom han inte kände någon annan än mig här. Han hade berättat lite om henne. Hon verkade toppen jämfört med hans andra kompisar. Jag undrar om han är medveten om att hon är störtkär i honom. Det skulle bli kul att ta reda på, men jag hade lovat Felix. Så istället för gå dit och ta reda på det direkt så går jag mot Felix och Olivia.

"Hej, har allt gått bra?" Säger jag när jag kommer fram till Olivia och Felix. Hon vänder sig mot mig och ska precis säga något surt tillbaka men hindrar sig.
"Men gumman vad har hänt?" Säger hon oroligt. Felix ser mig i ögonen nervöst.
"Oj syns det så väl att jag gråtit?" Säger jag lätt och försöker dölja paniken.
"Nej men jag ser på hela dig att det är nåt som har hänt." Säger hon misstänksamt. Jag pustar ut tyst inom mig. Vilken tur, det var bara Olivia som såg. 
"Okej men nej det är inget speciellt. Vi kan ta det sen." Säger jag och ler mot henne. Hon kramar mig. Jag måste erkänna att jag kommer vara paranoid hela kvällen gällande kroppskontakt.
"Okej, så alla har kommit. Jag håller på och försöker fixa ljudet på den här skiten. Snart kommer all dricka fram. Det fixades tillslut. Snacksen är framme på bord intryckta mot väggen för få så stor yta som möjligt för dansgov. Som du kanske märkt tog jag undan några saker. Nu är du uppdaterad." Säger hon som om hon läst mina tankar. Jag hade precis tänkt att fråga om en uppdatering om läget.
"Jaha okej, vad bra." Skrattar jag. Hon bara ler stolt och jag kan inte låta bli att le heller. Jag känner en hand vilandes på min midja och jag stelnar till is, men jag håller masken.
"Rosie jag tror jag går och lägger mig. Det har varit en lång dag." Säger han och nickar artigt god natt till Olivia. Sen går han upp till övervåningen. Det första jag gör är att gå mot spriten. Jag kan höra Olivia ropa efter mig oroligt. Hon hinner ifatt mig.
"Vart ska du?" Säger hon.
"Ärligt talat vet jag inte, en sak vet jag. Det är att jag tänker inte vara nykter en sekund till just nu. Är det något jag ska hjälpa till med innan jag super mig full som alla andra här?" Säger jag sarkastiskt.
"Nej, allt är fixat. Det enda jag behöver av dig är att du hjälper till att städa imorgon." Svarar hon lite besvärad. Jag nickar bara och hon ler. Sen lämnar hon mig och går mot Emma och Ella. 

"Oj, förlåt så hemskt mycket." Säger jag ursäktande och fnittrar. Jag är full och har nog dansat med alla på den här festen. Fast ikväll har jag varit duktig. Inget annat än dans och prat med andra har det blivit. Tjejen som jag precis råkat gå rakt in i ler artigt mot mig. Jag känner igen henne, men jag kan inte komma på ifrån vart. 
"Det gör inget. Behöver du hjälp med dem där?" Säger hon snällt och ser på flaskorna i min hand. Jag hade precis hämtat några flaskor med cider som jag skulle ta till tjejerna och killarna borta i soffan. Jag skulle faktiskt behöva hjälp, med tanke på att vi var tio styckna som skulle ha dricka. 
"Ja tack, hemskt gärna. Du kan väl ta dessa fem så tar jag nästa fem." Säger jag och vinglar min väg tillbaka till drickbordet. Hon nickar och börjar gå mot soffan som jag hänvisade henne till. Jag kommer till bordet och hon står snällt vid sidan om. 
"Hey vad händer?" Säger jag och ler stort. Alla skrattar och skakar lätt på huvuderna. En kille vid namn Jens ser på tjejen, som jag hade gått in i, undrandes.
"Hon som kom med drickorna, vad heter hon?" Säger han. Jag ser på henne, hon står obekvämt bredvid mig och ser sig omkring. Som om hon letar efter någon.
"Ja tjejen, vad heter du?" Säger jag lättsamt och puttar till henne lätt med armen för få kontakt med henne. Hon ser på mig som ett frågetecken. 
"Ditt namn?" Upprepar jag. Hon ler och skrattar lite nervöst åt sig själv.
"Jessica." Säger hon. 
"Jaha så det är du som är Andys vän." Säger jag och ler. 
"Kom och sätt dig med oss vett jag." Säger Jens och makar på sig i soffan så vi båda ska få plats. Vi sitter och pratar en stund innan hon går iväg för leta rätt på Andy. Hon var hur rar som helst men ändå var det något jag inte gillade med henne. Kanske var det faktum att hon var hur kär som helst i Andy, min Andy. 

Del 11 - Bus eller godis - part 1

Previous
"Bra och skyll inte på dig själv nu, det här är bådas fel." Säger hon och ser på mig allvarligt. Jag nickar kort och pussar henne på pannan mjukt. Det ringer på dörrklockan och nu har säkerts alla gäster kommit. Rosie kollar sig i spegeln för att se så att inte mascaran smetats ut. Hon ler nöjt när hon ser att allt ser bra ut. Sen går vi ut i hallen för säga hej till alla.
Rosies perspektiv
Jag går ut i hallen för hälsa på dem som kommit med Andy hack i häl. Åter igen hade jag gett efter så lätt för honom. Han hade kysst mig och jag hade försökt få mer men han hade hindrat mig. Jag ville bara dö av förodmjukelse. Det var så skämigt att han hindrade oss, och inte jag. Jag som faktiskt var tillsammans med någon annan. Någon annan som befann sig i rummet intill.
Olivia möter min blick misstänksamt när vi kommer ut ur mitt sovrum. Jag skakar oskyldigt på huvudet innan vi båda välkommnar de som kommit. Tio stycken kom nu, bara tjugofem kvar då. Emma och Ella hade kommit. Ella var Emmas och Olivias gamla vän från förut. Tre från mitt gymnasium och två från Olivias gymnasium hade kommit också. De tre sista var från vår förra gemensamma skola. Jag välkomnar alla och säger åt de att gå in i vardagsrummet. Olivia visar gästerna vägen dit, medan jag smiter iväg till mitt rum för hämta min mobil som jag har där inne på laddning.

Halvvägs till mitt rum greppar någon tag om min arm i ett hårt grepp. Jag biter ihop av smärtan från det fasta greppet. Sakta försöker jag vända mig om men personen som håller ett fast grepp om min arm låter mig inte vända mig. Jag kan känna att det är en killes, och dem ända killarna hittills här är Andy och Felix. Han kommer närmare mig kan jag känna. Tidigare stod han en bit bort och höll ett fast grepp om min arm, nu står han närmare och hade släppt taget lite grann om min arm. 
"Jag vill inte behöva skämmas mer över att du springer iväg med den där skiten. Fattar du det Rosie, du går inte nära Andy igen. Du är fan min flickvän, och hur ser det ut att jag låter dig va med andra då?" Säger han bestämt och kallt. Det kan inte vara sant. Det är Felix. Jag trodde aldrig någonsin Felix skulle göra nåt sånt här. Han flyttar sin hand mot min handled och tvingar mig att vända mig emot honom. Felix sluter sina fingrar, en efter en, om min handled och ser kyligt på mig. 
"Felix?" Piper jag ynkligt. Han ser på mig lika kyligt fortfarande och med avsky nu också. 
"Ja Rosie? Förstår du vad jag säger?" Säger han hårt.
"Du kan inte mena allvar Felix. Du är med en massa tjejer hemma hos dig. Jag och Andy är inget mera än vänner. Det vet du för gud skull." Svarar jag honom irriterat nu när jag har hunnit samla mig. Greppet om min handled gör fruktansvärt ont, och imorgon kommer jag säkert ha ett blåmärke där. Jag blir mer och mer förbannad för varje sekund vi står här.
"Inget mellan dig och Andy? Nänä, vi säger så. Jag har sett hur ni stirrar på varandra. Man stirrar inte på varandra så om man nu bara är vänner. Jag kan inte ha er två hålla på med varandra om vi två nu ska vara tillsammans. Gå nära honom en gång till, så tar jag hand om det. Jag ser till så att han aldrig kommer nära dig igen då. Ditt val Rosie. Ska jag hantera det eller klarar du av att fixa det själv?" Säger han hotfullt. Är han seriös? Vad hände med den gulliga Felix jag föll för sen två år tillbaka? Vad hände med allt runt omkring mig egentligen. Andy ville ha mig och älskade mig helt plötsligt, Felix hade blivit ett riktigt svin, Olivia var på nåt sätt besvärad på mig ända sen Felix kom. 
"Du rör honom inte, och jag tänker inte sluta vara med honom bara för det inte passar dig." Svarar jag varnande. 
"Rosie, få mig inte att behöva bevisa nåt för dig. Lita bara på mig." Säger han trött och hans grepp om min handled mjuknar lite. 
"Felix vad är det som har hänt egentligen? Du brukar inte vara såhär. Vart är den Felix jag älskar?" Säger jag allvarligt och ser ömt på honom.
"Menar du det? Älskar du mig?" Säger han och all det hårda är borta från honom. Han släpper taget om min handled och lägger sina händer på mina kinder som han smeker ömt. Jag kysser hans hand lätt.
"Ja jag menar det. Jag älskar dig Felix." Säger jag och precis då går Andy förbi hallen där vi står. Han ser på mig sårat sen försvinner han ur mitt synfält. Antagligen skulle han ut och röka. Felix kysser mig desperat, hela hans mun stinker alkohol. Just nu skulle jag ha sagt vad som helst för få tillbaka den Felix som är sådär gullig. Så jag vet inte om det verkligen var sant att jag älskar honom. Fast självklart skulle Andy komma förbi precis då och höra det.
"Ligg med mig." Säger Felix upphetsat. Jag som har varit uppe i mina egna tankar tvingas tillbaka till nuet i ett ryck. Bad han precis om att ha sex? Nu?
"Ikväll, när alla gått." Säger jag och kysser honom lätt på munnen. Jag börjar gå ifrån honom för få honom att sukta, men han hindrar mig. Åter igen känner jag smärtan från hans hårda grepp.
"Nu, bevisa att du älskar mig verkligen." Säger han allvarligt. Jag möter hans blick. Han är skrämmande när han är såhär.
"Nej, inte nu. Vi har gäster." Svarar jag honom, och försöker dra åt mig min arm men hans grepp hårdnar bara.
"Jag bryr mig inte. De är inte mina gäster." Säger han nonchalant. Han drar mig till sig och kysser mig. Jag försöker putta bort honom. Tårarna rinner när han pressar upp mig mot väggen och letar sig innanför min klänning med sin hand. Han drar in mig i mitt rum, på vägen in ser jag en gestalt längre bort. Kinderna hettar, jag vill verkligen inte att någon ska se det här. Han puttar mig hårt bakåt och jag landar med en duns i sängen. Jag ser in i hans ögon och allt jag ser är mörker. Han kommer fram till mig och tynger ner mig med hans kroppstyngd så han hamnar ovanpå mig. Han börjar kyssa mig på munnen och sen ner på halsen. Hans hand vandrar längs min kropp. Jag blundar hårt.
 
Felix perspektiv
"Ligg med mig." Säger jag lite upphetsad av hennes läppar som precis mött mina. Hon verkar ha varit långt borta i sina tankar för hon rycks tillbaka i nuet när jag tilltalar henne. Varför kan hon inte bara lära sig? Jag bad henne hålla sig borta från Andy.. Jag vill inte behöva skämmas över att hon är med någon annan när hon är med mig. Egentligen så gillade jag ju henne, men när jag blir så här full så beter jag mig alltid så illa.
I sommras när hon var med Andy sådär mycket; insåg jag att hon aldrig gillat mig så mycket som med Andy. Hon älskade Andy och det skulle aldrig ändras. Jag förstår inte att jag hade missat det. Fast nu visste jag det.
"Ikväll, när alla gått." Säger hon och kysser mig lätt på munnen. Hon börjar gå ifrån mig men den här gången ska hon inte komma undan så lätt. Jag greppar tag om hennes arm. Hårt. Jag känner ilskan koka inom mig.
"Nu, bevisa att du älskar mig verkligen." Säger jag allvarligt. Hon möter min blick som är iskall. Hon ser ut vara vettskrämd.
"Nej, inte nu. Vi har gäster." Svarar hon uppkäftigt och försöker dra åt sig sin arm. Åh lilla Rosie, när ska du lära dig. Va inte uppkäftig mot mig! Mitt grepp om hennes arm hårdnar.
"Jag bryr mig inte. De är inte mina gäster." Säger jag nonchalant. Jag drar henne till mig och kysser hennes mjuka läppar. Hon försöker putta bort mig. Lönlöst enligt mig, men hon fortsätter och det stör mig. Jag pressar upp henne mot väggen och letar mig innanför hennes klänning med min hand. Tårar rinner längs hennes kinder, men jag känner ingen skuld längre. Jag hör fotsteg komma närmare, jag kan inte låta någon se vad som händer. Så jag drar med mig henne in på hennes rum. Jag puttar henne mot sängen och hon landar med en duns. Hon ser in i mina ögon med rädsla och avsky. Jag går fram till henne och tvingar henne lägga sig ner på rygg med hjälp av min kroppstyngd så jag hamnar ovanpå henne. Jag kysser henne först på munnen, sen ner längs halsen medan jag låter min ena hand utforska hennes kropp. Precis när jag kommit till hennes bröst så hör jag dörren slås upp. Någon drar mig ifrån Rosie med en jävla kraft, för jag landar på rumpan på golvet. 

Andys perspektiv
"Ja jag menar det. Jag älskar dig Felix." Säger hon längre bort i hallen. Jag ser på henne sårat men hon vägrar att möta min blick helt. Jag vet att hon har sett mig men hon låtsas som om hon inte gjort det. Snabbt tar jag det jag skulle ha i hallen och går ut. Jag stannar på altanen utanför ytterdörren och röker. Det var ju mig hon skulle säga så till, inte den där skiten. Jag älskade henne över allt annat, och Felix hade varit otrogen mot henne. Fast det hade hon också varit. Ändå så stod hon där och sa "jag älskar dig" till den tönten. Okej, lugna dig nu Andy. Gör inget dumt. Jag går in igen med bara en tanke i mitt huvud. Hon ska stå för dem orden. Musiken ekar i öronen. Olivia måste ha satt på musik när hon hörde Felix och Rosie höja rösterna åt varandra. 

Jag går mot där jag senast såg henne. Hallen som leder till hennes rum. Jag svänger precis runt hörnan när jag ser henne och Felix gå in på hennes rum. Ser jag i syne eller hade Rosie tårar i ögonen. Dörren till hennes rum stängs. Vad jag ska göra? Jag är ju osäker på om det faktiskt var tårar eller om jag såg fel. Det skulle vara fel om jag gick in där och störde dem. Då skulle jag få en ordentlig utskällning av Rosie sen. Fast tänk om jag såg rätt, tänk om Felix gjorde illa henne. Då skulle jag göra fel i att inte göra något. Jag närmar mig hennes rum. Jag ska bara se vad läget är, inte gå in förens jag vet säkert. Nästan framme, bara något steg till och jag är vid dörren. Jag tar ett steg till och lägger örat mot dörren. Jag hör kyss-ljud och ska precis vända om när jag hör en låg snyftning. Kanske inbilla jag mig själv, men hellre ta det misstaget än bara gå härifrån nu. Jag slår upp dörren och ser Felix ovanpå henne. Rosie ligger blixtstilla, gör inget motstånd men inte heller är hon med på detta. Hon blundar hårt. Jag känner hur jag tappar kontrollen över mig själv i bara några sekunder. Men på de sekunderna har jag greppat tag om Felix och slängt honom bakåt, iväg ifrån Rosie. Han landar på rumpan på golvet strax intill mig. Jag gör allt för att tygla mig men ilskan är kvar. Nu har jag åtminstone kontroll över mig själv. Rosie slår upp ögonen och kryper ihop i hörnan av sängen. 
"Vad fan håller du på med jävla idiot?!" Skriker jag vetandes att ingen annan än Rosie och Felix hör mig. Jag stänger igen dörren och greppar tag om Felix tröja. Jag drar upp honom på fötter och slår honom i ansiktet.
"Låt mig va din jävla skithög. Du är ingenting." Säger han och sliter sig ur mitt grepp.
"Om du någonsin rör henne igen kommer jag slå skiten ur dig. Fattar du det?" Säger jag hotfullt.
"Kan jag få prata med min flickvän ifred?" Säger han nonchalant.
"Vad var det du inte fattade?" Säger jag hårt.
"Sluta båda två. Jag vill inte höra mer. Andy kan du lämna oss ifred en stund?" Säger Rosie. Jag blir så chokad så jag vet inte vad jag ska säga. Jag går ut ur rummet och lämnar de ifred.  
 

Del 10 - Inte som planerat

Previous
"Han kalla mig hora. Ingen kallar mig hora, och kommer undan med det." Säger jag och spelar förolämpad. Han skrattar lite roat åt mig och jag flinar.
"Kan vi gå hem nu Rosie?" Säger han och sätter sig upp. Jag nickar kort bara för hans blå ögon är fästa intensivt på mig, och jag tappar talförmågan varje gång nästan jag ser in i dem där underbara blå ögonen. Vi reser på oss. Jag springer in och hämtar min väska innan jag springer ut till Andy igen och vi går.
Det hade gått två månader sen festen hos Louise, och än idag så tänker jag tillbaka på stunden mellan mig och Andy. Jag var berusad men inte så berusad att jag inte kommer ihåg något. Vissa saker var minnet lite vagt på under den kvällen, men från och med hallen när Andy försökt dragit mig hem kommer jag ihåg allt kristalklart. Jag kommer ihåg hur han hade kysst mig. Hur han hade sett på mig. Hur han svartsjukt hade puttat undan David som kysst mig sen. Hur han och jag hade garvat åt händelsen hela vägen hem till mig. Hur jag hade känt hans arm slingra sig runt min midja på natten när han trodde att jag sov. Efter det hade vi inte nämnt ett ord om den kvällen och han hade slutat försöka få mig att bli hans. Han bettede sig som en nära vän bara till mig och jag var tacksam för det. För hade han fortsätt så hade jag tillslut gett upp och blivit hans.
Nu var det dags för min och Olivias halloweenfest. Vi hade planerat i över en månad nu och fortfarande hade vi mer än hälften kvar. Idag skulle halloweenfesten äga rum och både jag och Olivia var hur stressade som helst. Vi hade fixat snacksen och drickan till festen och nu höll vi på att dekorera huset. Det var tre timmar tills festen skulle börja, och allt som kunnat gå fel hade gått fel redan. Det började imorse när Olivia skulle ta sig till mig.
Vi hade bestämt att ha festen hos min pappa eftersom dem jobbade kväll och nattpasset idag. Bussen som hon skulle tagit till mig var försenad, vilket gjorde att hon kom en timme senare än beräknat. Sen så var det ju alla dekorationer vi beställt, de skulle inte komma förens imorgon kl 11 tydligen. Som tur var att jag hade sparat fakturan vi fått av dem; så vi hade det på papper att det var idag kl 11. Så det löste sig tillslut efter typ ca 1 timme i telefon med det bolaget. Medans så hade Olivia gått och handlat snacksen och läsk. Senaste som hade hänt var att vi skulle ha alkohol på festen hade vi tänkt, men den som skulle köpa ut åt oss kunde inte komma. Vi saknade fortfarande det men det var åtminstone inte världens ände. Sen musiken som vi skulle ha funkade inte. Fast jag hade spotify och högtalare vilket fick vara lösningen på det. Dekorationerna hade kommit för en halvtimme sen och då var inte det ens allt vi beställt. Vi hade fått en massa extra saker och av det vi beställt så var inte allt så mycket som vi hade beställt av den varan. Så vad mer kunde hända liksom.
 
Jag hängde upp sista spindelnätet och pustade ut. Äntligen var vi klara. Det hade tagit oss 1 1/2 timme att få upp alla dekorationer. Jag ser på Olivia som ser tillbaka på mig glatt.
"Äntligen!" Säger hon och faller ner tungt i soffan bredvid mig. Jag skrattar lite åt hennes fall.
"Ja nu är vi äntligen klara. Det enda som fattas nu är oss själva." Säger jag och ler.
"Ja, så in i duschen med dig. Jag tar andra så går det fortare." Säger hon och ställer sig upp hastigt. Jag suckar och reser mig upp mödosamt. Vi går mot badrummen. Jag hoppar in i duschen och njuter av dem varma strålarna som träffar min kropp. 

Olivias perspektiv
Jag står i duschen och har precis tvålat in mig när jag hör dörrklockan. Vem kan det vara? Det var för tidigt för gästerna att komma än så länge. Jag sköljer av mig snabbt och lindar handuken om mig. När jag är ute i hallen ringer det på dörrklockan igen. Ingen Rosie syns till, hon duschar nog fortfarande. Jag bestämmer mig för att öppna och se vem det är som står där. Åter igen ringer det på dörrklockan när jag är precis på väg att öppna. Jag sliter upp dörren och stirrar förvånat in ett par välbekanta gröna ögon. Han stirrar tillbaka lika förvånat. Jag drar handuken tajtare om min kropp. Plötsligt skäms jag så otroligt mycket. Alla ångestfyllda tankar och känslor är här, och träffar hårdare än i sommras. Jag borde ha låtit Rosie ta det. Det var ju hennes pojkvän. Hennes pojkvän som jag hade kysst när de var på g. Hennes pojkvän jag hade haft kontakt med även efter och som jag dagdrömde om. Jag skämdes så otroligt, jag bryter ögonkontakten. 
"Vad gör du här?" Säger jag anklagande. Jag visste att jag hoppades på att han skulle säga mig, men han skulle såklart säga Rosie. Rosie som var hans tjej nu.
"Vad gör du här?" Säger han besvärat och ser på mig.
"Jag och Rosie ska ha en halloween fest här." Svarar jag stelt. Jag stirrar på honom för att få ett svar. Han kliar sig nervöst i nacken och ser sig omkring.
"Jaha, ja jag...vi har ju lov så tog flyget ner för träffa Rosie." Säger han nervöst. Jag undrar om han inser hur fel det hade varit att vi hade kyssts. Han hade hatat killen som kysst Rosie när dem var på g. Antagligen hade han förlåtit Rosie ganska fort ändå. Förstår han vilken skada vi hade gjort? Om Rosie någonsin fick reda på det så skulle hon bli förkrossad.
"Vad gulligt." Säger jag lika stelt som innan. Mina tankar skriker att jag önska han hade gjort något sådant för mig, men jag måste vara stark och inte ge efter.
"Så var är Rosie?" Säger han otåligt.
"I sommras du vet, jag ville bara fråga en sak. Fattar du hur fel det var?" Säger jag anklagande. Han ser på mig.
"Ångrar du dig?" Säger han och flinar. Vad är det för fel på killen?
"Ja, hon är min bästa vän. Du är hennes kille och jag har kysst dig." Säger jag irriterat. Fattar han verkligen inte allvaret i det här?
"Synd." Säger han snabbt innan han fäster sin blick på något eller snarare någon bakom mig. Jag vänder mig om och där står Rosie. Hon har plattat håret och har på sig en svart klänning med en urringning som kommer få alla killar att stirra. Den är inte utmanande, snarare klassisk men ändå sexig. Jag blir lite avundsjuk på hur bra hon ser ut.
"Vad är det som är synd?" Säger hon och ser på oss. Hon ler stort när hon möter Felix blick.
"Att jag inte kom tidigare för se min tjej." Säger han och går förbi mig och drar in henne i sin famn. Hon fnittrar lyckligt och dem kysser varandra. Jag passar på att smita iväg för fixa mig också. Det är inte långt kvar tills alla gäster kommer nu.
 
Andys perspektiv
Jag är lite tidig, men jag vill prata med Rosie om en snabb sak så det blir ju perfekt. Huset tornar upp sig framför mig i mörkret. Det är en massa pumpor med glödande ljus i dem utanför, för att lysa upp gången till huset. Rosie har skrivit en skylt och hängt upp den på dörren. Det står "Ring på om ni vågar. Muahahaha!". Jag skrattar roat åt hennes skylt, det var definitivt hennes idé det där. Olivia var säkert här också så hade jag tur nu så öppnade Rosie dörren. Jag ringer på dörrklockan. Jag kan höra steg komma emot dörren och hur någon röst jag inte känner igen roppar att den kan ta det.
"Välkommen till..." Börjar Felix med och avbryter sig själv när han ser mig i dörröppningen.
"Tack så mycket." Säger jag sarkastiskt och går in i hallen. Rosie kommer ut ur köket och är på väg hit. Jag börjar hänga av mig jackan och ta av mig skorna.
"Vem var det som kom?" Ropar hon på vägen. Hon kommer in i hallen och stirrar stint på oss. Både jag och Felix ser på henne. Han ser på henne surt, och jag ser på henne smärtsamt.
"Hej, kan vi prata? Jag behöver din hjälp med något." Säger jag efter vad som känns som en evighets tystnad.
"Självklart." Säger hon och ler mjukt. Jag ser hur Felix blick svartnar och jag flinar.
"Privat." Säger jag menandes. Felix vägrar att gå så jag går fram till Rosie och drar med henne till hennes rum. Olivia möter min blick och ser på mig surt. Hon hade aldrig gillat mig, det visste jag mycket väl. Felix kommer ut från hallen och ser oss gå in på Rosies rum. Rosie går in till mitten av rummet och korsar sina armar över brösten lite irriterat. Jag stannar upp lite vid dörröppningen. Jag stirrar in i Felix varnande ögon en kort sekund sen flinar jag och stänger dörren.
"Så vad var det som var så viktigt att du var tvungen att få Felix svartsjuk?" Säger hon lite anklagande. Hon måste ha sett hur jag flina åt Felix när vi gick in på hennes rum.
"Jag försökte inte få honom svartsjuk." Säger jag så oskyldigt jag kan.
"Andy ljug inte för mig. Jag trodde du hade slutat försöka få mig. Äntligen gett upp och förstått att jag är Felix tjej. Att du äntligen fattat att du inte kan få mig vad du än gör..." Säger hon tystare och tystare ju närmare jag kommer henne. Jag står så nära att det bara är några millimeter mellan våra läppar. Hon ser in i mina ögon och försöker läsa av mig. Jag tar hennes ansikte mellan mina händer och kysser henne ömt. Sen så avbryter jag kyssen och väntar på att hon ska öppna sina ögon och se på mig. Hon försöker dra mig närmare sig för kunna få kyssa mig igen. Det tar allt i mig för att neka henne det, och hon slår upp ögonlocken. Jag ser in i hennes glittrande bruna ögon. Dem är som guld nästan ibland. Jag smeker hennes kind ömt med min ena hand. Hon ser djupt in i mina ögon. Jag ser att hon inte vet vad hon ska göra, hon vill ha mer men jag nekade henne precis. Jag önskar jag kunde få fram det jag ville ha sagt. Men jag var så rädd för svaret.
"Vad är fel Andy?" Viskar hon med sin sametslena röst. Hon står helt stilla och ser intensivt in i mina ögon. Det är sant det där; att en blick säger mer än tusen ord.
"Säg att du älskar mig, och jag är din för evigt." Viskar jag tyst. Så fort de orden lämnat min mun så ångrar jag mig. Jag vet vad svaret är. Det skulle vara nej. Jag skulle åter igen inte få henne.
"Jag är med Felix, Andy." Säger hon osäkert. Jag suckar och släpper henne. Hon ser på mig tårögd. Jag vill inte att hon ska gråta, men som vanligt var jag orsaken.
"Snälla Rosie gråt inte. Jag mena inget eller asså." Säger jag mumlandes och drar in henne i min famn. 
"Förlåt jag vet inte vad det är med mig. Jag bara, jag vet inte Andy. Visst sa vi vänner?" Säger hon snyftandes.
"Ja det sa vi." Säger jag smärtsamt.
"Bra och skyll inte på dig själv nu, det här är bådas fel." Säger hon och ser på mig allvarligt. Jag nickar kort och pussar henne på pannan mjukt. Det ringer på dörrklockan och nu har säkerts alla gäster kommit. Rosie kollar sig i spegeln för att se så att inte mascaran smetats ut. Hon ler nöjt när hon ser att allt ser bra ut. Sen går vi ut i hallen för säga hej till alla.
 
 
 

Del 9 - Svart som natten

Previous
"Så skyll på det då om någon frågar." Säger jag och ställer mig på alla fyra. Jag kryper fram till honom och puttar ner honom på sängen. Jag sätter mig i gränsle över honom och böjer mig ner för att kyssa honom. Han gör inget motstånd, han säger inget heller. Jag kan känna hur han hårdnar vid mitt ben. Precis när jag ska sätta mig upp igen för ta av mig bh:n så hör jag dörren öppnas.
Andys perspektiv
"Rosie vi kan inte fortsätta så här. Vi är fulla." Säger jag och reser mig upp och kliver av henne. Jag sätter mig bredvid henne på hennes högra sida. Hon ser på mig surt. Jag förstår henne verkligen inte. Vad hände med henne egentligen under sommaren. Innan sommaren så var jag allt hon ville ha, hon klamra sig fast vid minsta lilla hopp jag gav henne. Jag kände mig taskig för alla mina falska hopp jag gav henne när jag visste att det aldrig skulle bli vi två. Även om hon var allt jag ville ha, den enda jag älskade helhjärtat så ville jag inte ge upp något av det jag hade innan. Jag var rädd för att binda mig men jag älskade Rosie. För henne skulle jag göra vad som helst för. Så nu i sommras när jag äntligen insåg det så vägra hon ta emot det. Varför skulle kärlek vara så svårt för? Jag ser på Rosie och hon ser på mig bestämt. Den där blicken känner jag igen. Den blicken hade hon när hon inte tänkte ge med sig vad som än hände.
"Så skyll på det då om någon frågar." Säger hon och ställer sig på alla fyra. Jag kan se hennes bröst som sitter ihoppressade i bh:n. Tjejer kunde verkligen få en att gå galen av nyfikenhet över vad dem gömde under bh:n. Hon kryper sexigt fram till mig och jag vecklar ut mina ben så hon kan lättare komma fram till mig. Rosie puttar ner mig i sängen så jag blir liggandes på rygg. Hon sätter sig i gränsle över mig och böjer sig ner för att kyssa mig. Jag gör inget motstånd, jag säger inget heller. Jag vill ju inget hellre egentligen, jag ville bara visa henne att jag kan vara en bra kille också som inte är bara ute efter sex. Hon ler lite i kyssen. Antagligen för hon kan känna mig hårdna (igen)  nu mot hennes ben. Jag kan inte hjälpa det, hon gör mig kåt bara genom att vara nära mig. Precis när hon reser sig upp för ta av sig bh:n så hör jag dörren öppnas. In kommer nån full tjej. Hon blir ståendes och ser på oss ursäktande. Hon mumlar förlåt eller något. Jag blir lite sur på henne. Jag blänger irriterat på tjejen.
Rosie är snabbt av mig, och på med sin klänning och ute ur rummet på nolltid. Jag ser efter henne innan jag säger ett bestämt "Ut." till tjejen. Hon nickar och tar sig staplande ut ur rummet.
Jag suckar tungt och börjar ta på mig kläderna. Rosie är antagligen långt borta nu. Jag bestämmer mig för gå ut så fort jag tagit ett glas vatten i köket.
När jag kommer ut ser jag Rosie kyssas med någon kille. Jag blir rasande, svartsjuk, irriterad. Mina steg är riktade mot dem i full fart. Jag kan inte hejda mig innan jag hoppar på honom. Han reser sig och stirrar stumt på mig. Hon ser på mig besviket, oroligt. Sen känner jag hans näve träffa min käke och jag faller till marken.
 
Rosies perspektiv
Jag drar mig snabbt av Andy, och får tag på min klänning som jag i all hast drar på mig och flyr ut från rummet. Tjejen som kom instapplandes var stupfull och kunde knappt stå upp. Skämigt är vad det är när man super sig så full. Jag tar höger så fort jag är ute ur rummet. Jag fortsätter jogga förbi alla människor, ifrån rummet, ifrån Andy. Han hade rätt, det var fel. Jag var dum som försökte intala mig nåt annat. För guds skull jag var ju tillsammans med Felix. Han förkänade en trogen flickvän. Så tålmodig och gullig han hade varit mot mig har nog ingen varit. Och nu höll jag på att förstöra allt genom att ha sex med Andy. Två gånger hade jag varit nära nu. Jag måste seriöst var världens sämsta flickvän någonsin. Jag sprang mer nu ända tills jag slog upp en dörr och kände en sval bris träffa mig. Allt stannade för en kort sekund. Jag gick långsamt ut på gräsmattan. Louise och hennes familj hade den näst största gräsmattan här uppe på kullen bland alla villor. Hennes mamma Nina hade gjort ett fantastiskt jobb med trädgården här. Det var dalior och rosor och orkidéer lite här och där. Hur vackra som helst. Uppe i mina tankar gick jag runt bland blommorna och beskådade de. Helt plötsligt gick jag in i någon. Jag kolla upp och stirradde in i ett par blå ögon. David.
"Ursäkta igen." Säger jag skamset och ser ner på mina fötter.
"Det är lugnt, några gånger till och jag är van." Säger han skämtsamt och skrattar dovt. Jag ser upp på honom igen och han ler vänligt mot mig.
"Förlåt, jag var bara uppe i mina tankar." Säger jag ursäktandes.
"Det är lugnt, vad gör du här ute förresten?" Säger han mjukt. Ja vad gjorde jag här ute egentligen? Jag hade ingen aning. När jag flydde från Andy så hade mina fötter fört mig hit ut.
"Ärligt? Jag har ingen aning." Säger jag och flinar lite.
"Okej." Säger han roat. Jag funderar på att fly från honom också.
"Vad gör du här ute?" Säger jag bara för avleda fokuset från mig.
"Jag letade faktiskt efter dig och såg dig springa ut här." Säger han lite nervöst. Jag förstår inte. Varför leta han efter mig. Vad kunde han möjligen vilja mig?
"Jaså? Jag är här nu." Säger jag och  flinar lite, men hela jag står där oförstående.
"Ja det är du, jag ville bara..." Början han och kommer närmare mig innan han pressar sina läppar mot mina. Jag gör ingenting, låter honom kyssa mig. Jag blir så chokad över händelsen att jag står helt stilla. Någon kommer emot hos ser jag i ögonvrån. Nu kan jag se att det är en han, och han flyger emot oss. Eller snarare David, sekunden senare ligger David på marken. Jag ser på David, fortfarande i chock över vad han gjorde. Sen vänder jag mig och ser in ett par välbekanta blå ögon som jag egentligen älskar. Jag ser besviket på Andy, hur kunde han göra så. David hade för visso inte behövt kyssa mig sådär, men Andy hade inte behövt fälla honom. Andy möter min blick. Jag ser hans ilska i ögonen, men det finns mer där. Svartsjuka. Han ser in i mina ögon intensivt. Två sekunder senare får han en smäll rätt på käken och han faller till marken. David måste tagit sig upp och smällt tillbaka. "Andy!" Ropar jag förskräckt och slänger mig ner bredvid honom. Han har sina ögon slutna i smärta. Jag ser hur han spänner käken för att inte göra något mer. Han slår upp ögonlocken, hela han är stel och andas in och ut kontrollerat. Andy ser på mig och lugnar sig lite. Jag andas ut lättad.
"Hur kan du va med nån sån idiot?" Säger David anklagande till mig och ser på Andy hatiskt. Jag ser på David förvånat. Jag trodde verkligen inte något sånt skulle komma från hans mun.
"Hey, passa dig din jävla tölp om vad du säger om mig." Säger Andy hotfullt och ställer sig upp. Jag ser på dem oroligt. Vad var det som hade hänt egentligen?
"Jag är inte rädd för någon jävla gris som du." Säger David mopsigt men jag kan se hans rädsla i ögonen. Andy kan verkligen vara skrämande när han tonade upp sig sådär och gick mot en hotfullt. Jag hade mina egna erfarenheter. Det kändes nästan som jag hade en skyldighet att göra något.
"Om du någonsin rör henne igen eller ens så mycket som kommer i närheten av henne, så kommer jag slå skiten ur dig. Fattat?" Säger Andy hotfullt, allvarligt. Jag ställer mig upp och är beredd att gå emellan när som helst.
"Jag gör vad fan jag vill. Du bestämmer fan inte över mig." Säger David och tonar upp sig mot Andy. Andy slår första slaget och träffar David mitt i magen. David slår nästa och träffar Andy mitt i bröstkorgen. Man ser hur Andy kippar efter luft och försöker återfå balansen. David gör sig beredd på att slå igen. Jag skyndar mig emellan och båda stannar upp. Andy som precis fått tillbaka andningen och balansen, stannar upp i sin rörelse som skulle resultera i ett slag mot David, och David som var på väg att slå Andy i ansiktet. 
"Det räcker! Ni är så jävla löjliga. Om ni bråkar över mig är ni bara dumma. Jag har kille för guds skull, jag är ingens av er." Säger jag besvärat och surt. Båda ser på mig besviket. Jag ger dem en mördarblick innan jag börjar gå därifrån. Jag hör en smäll och någon falla till marken. Snabbt vänder jag mig om och ser Andy liggandes på marken. Jag springer fram till honom och kollar att han andas då han har slutna ögon igen. Han andas. Jag ställer mig upp och vänder mig mot David.
"Vad fan håller du på med?" Säger jag surt.
"Är du seriös? Försvarar du ärligt talat honom? Du är fan en jävla hora." Säger han och hånskrattar åt mig. Jag gör allt för att tygla mig, men jag klarar inte det. Jag knyter min näve och smäller till honom rakt i ansiktet. Han börjar blöda näsblod, och tar sig om näsan, då ett litet skrik av smärta lämnar hans mun.
"Vad fan gör du. Du bröt fan min näsa:" Säger han klagandes.
"Så synd." Säger jag sarkastiskt och ler ett falskt leende. Han går sin väg. Jag kommer på att Andy ligger på gräset, jag slänger mig ner vid hans sida. Han möter mina ögon på en gång när jag smeker hans kind. Vi ser djupt i varandras ögon. Jag vill inget hellre än att kyssa dem där perfekta läpparna men istället ler jag mot honom mjukt. Han ler tillbaka och smeker bort en tår från min kind som fallit med sin ena hand.
"Du kunde gjort illa dig." Säger han oroligt.
"Han kalla mig hora. Ingen kallar mig hora, och kommer undan med det." Säger jag och spelar förolämpad. Han skrattar lite roat åt mig och jag flinar.
"Kan vi gå hem nu Rosie?" Säger han och sätter sig upp. Jag nickar kort bara för hans blå ögon är fästa intensivt på mig, och jag tappar talförmågan varje gång nästan jag ser in i dem där underbara blå ögonen. Vi reser på oss. Jag springer in och hämtar min väska innan jag springer ut till Andy igen och vi går.

 

Del 8 - Vitt är oskuldsfullt, svart är sexigt

Previous
"Jag väntar inne." Säger jag och hon nickar. Jag går in och stänger bakom mig. Åter igen hör jag fotsteg i hallen. De är snabba och bestämda. Jag går fotstegen till mötes, fast jag hinner inte långt. Vi står precis vid hörnan och jag ser in i de där välbekanta bruna ögonen
Rosies perspektiv
Efter gått in i badrummet en stund för samla mig så går jag efter honom. Han är säkerts ute och röker med Vendela. Jag går med snabba och bestämda steg mot hallen. Precis vid hörnan går jag nästan rakt in i honom. Jag ser in hans blå ögon som jag kan drunkna i.
"Vad fan handlade det där om?" Säger jag förbannat.
"Inget, glöm det." Svarar han mig muttrandes.
"Nej det tänker jag inte göra. Bryr du dig så mycket?" Säger jag mjukt. Han suckar och ser in i mina ögon. 
"Ja, jag blir svartsjuk. Även om jag älskar dig och jag vet att du egentligen älskar mig, så blir jag rädd ibland att du skulle välja honom igen nästa gång jag har en chans." Säger han och ser ner i golvet. Hela jag vill bara krama om honom, säga att jag älskar honom, men jag måste vara stark. Jag biter mig nervöst i läppen. 
"Andy, jag..." Börjar jag och ser ner i marken. Hans blick bränner på mig. Jag kollar ut genom det lilla fönstret och ser att Vendela är på väg in. Jag måste göra något, jag kan inte låta henne se ännu ett misslyckande. Så jag tar ett steg närmare honom och ser in i hans ögon innan jag sluter mina och lutar mig in för en kyss. Han kysser mig intensivt med så mycket känslor. Det är allt där, beviset på att han verkligen älskar mig, men kan jag verkligen lita på det. Jag vet ingenting längre, jag tappar greppet om allting runt omkring och slukas av nuet. 
"Vad fan håller ni på med? Vad var det jag sa tidigare Andy?" Säger hon surt. Om det inte hade varit för Vendela så hade det nog blivit mer än bara en liten oskyldig kyss. Jag släpper honom på en gång och han ställer sig lite framför mig som för att skydda mig. Jag suckar, jag behöver inte någons skydd jag kan ta hand om mig själv.
"Vendela lugna dig." Säger han varnande. Jag flinar lite när Vendela ser på mig med sin kalla blick. Det hade gått som jag och Olivia hade planerat. 
"Vi kysstes om du inte såg det. Eller du kanske är blind också." Svarar jag Vendela och går förbi Andy mot henne för visa att jag är inte rädd för henne.
"Jag ser jävligt bra. Tillräckligt för att se att du är en jävla hora!" Skriker hon och slår mig på kinden. Jag staplar några steg bakåt. Hon är starkare än vad hon ser ut måste jag erkänna. Jag känner Andys armar omkring mig. Han tar tag i min haka försktigt och tvingar mig att kolla upp på honom. Jag klarar seriöst inte av att vara så här nära honom när han inte är min. Han studerar min kind och vänder sig sen mot Vendela med en iskall blick. Sekunderna som gått är inte många, men de känns som evigheter.
"Vad fan håller du på med? Är du helt jävla dum i huvudet? Försvinn härifrån. Jag vill aldrig se dig igen, och kommer du någonsin nära Rosie igen så kommer du få ångra dig djupt." Säger Andy hårt mot Vendela. Hans grepp hårdnar lite som om jag skulle försvinna om han släppte taget om mig. 
"Jag förstår inte hur du kan älska nån tönt som henne. Aja det var ju bara sex och status ändå mellan oss, om du vill förlora all status på grund av henne så varsegod." Säger hon surt och går ut genom dörren.
Äntligen var hon borta, äntligen så var han min. Fast nej så var det inte. Jag var ju fortfarande Felix flickvän och Andy var fortfarande den som aldrig skulle ta något seriöst. Vilken värld det än var så kunde det aldrig bli vi två hur mycket jag än önska det.Varför står jag kvar i hans omfamning, jag borde ha tagit mig ur den för länge sen. Slaget från Vendela hade redan gått över. Min kind var lite öm men inget mera. Varför stirrar Andy på mig? Nej Andy gör det inte, vill jag säga högt men orden finns bara i mina tankar. Jag sluter mina ögon och Andys läppar möter mina i en kyss. Så fort jag lyckas få i ordning på mina tankar igen så drar jag mig ur kyssen. Jag drar häftigt efter andan.
"Andy jag är tillsammans med en annan kille. Jag borde inte ens vara här i hallen, jag borde inte ha gått efter dig heller men jag blev orolig för dig." Säger jag ångerfullt och lite panikslaget. 
"Rosie jag förstår dig inte. Du säger att du inte vill ha mig men du vill inte att jag ska vara tillsammans med någon annan. Du säger att du inte vill ha mig men gör inget motstånd när jag kysser dig, ibland till och med är det du som kysser mig. Kan du snälla förklara." Säger han upprört och ser på mig förvirrat.
"Jag tycker bara du inte ska vara tillsammans med Vendela, hon är ingen bra tjej." Svarar jag neutralt och försöker på mig så neutralt ansiktsuttryck jag kan.
"Och kyss-delen?" Säger han skeptiskt och ser på mig lugnt. Jag tar ett djupt andetag. Han visste varför, jag visste varför. Vi älskar varandra. Snart skulle jag inte kunna komma med mer ursäkter för varför jag inte skulle ge mig hän till honom.
"Jag antar att jag äntligen lärt mig ditt spel. Så istället för att vara den vars känslor du lekte med så vände jag på det helt enkelt." Säger jag kyligt och springer mot toaletten.

Tårarna rinner längs kinderna i floder känns det som och gör det svårt att se. Jag springer in i nån och jag mumlar ursäkta.
"Vänta lite. Vad har hänt?" Säger David mjukt och tar tag i min arm innan jag hinner gå vidare mot toaletten. Jag torkar bort tårarna så gott jag kan innan jag vänder mig mot honom.
"Inget. Allt är okej, jag fick något i ögat bara. Ursäkta igen för att jag gick in i dig." Säger jag och ler ansträngt.
"Du vet att ha smink och gråtit lämnar spår. Och dem tårarna jag såg alldeles nyss var inga tårar man bara får från att ha fått något i ögat." Säger han försiktigt och ser på mig med sina vänliga ögon. Jag sjunker ihop lite och suckar.
"Det är komplicerat." Säger jag utmattad efter alla tårar. Han ler prövande mot mig och ser in i mina ögon. Han verkar jättegullig.
"Vad sägs som att jag låter dig gå och fixa dig på toan, och sen berättar du för mig vad som hänt? Vem vet, jag kanske kan vara till någon hjälp i det hela." Säger han vänligt.
"Vad snällt av dig men jag tror inte du kommer orka höra på allt." Säger jag och skrattar lite bittert.
"Ojoj är det så mycket, nu blir jag ännu mer nyfiken ju." Säger han lite retsamt och ler.
"Okej då, förresten har efterrätten redan varit?" Säger jag. Hade jag missat efterrätten skulle jag få rejält med skäll för att ha lämnat bordet utan ursäktat mig till alla, och sen dessutom missa efterrätten också.
"Ja, de vuxna är på väg ut nu." Säger han.
"Jaha okej." Svarar jag honom och går mot toan. Jaja, jag skulle ändå hem till mamma sen. Jag sa till pappa att mamma hämta mig när festen var slut; så att dem slapp stanna uppe eftersom de skulle jobba imorgon bitti. Precis innan jag ska gå in i badrummet så hör jag David säga "Jag väntar här". Han ler mot mig och jag går och hämtar min väska snabbt innan jag igen försöker gå in i badrummet. Den här gången så kommer jag dit och jag låser dörren om mig.

Väl inne i badrummet så tvättar jag bort det utsmetade sminket och sminkar om mig. Jag tar av mig den vita långklänningen och sätter på mig den svarta kortklänningen. Den är rätt urringad, det är v-urringning. Sen är det som ett skärp nästan som skiljer överdelen med resten av klänningen. Den är i spetsdetaljer på fallet annars är det som vilken annan svart klänning som helst.
Jag är klar i badrummet äntligen, jag borde gå ut till David. Fast vad som hindrar mig är just David, jag vill ju att det ska vara Andy som är där och väntar. Inte David. 
Efter en stunds tvekan går jag ut till David. Han står där som lovat och ler mot mig när han ser mig. Jag ler svagt tillbaka. Jag känner knappt killen.
"Eh du jag måste nog gå, fast ditt erbjudande var väldigt...generöst." Säger jag ursäktande och ler mot honom.
"Aa visst, ses sen kanske?" Säger han förhoppningsfullt.
"Visst." Säger jag vänligt och sen smiter jag därifrån.

Festen har börjat det märker man. Musiken är på högsta volym, snacks och dricka finns på varje bord i rummen. Louise har möblerat om lite för få fram ett dansgolv. Förbrillt letar jag efter Andy med blicken. Jag ser honom tvärs över rummet. Han står och snackar med nån tjej. Ärligt talat en riktig bimbo men aja. Jag greppar tag i första flaskan jag ser och häver i mig vad det nu är i den. Jag känner spriten bränna i min hals. Spelar roll om jag blir lite full, då kanske jag kan klara av den här kvällen med att se Andy hela tiden. Jag går motsatt håll från Andy och går rakt in i köket.   
 
Nån timme senare och några glas med sprit är jag full. Berusad är jag åtminstone. Jag har dansat med alla möjliga, kört shots med några killar. Skitit fullständigt i vad alla skulle tycka om mig. Ändå var jag vid fullt medvetande och fortfarande hade jag förmågan att ta bra beslut, men jag valde bara att inte göra det ikväll. Jag kommer precis ut från köket med en flaska vodka när jag känner någon greppa tag om min arm.
"Vad håller du på med? Rosie jag tror det räcker för ikväll. Shots från naveln, är du seriös?" Säger Andy besvärat och oroligt; viskandes vid mitt öra. Håret står upp i min nacke när jag känner hans andetag där. Det går en ilning genom hela kroppen av välbehag. Jag har bara lust att slita av honom kläderna och ta honom här och nu. Hur kan en människa göra en så himla kåt bara genom att vara nära en?! 
"Jag har kul, så nu om du ursäktar så ska jag gå till dem där killarna som väntar på mig." Säger jag trotsigt. Andy suckar djupt och skakar på huvudet.
"Nej det ska du inte, jag tänker inte bara se på när du gör bort dig själv. Du kommer med mig, vi går hem nu. Kom så åker vi hem med dig." Säger han trött och börjar dra mig efter sig. Jag stretar emot.
"Släpp mig!" Säger jag surt och ser på honom irriterat. Han stannar upp och ser på mig besvärad.
"Nej Rosie du har haft ditt roliga och nu går vi hem. Gör det inte svårare än vad det är." Säger han.
"Gör jag det svårare än vad det är? Erkänn bara, du blir svartsjuk när du ser mig såhär. Kommer du ihåg i våras när vi var på din väns fest och jag söp mig hur full som helst på grund av Vendela? Jag gör det, jag hade jättekul men där skulle du komma och vara värsta glädjedödaren för mig bara för Vendela..." Säger jag förnärmat men blir avbruten av att Andy pressar sina läppar mot mina i en lång kyss och drar in mig i hans famn.
"Du borde prata mindre ibland." Säger han och flinar.
Han böjer sig ner igen och kysser mig. Jag kysser tillbaka, drar fingrarna genom hans hår. Tar in hela honom. Vi rör på oss mot ett av sovrummen. Jag ser på honom upphetsat, snart kommer jag få honom. Jag vill inget hellre än att fortsätta med honom just nu. Av hans andedräkt att döma så var jag inte den enda som druckit dock.
Vi faller ner på sängen i rummet, med mig underst. Han kysser mig längs halsen och ner mot brösten. Jag försöker låta bli att stöna utav njutningen från hans läppar. Han drar ner axelbandet på min klänning och kysser mig längs nyckelbenet. Jag spänner käken i ett försök att inte låta något ljud komma ur min mun. Hans hand letar sig under klänningen och smeker mig lätt vid midjan. Jag kan känna hans hand flyttas neråt mot mina trosor. Han leker med fingrarna längs troskanten, precis som jag en gång gjorde mot honom längs hans kalsongkant. Jag står knappt ut ut med väntan han tvingar mig till. Han kysser mig på munnen. Jag för mina händer mot hans skjorta från hans nacke jag höll ett löst grepp om innan. I några taffata försök att få upp hans skjortknappar så lyckas jag till slut. Jag drar av honom skjortan, han hjälper mig på traven. Han ser på mig med sånn kärlek och lust i sina ögon, det är outhärdligt. Jag möter hans ögon med mina. Han står på knäna och ser ner på mig där jag halvligger stöttandes på mina armbågar. Varför kysser han mig inte, varför gör han inte något? Vad var fel? Jag drar min hand uppför längs hans mage tills jag kommer till hans axlar. Han tar min hand i sin och kysser den lätt. Jag tar ett fast grepp om hans hand och drar honom ner till mig. Han drar av mig klänningen sakta och studerar mig. Jag rodnar lätt. Andy tar av sig jeansen och sen sänker han sig ner till mig sakta. Vi ligger på sängen i bara underkläderna och strular. Jag vet att vi är lite fulla båda två. Jag vet hur fel detta är men jag skyller på att det är alkoholen som talar sin vilja. Han slutar plötsligt upp och ser på mig.
"Rosie, vi kan inte fortsätta så här. Vi är fulla." Säger han och reser sig upp och förflyttar sig från mig. Han sätter sig bredvid mig på min högra sida. Jag ser på honom surt. Nu när han äntligen kan få mig så vill han inte ha mig. Vad är det för fel på honom? Jag bryr mig inte vad han tycker. Jag vill ha honom och jag tänker inte ge med mig den här gången.
"Så skyll på det då om någon frågar." Säger jag och ställer mig på alla fyra. Jag kryper fram till honom och puttar ner honom på sängen. Jag sätter mig i gränsle över honom och böjer mig ner för att kyssa honom. Han gör inget motstånd, han säger inget heller. Jag kan känna hur han hårdnar vid mitt ben. Precis när jag ska sätta mig upp igen för ta av mig bh:n så hör jag dörren öppnas.
 
 
 

Del 7 - Plan B då, vi har hela alfabetet på oss att få det rätt

Previous
"Okej. Film?" Säger jag hoppfullt. Slippa ha sex med henne är på min top 5-lista över vad jag vill göra just nu. 
"Ja för är inte på humör längre för att ha sex." Säger hon och släpper trosan och linnet på golvet. Sen kommer hon och sätter sig i sängen. Vi sätter på en komedi och fixar popcorn till henne och chips till mig.
Rosies perspektiv
Jag har precis kommit hem från skolan. På väg in i lägenheten så finns ett rosa kuvert med mitt namn på den bland all post som kommit idag. Jag tar upp det och ser att det är från Louise, bara genom att läsa adresssändningen. Det var ett tag sen jag hörde något från henne. Försiktigt öppnar jag den. Det är en inbjudan på efterfest efter en middag med hennes släkt och grannarna. Inbjudan gäller för mig och en plus. Tydligen är middagen och festen imorgon redan, på fredag. Jag borde ringa pappa och fråga om middagen, sen ska jag ringa Andy och se vem han tar med. För är jag bjuden så är hans familj bjuden inklusive han också. 
 
Pappa sa att han trodde inte jag skulle komma, men jag var mer än välkommen. Vi bestämde att han skulle hämta mig på väg hem från jobbet. Så jag fick ta med mig grejer för att göra mig i ordning med till honom. 
Andy som jag ringde sen efter pappa sa; att han skulle ta med Vendela, fast hon skulle behöva gå tidigt på efterfesten. Inget mig emot. Ju mindre jag behövde se slampan, desto bättre. 
Sen ringde jag Louise också för se vad för dresscode det var. Svart och sexigt, sen accesoarer eller detaljer fick vara i alla möjliga färger. Jag hade en bra klänning då för imorgon, och ett par bra klackar till det också. Allt jag behövde kunde vara accesoarer.
Mitt och Olivias försök att sabotera för Andy och Vendela hade tydligen inte gått så bra. Ingen av de hade åtminstone misstänkt oss, men vi var tvungna att komma på en ny plan och helst så fort som möjligt. Jag hade en idé men det var inte min bästa hittills. Bäst att höra med Olivia först. Jag tänkte att imorgon på festen eller under middagen vore det perfekta tillfället. Jag borde ringa henne nu på en gång. Jag letar rätt på min mobil och sen väntar jag på att hon ska svara. Det går ett antal toner innan hon svarar.
"Hej, hur gick det med vår plan?" Säger hon glatt.
"Det gick tydligen inget vidare. Jag fråga försiktigt vad som hade hänt efter jag gick i tisdags. Andy sa att han hade fått samtal av Vendela. Hon hade kommit över. När hon var hemma hos honom så hade hon hittat ett matt lila linne och ett par spetstrosor. Han tyckte det var jätteskumt, han kunde känna igen linnet och trosorna men visste inte från vart. Hon hade tydligen trott honom." Berättar jag för Olivia. Hon suckar djupt och förblir tyst en stund. Antagligen tänker hon på en ny plan.
"Så vad gör vi nu?" Säger hon efter en stund tystnad.
"Jag har en idé, men jag vet inte om den är så bra eller genomtänkt." Börjar jag.
"Okej, låt höra. För vi fortsätter väl eller?" Säger hon och väntar på mitt svar.
"Ja det gör vi. Jag tänkte imorgon så ska jag och Andy på någon middag hos Louise, med alla familjer på gatan plus hela hennes släkt. Sen efter så är det någon efterfest. Man får ta med sig en plus en på middagen och efterfesten. Så jag tänkte om du ville hänga med då, så skulle vi kunna göra något då? Hur som helst tänkte jag att under middagen så kan jag komma med en massa saker som har hänt mellan mig och Andy; så Vendela känner sig utanför och osäker. Sen under efterfesten så gör man något mer. Fast jag vet inte vad än. Kanske betala någon tjej för stöta på honom så Vendela blir svartsjuk eller något." Säger jag.
"Jag kan tyvärr inte imorgon, har en egen middag att närvara på. Men du är nog på rätt spår, jag har bara en anmärkning på det." Säger hon lurt.
"Jaha vad är det?" Frågar jag misstänksamt.
"Om vi verkligen vill lyckas behöver vi göra henne sur, inte svartsjuk. Någon måste gå henne på nerverna genom Andy. Vad hatar hon mest eller snarare vem?" Säger hon nöjt.
"Jag vet inte, så säg mig vem hatar hon mest?" Säger jag trött. Vad är det nu hon har tänkt? 
"Du Rosie. Så under middagen gå henne på nerverna, och använd Andy mot henne. Sen någon gång under kvällen måste du göra en slutstöt. Något som får henne att explodera och skäller ut dig. Se till att Andy ser och då kommer han göra slut med henne för bettet sig så illa mot den han egentligen älskar. Jag är för tusan ett geni seriöst." Säger hon ännu nöjdare. 
"Han älskar inte mig." Säger jag trotsigt, och jag hör hur Olivia suckar i andra änden av telefonen.
"Det vet vi inte säkert, men har vi tur så gör han det och kommer därför försvara dig." Säger hon besvärat.
"Jaja, vad är den så kallade slutstöten då?" Frågar jag trött.
"Du måste kyssa honom när Vendela ser." Säger hon och jag blir så överraskad att jag blir helt tyst. Vad ska jag svara på det? Jag vill inget hellre än att kyssa honom och släppa alla hämningar. Det var just därför jag inte lita på mig själv i närheten av honom. Jag skulle inte lyckas stoppa mig själv från göra något jag skulle få ångra sen. Det vore inte rättvist mot Felix. Vi hade ju precis kommit över händelserna från Utö, och jag hade bara varit hemma en vecka och redan var jag på väg att förstöra det. 
"Rosie?" Säger Olivia i andra änden. Hon väntar tålmodigt på att jag ska hitta min talförmåga igen.
"Ja?" Svarar jag dumt. Hon suckar och himlar säkerts med ögonen också.
"Är du med på det? Kyssen alltså. För du sa att du inte har några känslor för honom längre. Så det borde väl inte vara några problem." Säger hon.
"Mm visst." Svarar jag entonigt.
"Bra då har vi bestämt det. Håll mig underättad imorgon, men nu måste jag gå." Säger hon glatt.
"Mm, hejdå." Svarar jag och hon lägger på.
 
Fredag 
Jag sitter i bilen med pappa. Han har precis hämtat mig från mamma. Jag har allt för ikväll med mig i min väska. Imorse så stod jag länge framför min garderob för välja ut vad jag skulle ha. Jag hade pratat mera med Louise; och det skulle tydligen vara en väldigt "fancy" middag. Så det var kjol och blus, eller klänning. Hon skulle ha en mer anpassad klänning till middagen, och sen en partyklänning till efterfesten. Så det hade blivit min vita långklänning som jag hade haft på strandfesten i början av sommaren till middagen. Den hade en en v-uringning som utgjordes av det yttre tyget. Det var ett svart sidesband med en rossett på vänstra sidan runt midjan som delade upp bysten och resten av klänningen. Det var ett flödigt fall, otroligt mycket lik en prinsessklänning. Sen till efterfesten så hade jag valt den så kallade "den lilla svarta".   
Vi skulle gå om tio minuter till Louise. Jag var ombytt till min vita klänning med håret uppsatt i en slarvig knut i nacken. Det var varmt ute fortfarande, det var trots allt augusti, men jag borde nog ta någon kofta med mig. Med tanke på att det skulle bli sent ikväll eller snarare inatt. Jag reser på mig och går in till mitt rum för hämta min korta trenchcoat. Sen går jag långsamt tillbaka till vardagsrummet. När jag kommer ut till vardagsrummet så börjar pappa och Kristina gå mot hallen för att gå. Jag följer efter dem och tar upp min väska som står fint i hallen och väntar på mig. I den har jag den svarta klänningen, och min sminkväska och annat smått. 
 
Alla sitter ner vid det stora bordet i deras matsal. Vi måste vara minst 35 pers. Louise och hennes familj, Andy och hans familj, de andra två grannhusen. De var fyra i Louises familj, sex st i Andys familj, ena grannfamiljen var dem tre och i andra grannfamiljen så var dem två bara. Sen var resten Louises släkt. Om jag hade fått ihop det rätt var det fyra olika familjer. Vi skulle bli minst 15 från det här bordet som nog var bjudna på den så kallade efterfesten. Jag undrar vad varmrätten skulle bli för förrätten som vi hade fått precis såg inte så inbjudande ut. Jag snegla på Andy som satt bredvid mig på min högra sida, sen försiktigt på en kille som satt på min andra sida. Antagligen var han en av alla Louises kusiner. Han var snygg. Killen hade blåa ögon och var blond. På sig hade han en svart skjorta som visade hans vältränade kropp ganska bra, med ljusblåa jeans som satt otroligt bra på honom. Jag måste säga att Louise hade otroligt snygga kusiner, men Louise hade inte den där uppenbara skönheten tyvärr. Andy ser på mig, jag känner hur hans blick bränner i nacken på mig. Jag vänder mig om och ser på honom.
"Ska jag ta det?" Säger han och ser på min mat. Jag hade försökt fått i mig förrätten ganska länge nu. Om han hade sett det, vilka mer hade sett det? Illa, lika bra att tacka ja till erbjudandet. Jag nickar och ler tacksamt mot honom. Han byter ut våra tallrikar och får en mördarblick från Vendela som sitter mittemot honom. Jag hade inte haft någon plus one men om jag hade haft det skulle den personen sitta mitt emot mig men nu gjorde Louise det istället. Jag ler nöjt åt att jag lyckats irritera Vendela lite. Andy suckar djupt och börjar äta min mat. Jag tänkte gå Vendela mer på nerverna nästa måltid, under varmrätten.

Jag skrattar högt åt ett skämt killen bredvid mig dragit. Det visa sig att han heter David, och är bara två år äldre, alltså 18 år som Andy och Hanna. Jag borde göra något åt Vendela och Andy, men senaste kvarten har David underhållit oss alla med en massa skämt och berättelser. När skratten tystnar så lutar jag mig närmare Andy och viskar något i hans öra. Jag är närmare än nödvändigt och mitt hjärta slår i 180, men det är värt det när jag ser Vendelas irriterande blick.
"Varför tog du med Vendela ens? Avskyr inte hon sånna här grejer?" Viskar jag hest. Jag kan se gåshud bildas på hans nacke från att jag drar med lillfingret längs hans nacke förföriskt. Jag flyttar på mig lite men endast för att han ska kunna vända på huvudet och se in i mina ögon. Det är precis vad han gör också, och vi är så nära man kan komma utan att göra något. 
"Hon är min tjej trots allt, eftersom du valde den där Felix." Viskar han tillbaka. Jag flinar lite, han ser på mig lite anklagande. De är bara tillsammans för de känner sig tvungna.
"Bara för jag inte valde dig behöver du inte vara tillsammans med en slampa." Viskar jag tyst men när jag säger slampa så säger jag det lite högre så att Vendela ska kunna höra det. Nu fattar hon att vi pratar om henne, man ser hur hon blir mer och mer irriterad för varje sekund som jag är så här nära Andy.  
"Jag måste väl få ha nåt kul, men hon är inget annat än det Rosie. Kan du säga det samma? Felix är mer än så, och ändå kysser du mig och har sex med mig. Du kommer såra någon av oss ordentligt, och jag vet inte om jag är så säker på att jag vill att det ska vara jag längre." Säger han i låg samtalston och reser på sig. Han går ut i hallen frustread. Jag blinkar några gånger för försöka förstå mig på vad som precis hände. 
"Bra gjort, bitch." Säger Vendela hånande och flinar.
"Tackar slampa." Säger jag sarkastiskt och ler falskt mot henne. Hon fnyser och lämnar rummet också. Louise ser på mig frågandes. Jag borde göra något åt det. Alla har märkt nu att något är fel vid vår ände av bordet. Det är helt tyst för en stund och alla stirrar mot mitt håll. Tillslut är det Nina, Louises mamma, som tar till orda. Hon hetsar alla att äta vidare och sen är pratet igång igen. Det som hände nyss är som bortblåst.
"Vad hände precis?" Frågar David försiktigt och vänder sig mot mig.
"Jag vet faktiskt inte. Ursäkta mig." Säger jag och lämnar bordet också.

Andys perspektiv
Jag reser mig upp från bordet och går ut i hallen frustread. Varför låter jag henne komma åt mig så mycket? Varför blir jag så upprörd när hon nämner Felix? Jag vet nu att jag älskar henne men att det ska vara så jävla svårt att få henne trodde jag inte, eller att det skulle göra så ont att se henne hela tiden och vara så nära henne. Hon var mitt allt, utan henne skulle jag aldrig kunna leva. Farsan slog en och morsan sket i en fullständigt. Mysig familj man hade. Hon var det enda bra i mitt liv. Det där jag sa om att någon av oss skulle bli sårade så visste jag redan svaret på det. Det skulle bli jag. Varför skulle hon välja mig efter allt jag utsatt henne för, när hon hade en kille som gjorde allt rätt från början? Jag hör fotsteg och innerst inne hoppas jag att det är Rosie som har följt efter mig, även om jag behöver vara ensam en liten stund för att samla mig. Fotstegen närmar sig och nu är dem precis runt hörnet från mig. Runt hörnet kommer Vendela. Hon räcker fram en cigg och går ut genom dörren. Jag följer efter. Ibland var det skönt med Vendela. Hon brydde sig inte så då ifrågasatte hon inte mig, och hon trodde att en cigg var lösningen till allt. 
Vi sa inte ett ord till varandra, stod bara där på barstun och röckte. Jag kollar in i hallen genom det lilla fönstret bredvid dörren. Vendela ser på mig och sen ut på tomten. Jag släcker min cigg och öppnar dörren.
"Ska du med in? Jag tror alla undrar vart vi tagit vägen." Säger jag.
"Jag kommer strax, ska bara röka klart." Svarar hon mig.
"Jag väntar inne." Säger jag och hon nickar. Jag går in och stänger bakom mig. Åter igen hör jag fotsteg i hallen. De är snabba och bestämda. Jag går fotstegen till mötes, fast jag hinner inte långt. Vi står precis vid hörnan och jag ser in i de där välbekanta bruna ögonen jag älskar.
 
 

Del 6 - Hur ska detta funka

Previous
"Kan funka, men hur får vi dit dom så kallade bevisen hos Andy?" Säger hon fundersamt. Jag öppnar munnen för någon spydig kommentar om Andy men kniper igen för det skulle bara Rosie tycka att det var jobbigt att höra.
"Du! Du får dit dem. Nästa gång du är hos Andy så lägger du ut massa bevis som är lätta att hitta men inte uppenbara." Säger jag nöjt.
"Du är ett geni Olivia!" Säger hon och ler stort mot mig.
Rosies perspektiv
På tisdagsmorgonen vaknar jag upp glad och utvilad. Jag ska träffa Andy idag. Så där av att jag är glad, men idag hoppas jag även på att jag ska lyckas sära på honom och Vendela. Det är för hans egna bästa. De två kan inte ha ett hälsosamt förhållande. De utnyttjar ju bara varandra. 
 
Jag står utanför Andys dörr och väntar på något. Jag vet inte ens varför jag inte knackat på än. Vad vänta jag på liksom? Bättre tider? Jag fnyser åt mina egna tankar, och drar försiktigt upp ett linne bara för att försäkra mig om att jag har det jag skulle ha med mig. Nervöst fingrar jag på linnet som jag har i mina händer. Jag kollar ner i väskan bara för att försäkra mig om att allt är där. Djupa andetag Rosie. Knacka på bara för guds skull! Jag knackar på osäkert. Man kan höra fotsteg närma sig dörren och hur den lås upp. Snabbt drar jag igen dragkedjan på väskan för säkert skull så att inte Andy råkar se något han inte ska. Dörren öppnas och Andy står framför mig. Jag drar efter andan. Bara att se honom framför mig får mig att le av lycka. 
"Hej äls...Rosie" Säger han och rodnar. Jag kollar på honom storögt. Var han precis på väg att kalla mig älskling? Jag blir lite stäld och det känns som jag har fått tunghäfta. 
"Eh...ja...hej." Mumlar jag och stiger in i hallen hos honom. Han har backat några steg så han står utanför den avskilda hallen, som påminner väldigt mycket om hallen hos pappa. Jag hänger av mig skinnjackan och känner mig nästan lite naken där jag står framför Andys studerande blick på mig. Det känns som en evighet innan han öppnar munnen igen, och jag korsar armarna över bröstet bara för skymma mig lite. Jag hade valt ett par höga ljusblåa jeansshorts med ett vitt linne till som hade ett spetsmönster i blommor vid urringningen.
"Vad vill du göra?" Säger han och ser in i mina ögon. Jag känner hur jag blir alldeles knäsvag av hans blick bara som är varm och glad.
"Jag vet inte. Kanske se en film?" Föreslår jag avvaktande. Jag ville bara få en chans till att placera ut tjejkläderna i Andys rum så fort som möjligt. Det kändes fel att göra så här mot honom ju mer tid som gick. Väskan vägde bly av skuldkänslor för kläderna som låg där i.
"Visst, men sen kan vi väl gå ut eller nåt för det är så fint väder idag." Säger han och börjar gå bort mot sitt rum. Jag nickar som svar och följer sen tyst efter honom.

Andy sträcker sig efter fjärrkontrollen och pausar filmen. Han ser på mig oförstående. Skit! Han har märkt att något är fel. Jag ser tillbaka på honom. Rakt in i hans mörka blå ögon.
"Vad har hänt Rosie? Och säg inget, jag vet att det är något." Säger han och ser på mig allvarligt.
"Det är verkligen inget." Säger jag besvärat och undviker hans blick. Första 20 minuterna hade jag glänst på honom lite då och då, jag kunde inte koncentrea mig på filmen för han satt så nära mig. Allt jag ville var att dra honom nära mig och kyssa honom. Aldrig tidigare hade det varit ett problem för mig att ha honom så nära. Jag hade lyckats koppla bort det och varit lika nära själv utan att tänka på det. Fast nu hade jag ett stort problem med det. Varenda nerv var på helspänn. Hela min kropp krävde närhet och beröring från honom. Längtade, krävande. De senaste 40 min hade jag flyttat mer och mer ifrån honom. Jag hade skyllt på att det var så varmt och om vi satt så nära blev det bara varmare. Just nu satt jag så långt in man kunde komma i hans säng. Jag satt ihoppressad mot väggen och vägrade flytta på mig minsta lilla millimeter närmare honom. Jag litade inte på mig själv.Vad var fel på mig idag? Det hade varit jättestelt mellan oss ända sen jag kom hit. 
"Kan du inte bara berätta vad det är så vi kan gå vidare." Säger han otåligt och suckar.
"Du bryr dig ändå inte, och jag vill inte prata om det." Muttrar jag irriterat. Han hoppar närmare mig och drar in mig i hans famn. Jag kan känna hans andetag i nacken och jag får en behaglig rysning genom kroppen. Hur kommer det sig att han har sån effekt på mig just nu?
"Jag bryr mig visst. Förlåt, jag menade inte att låta så inte bryende." Viskar han nästan ohörbart. Jag är kvar i hans omfamning. Helt stilla, det går tusen tankar omkring i mitt huvud. Jag drar mig ur omfamningen och ler lite mot honom.
"Det är lugnt, men jag vill bara inte prata om det. Okej?" Säger jag och ser på honom. Han nickar, och sen reser han på sig och jag ser fundersamt på honom.
"Jag ska bara på toa innan vi playar filmen igen." Säger han och flinar lite. Nu är min enda chans att lägga ut kläderna! 
"Okej." Svarar jag enkelt och tar upp mobilen. Han lämnar rummet, och jag hör hur stegen låter längre och längre bort. Jag går fram till väskan som jag ställt vid sängkantens ände. Jag drar upp alla kläder jag tagit med. Det är ett silkeslinne som du kan ha som pyjamas, ett par spetstrosor och en vit kortstrumpa. Jag lägger linnet bland hans kläder på golvet, det är matt lila så det lär smälta ihop med resten av kläderna. Sen lägger jag strumpan vid fotändan av sängen på golvet, lite skymd av överkastet som brukar ligga på sängen. Efter det så tar jag upp spetstrosorna och pressar ner dem mellan sängen och väggen försiktigt. Dem ska ses lätt men inte uppenbart. Mitt jobb här är klart! Jag hör fotstegen komma närmare och närmare. Snabbt sätter jag mig tillrätta i sängen precis i tid till att dörren öppnas och Andy kommer in i rummet igen.
 
"Jag måste nog gå. Fick precis sms från mamma om att det var något viktigt." Säger jag och packar ihop mina saker så fort jag kan och flyr ut från hans rum. Från alla frestelser. 
"Jaha okej." Säger han förvånat och följer efter mig.
 
Andys perspektiv
Vi står i hallen. Rosie håller på att sätta på sig skorna.
När jag kom tillbaka efter toaletten så hade hon tydligen fått ett sms av sin mamma om att hon var tvungen att komma hem. Ibland hade hennes mamma sämsta timeingen någonsin. Jag tänkte prata med Rosie om oss när vi skulle tagit den där promenaden. Jag ville berätta att jag skulle finnas där för henne vad hon än beslutade. Vendela var jag tillsammans med endast för statusen, men fick jag Rosie skulle jag skita i resten.
"Ja jag måste väl gå nu men..." Börjar hon tveksamt. Hon fingrar nervöst på en ring hon har på sig.
"Ja?" Säger jag och ler mot henne. Hon rodnar lite, och jag undrar vad hon precis tänkte.
"Hejdå." Säger hon snabbt och flyr ut genom ytterdörren. Jag kollar besviket efter henne.
"Hejdå älskling." Viskar jag tyst efter henne. 

Jag springer till köksbänken för hinna svara i mobilen. Precis i tid hinner jag. Vendela
"Kan jag komma över? Du var väl ensam idag?" Säger hon uttråkat. Jag suckar djupt åt henne. Så hon ville ha sex nu. Trevligt! *host, host*  
"Mm visst." Svarar jag dystert. Jag kunde ändå inte säga emot. Det var vår deal. Vi har sex när hon vill och hon skulle fortsätta kalla mig sin pojkvän. 
"Bra ses om en halvtimme." Säger hon och lägger på. Lika bra att börja nu redan, för bli kåt på henne skulle jag inte bli. Jag går upp till mitt rum och lägger mig i min säng.
 
Vi staplar runt i hallen och kysser varandra. Snabbt tar vi oss till mitt rum och sängen. Jag landar mjukt på madrassen med Vendela ovanpå mig. Vi börjar klä av oss, klädesplagg efter klädesplagg. Snart är vi där, snart har vi sex igen. Gud vad jag önksar det var Rosie. Jag undrar hur det skulle vara att ha sex med henne då och då, när vi kände för det om vi var tillsammans. Jag undrar hur hennes läppar skulle kännas emot mina igen. Hur hennes läppar skulle leta sig ner längs min hals och sen upp till munnen igen. Hur jag skulle göra likadant och hon skulle släppa ut ett litet stön kanske. 
"Vad är det här?" Säger Vendela surt och håller uppe ett par spetstrosor. Jag känner igenom de, men vart har jag sett de tidigare vet jag inte säkert.
"Ett par trosor." Säger jag lustigt och flinar lite mot mitt sarkastiska svar.
"Jo det vet väl jag också, men vems är det?" Säger hon och ser på mig irriterat.
"Jag vet inte." Svarar jag ärligt. Hon reser sig upp från mig och går runt i mitt rum. Vendela tar upp ett matt lila linne från min klädhög på golvet och ser på mig surt.
"Nä nä, vart kommer den här ifrån då?" Säger hon ilsket.
"Jag vet inte Vendela, jag har aldrig sett nåt av de tidigare i mitt liv." Säger jag lugnt och försöker försäkra henne om att jag inte har varit med någon annan. 
"Herregud du ljuger!" Säger hon och ser på mig dömande. Jag måste flackat med blicken. Fan! 
"Okej okej, jag känner igen de men vart ifrån vet jag inte." Säger jag lungt och sansat. Hon lugnar ner sig.
"Det är lugnt annars ändå. Jag trodde bara att det ar Rosies grejer och att ni legat med varandra. Det är något med Rosie bara som jag inte tål. Men annars kan du ligga med vem du vill, jag gör det." Säger hon lungt igen.
"Okej. Film?" Säger jag hoppfullt. Slippa ha sex med henne är på min top 5-lista över vad jag vill göra just nu. 
"Ja för är inte på humör längre för att ha sex." Säger hon och släpper trosan och linnet på golvet. Sen kommer hon och sätter sig i sängen. Vi sätter på en komedi och fixar popcorn till henne och chips till mig. 
 
 

Del 5 - Lika enkelt

Previous
"Visst, skulle vara kul." Säger han och ler mot mig. Kanske vår vänskap var det bästa för oss. Felix och jag hade det bra och jag vill seriöst få bort Vendela från hans liv för hon är inte bra för honom. Fast vi var väl ändå bäst som vänner. Vänner. 
Olivias perspektiv
Rosie hade ringt igår kväll och lät desperat. Hon behövde hjälp med något så vi hade bestämt för att ses hos henne idag. Måndagar var de värsta dagarna, alltid stressigt. Bara en timme kvar nu av skoldagen.

Skoldagen var över och jag var i trapphuset hos Rosie. Äntligen så skulle hon få bo hos sin mamma. Hon hade kommit hit igår och skulle bo här under hela höstterminen och antagligen vårterminen också.  Det skulle bli så bra för nu kunde jag träffa Rosie när som helst, men det skulle också betyda att hon skulle träffa Andy mera. Hos hennes mamma så var allt så slappt. Hon kan göra vad som helst bara hon hörde av sig då och då till sin mamma. Det var det jag älskade med att ses när hon var där. Inget smygande med något eller lögner hit och dit.

Jag ringer på hos Rosie och jag hör stegen innanför dörren på väg att öppna dörren. Till min överraskning är det Kristina, Rosies mamma, som öppnar och inte nog med det så är Andy precis på väg att gå också. Rosie kramar om honom, och han ser ut som om han släpper taget om henne så försvinner hon. Vad har hänt mellan de? Sist jag prata med henne så sa hon att hon aldrig ville se honom igen. Fast det var ett tag sen nu. Över sommaren så sa hade vi knappt pratat någonting med varandra. När hon åkte upp till Kalix så sa hon att hon nog inte kunde prata så mycket eftersom täckningen där var hemsk. Jag förstod det och det gjorde mig inget. Det kändes till och med mer än okej för jag fick tid att reda ut alla tankar om Felix och mig. Vad som hade hänt mellan mig och honom där kan aldrig hända igen. Aldrig. Hon hade ringt mig när hon var på väg hem från Kalix och då ville hon ses så fort som möjligt för slippa gå till Andy eller stöta på honom. Så vad hade hänt sedan torsdag till nu?!
"Oj hej Olivia." Säger Rosie överraskat. Jag ser förvirrat på Rosie.
"Vad gör han här och varför kramas ni?" Säger jag rakt på sak och båda ser skamsna ut. 
"Jag ska nog gå nu." Säger Andy och ser snabbt på Rosie. Hon nickar kort och ler svagt.
"Hejdå." Säger jag bittert. Jag kanske är för hård mot de men jag vill bara inte se min bästa vän så sårad som hon blev i våras. Han har gått och jag kliver in vardagsrummet där Rosie står. 
"Jag kan förklara." Är det första som kommer ut ur Rosies mun när jag satt mig ner i soffan och hon med.
"Bra för detta vill jag höra." Säger jag skeptiskt och ser på henne lite besviken.
"I fredags på morgonen så kom han över. Vi pratade sen så åkte pappa och Kristina upp till Kalix över helgen för något med Berta. Så då stannade han över. Inget speciellt hände. Vi är bara vänner." Säger hon försvarande.
"Jaja, kom ihåg att det var han som sårade dig senast. Var lite smart för en gång skull Rosie och spar dig all smärta du kommer få på grund av honom." Säger jag allvarligt.
"Du förstår inte." Säger hon tyst men jag hörde henne. 
"Vad förstår jag inte Rosie? Att jag inte vill se min bästa vän så nedbruten igen som i våras? Eller att jag inte vill se att du ger bort allt så enkelt till någon som aldrig kommer ge dig någonting tillbaka?" Säger jag.
"Du förstår inte att jag älskar honom. Du förtsår inte vad det innebär eftersom du aldrig upplevt det. Jag menar inget illa och jag vill inte börja bråka, men det man gör för kärlek är svårt att förklara. Jag skulle göra vad som helst för honom även om jag aldrig skulle få något tillbaka." Säger hon och ser på mig med sina bruna ögon. Jag skakar förtvivlat på huvudet lite. Hon har rätt om att jag förstår inte, men vad jag förstår är att han sårar henne och det gillar jag inte. Jag hatar se Rosie må så dåligt endast på grund av honom. Ärligt talat hatade jag honom för det.
"Okej, så vad ringde du om igår?" Säger för att avlsuta den disskusionen om Andy. Jag är faktiskt ganska nyfiken på vad det är som Rosie ville ha hjälp med.
"Jo du ser så att eller ja. Asså du är ju påhittig och så. Kreativ var ordet, så heter det. Du är ju kreativ i många områden." Säger hon och avbryter sig själv när hon märker att jag ser på henne roat efter hennes inte så sammanhängande mening.
"Ja?" Säger jag utdraget, eftertänksamt.
"Så jag tänkte att du kunde hjälpa mig komma på några idéer om hur man kan lyckas med att sära på ett par som är tillsammans av fel anledningar. Ingen av de gillar varandra, de bara utnyttjar varandra för få det de vill ha. Jag tyckte det verka så hemskt så jag ville vara en bra vän och hjälpa de paret." Säger hon och väljer ut sina ord noga den här gången, som om hon var rädd för att om hon säger fel ord så skulle något hemskt hända.
"Jaha, känner du dem här personerna?" Frågar jag och ser på henne fundersamt.
"Ja alltså en av dem känner jag väldigt bra men den andre har jag bara träffat någon gång." Säger hon och kollar bort, ifrån mig, väntandes på mitt svar.
"Vilka är paret?" Säger jag och ser på henne allvarligt. Om det är dem jag tror det är så kommer det aldrig sluta bra, fast vilket par som helst så skulle det inte sluta bra. Vi skulle ju splitta upp ett par om vi lyckades.
"Spelar det någon roll?" Säger hon klagande och ser på mig besvärat.
"Rosie." Säger jag varnade. För att berätta för henne att det är ingen idé att försöka mörka det.
"Okej okej, det är Andy och Vendela. Nöjd?" Svarar hon besvärat. Jag nickar kort och går med på att göra det. 
Jag har aldrig gillat någon av dem ändå. 
 
Vi hade suttit i över en timme och försökt komma på någon idé som skulle funka. Men allt vi hade hittils var påhittade scenarion om det uråldriga knepet med blommor för få ihop personer fast nu tvärtom då. Vendela skulle få blommor från någon okänd kille och Andy från någon tjej. Jag skulle inte ens köpt det och inte dem två heller antagligen.
"Vad säger du om vi lägger ut bevis hos Andy som Vendela kan hitta lätt som tyder på att han har varit otrogen? Det skulle få henne att vilja dumpa honom eftersom hon inte tål otrohet, om det inte är hon själv så klart som är otrogen. Jäkla slampa är vad hon är." Säger jag och suckar. Rosie fnittrar lite åt mitt uttalande om Vendela.
"Kan funka, men hur får vi dit dom så kallade bevisen hos Andy?" Säger hon fundersamt. Jag öppnar munnen för någon spydig kommentar om Andy men kniper igen för det skulle bara Rosie tycka att det var jobbigt att höra.
"Du! Du får dit dem. Nästa gång du är hos Andy så lägger du ut massa bevis som är lätta att hitta, men inte uppenbara." Säger jag nöjt.
"Du är ett geni Olivia!" Säger hon och ler stort mot mig.  
 
 
 

Del 4 - Vad gör vi nu

Previous
"Vänd dig om så håller jag om dig och så kan vi vila på riktigt nu." Säger han. Jag vänder mig med ryggen emot honom och typ två sekunder senare känner jag hans arm vilandes på min midja. Han drar mig närmare sig och nu känner jag hans kroppsvärme. Med sin andra hand så smeker han mig på hjässan. Sakta men säkert somnar jag. 
Jag vaknar senare på eftermiddagen i mitt rum. Varför sov jag för? Vart är jag? Jo mitt rum, så mycket vet jag åtminstone. Vem tillhör armen som håller om mig? Jag vänder mig sakta om och jag ser att det är Andy. Nu kommer hela morgonens förlopp ifatt mig.
"Vakna!" Säger jag panikslaget och ruskar om Andy.
"Vad?" Säger han nyvaket och ser på mig förvirrat. Jag ser bara tillbaka på honom och det ser ut som om han kommer ihåg imorse och allt annat. Jag tror han har sovit av sig ruset och är nu nykter igen. Han drar snabbt undan sin hand ifrån min höft och ser på mig lika panikslaget som jag såg på honom när jag väckte honom.
"Vad kommer du ihåg av imorse?" Säger jag på en gång. Lika bra att se vad han tänker göra åt vad han sa imorse innan jag börjar drömma eller kastar ut honom.
"Jag vet att jag var full och att jag var här. Jag kommer ihåg att jag sa en del grejer till dig och kysste dig. Fast hur kom jag hit? Vi hade väl inte det?" Säger han och ser in i mina ögon. Jag kommer av mig lite av hur oberörd han verkar över faktumet att vi kysstes igår och att vi precis vart otrogna mot våra andra. Okej visst vi hade inte legat med varandra men vi hade fortfarande kyssts vilket vi inte borde ha gjort.
"Nej vi hade inte sex. Och du föll ihop i hallen på grund av för mycket alkohol. Ambulansen kom hit och kolla, de sa att du skulle bli bra om du fick vila lite bara. Så det var exakt vad vi gjorde, vilade sen måste vi ha somnat. Det är allt som hände." Svarar jag kyligt.
 
Andys perspektiv
Hennes ord ekar i mitt huvud. Jag vill inget hellre än dra henne in i min famn men jag vet att hon är med den där Felix nu så det vore bara taskigt mot henne.
Imorse när jag kom hit full hade jag bara en sak i tankarna och det var henne. Att få tillbaka henne.Så fort jag hade hört att Rosie skulle komma hem igår så var det allt jag tänkte på. Jag hade varit ute med polare på kvällen och supit innan jag skulle träffa Vendela som också kom hem den kvällen. Tyvärr var jag ju fast med henne, och jag hade lovat att ha sex med henne när hon ville för att hon skulle ta mig tillbaka som sin kille. Så igår kväll så hade jag vart hos henne men mitt i natten så hade jag stuckit. Jag kunde inte vara hos Vendela när jag visste att Rosie snart var hemma. Hela min kropp drog mig till Rosie. Jag letade rätt på någon som kunde veta något om när Rosie skulle komma hem. Fast ingen av de jag kände visste något. Det fanns bara två personer som jag kunde prata med och få reda på något. Antingen Olivia eller Hanna. Jag valde Hanna, Olivia skulle så neka mig på en gång.
Hanna blev förvånad när hon öppna dörren och jag stod där. Jag förstår henne, klockan var mitt i natten och jag hade egentligen ingen anledning att dyka upp där. Hon fråga trött vad det var och jag berätta att jag var tvungen att få veta när Rosie skulle vara hemma. Jag kommer aldrig glömma hennes dömande blick under vårt lilla samtal.
"Vad gör du här?" Sa hon överraskat.
"När är Rosie hemma? Jag vet att du vet så ljug inte för mig." Sa jag bestämt.
"Varför frågar du inte henne själv?" Svara hon mig.
"Därför jag har försökt ringa henne i sju veckor och hon har inte ringt tillbaka. Jag vill bara träffa henne, jag lovar att jag ska inte göra något dumt." Sa jag ledset.
"Okej då, hon har redan kommit hem. Men gå inte dit nu, låt henne sova. Imorgon bitti kan du gå till henne. Kom in så kan du sova här tills imorgon." Sa hon och drog mig in hos henne. Jag nicka bara medgörligt och gick sen och la mig på soffan. 
Det första jag hade gjort imorse var att supa mig full igen innan jag stack till Rosie. Jag vågade inte möta henne nykter för första gången på åtta veckor. Så även om hon var allt jag hade tänkt på de senaste åtta veckorna så var jag ganska sur på henne också. Hon hade valt Felix när jag var beredd på att ge henne allt. Jag trodde att när jag sa det skulle det vara den lyckligaste dagen i mitt liv. Istället var det bara en dag jag ville glömma. Hon hade erkänt att hon gillade mig också viserligen och vi hade haft sex, men sen hade hon tagit tillbaka det som om hon aldrig yttrat de orden.
Men nu satt vi här i hennes säng åtta veckor senare och jag visste att vi båda kände den där gnistan eller kemin, eller vad man nu vill kalla det. Jag hörde på hennes svar att jag hade förolämpat henne när jag frågade om vi hade haft sex.
"Inte för att det hade varit så fel, men du har ju Felix och jag Vendela." Säger jag lite lätt som svar på hennes yttrande efter en stunds tystnad och flinar. Det ser ut som att något går upp för henne, som om hon kom på att hon egentligen har en pojkvän. Jag ser hur hon får tillbaka det panikslagna i sina ögon.
"Nej, nej, nej vad har vi gjort?! Du är ju tillsammans med Vendela även om hon inte är mycket att ha, och jag har åter igen bedragit Felix med dig. För vad egentligen?" Säger hon upprört och hoppar upp från sängen i panik. Jag vet inte vad jag ska svara för ärligt så blev jag faktiskt ganska sårad av det hon precis sa.
"Vi har kyssts och jag var full, det var ett misstag. Det är vad du ska säga till din kille om du vill ha något att säga. Jag däremot tänker inte nämna detta till Vendela och inte du heller." Svarar jag enkelt och byter ställning. Jag lutar mig mot väggen och drar täcket runt mig. Allt jag vill är att gå tillbaka till att sova. Jag har fått världens huvudvärk och jag vet att det är baksmällan som är här. Inte så konstigt efter att jag druckit nonstop sen jag kom hem.
"Så allt du sa tidigare mena du inte? Så igen leker du bara med mina känslor? Jag visste det, jag borde vetat det från början. Utö. Var något av det du sa på Utö sant ens?" Skriker hon och några tårar faller ner längs hennes kind. Sen springer hon ut från rummet och in på tolatten. Jag hör henne låsa dörren och sen hur hon snyftar där inne. Jag vet att de har två badrum så jag tar mig upp och dit. De måste ju ha alvedon på det här stället. Ända sättet att få bort huvudvärken är att ta en kalldusch och sen två alvedon. Jag tänker göra det innan jag gör något åt saken med Rosie.

Rosies perspektiv
Jag låser dörren om mig. Jag kan inte fatta att jag trodde på allt skit han sa om att han älskade mig. Jag borde ha vetat att han inte mena allvar. Han menade aldrig allvar när det kom till kärlek och sådant. Annars skulle han inte vara med Vendela.
Jag hör honom gå förbi badrummet där jag sitter och mot det andra badrummet längre bort. Han drar sig lite vid dörren in till där jag sitter men sen fortsätter han bortåt. Duschen sätts på och dörren stängs i andra badrummet. Skämtar han med mig?! Går han och duschar när det som precis hände har hänt. Så mycket för att han älskar mig.

Jag reser mig upp från badrumsgolvet och hoppar in i duschen. Tio minuter senare hoppar jag ut ur duschen igen och går in till mitt rum för sätta på mig kläder. När jag står i bara underkläderna och kollar efter något att ta på mig så hör jag Andy komma hitåt. Han drar ner handtaget på dörren till sovrummet. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag menar det var en grej att visa sig i sommras, men nu när vi bara skulle vara vänner var det lite pinsamt. Det skulle vara obekvämt för oss båda. Fast om han nu inte gilla mig på det sättet borde han inte ha något emot att se mig såhär. Han kommer in i rummet och jag vänder mig om. Jag döljer ingenting för honom, jag har ändå trosor och bh på. Vänner sa vi. 
"Hej, hörde du tog en dusch. Vill du ha lunch?" Säger jag så avslappnat jag kan. Han ser på mig blygt. Jag ser att han kollar in mig innan han möter min blick och stanar där. Han blir alldeles röd i ansiktet och tusen tankar måste ta plats i hans huvud innan han svarar mig äntligen.
"Förlåt, det var inte meningen att bara gå in här, jag visste inte att du..." Säger han och kollar överallt utom på mig. Jag vill så gärna retas med honom som han gjorde med mig i sommras. Ge igen för allt. 
"Gjorde inte du?" Säger jag och ler lite lurt. Jag går fram till honom; så jag står bara med någon centimeters mellanrum mellan oss. Han tar ett djupt andetag och kliar sig nervöst på huvudet. 
"Jag visste inte att du stod här bara i underkläderna. Jag vet att du inte tror att jag har nån hyfs, men jag har lärt mig att man ska ha respekt med att inte se en annan tjej nästan naken." Säger han och ser in i mina ögon.
"Jaså? Jag trodde det skulle vara lugnt, jag menar vi är ju bara vänner nu. Så vi ska ju kunna vara bekvämma runt varandra utan att vi vill ligga med varandra, eftersom vi inte gillar varandra på det viset." Säger jag oskyldigt och leker på hans bröstkorg med mitt finger flörtigt. Igen så tar han ett djupt andetag. Inte som när han är arg och försöker lugna ner sig, nej nu är det mer som om han försöker tona ner sina fantasier.
"Jag antar det." Säger han ansträngt.
"Var det inte så vi sa imorse? Inget mer sex, inget mer kyssande? Inget mer mellan oss än en plantonisk vänskap? Är det du verkligen vill?" Säger jag förförande och flinar lite grann. Jag måste säga att jag börjar bli lite kåt. Jag önskar han bara kunde ge upp sin lilla fasad och ta mig. 
"Nej..." Börjar han på men kommer av sig när jag kommer närmare. Hela tiden intensiv ögonkontakt.
"Så kyss mig då, ta mig här och nu. Visa vad du verkligen vill." Säger jag utmanande och ler oskyldigt.
"Nej Rosie, ska jag ha dig så ska det inte bara vara sex. Jag vill ha dig på riktigt den här gången. Även om jag ska behöva kämpa för dig och inte ge upp hoppet om att det kan bli vi. Precis som du gjorde hela vintern innan, och våren." Säger han bestämt. Jag ser förvånat på honom. Så han mena verkligen vad han sa när han sa att han älskar mig. 
"Jag hatar dig." Muttrar jag och går ifrån honom. Jag ville verkligen ha honom nu, och då ska han vara den bra killen såklart. 
"Jaja vad du än säger. Jag vet att du gillar mig." Säger han retsamt och flinar mot mig. Jag lipar tillbaka som svar innan jag fortsätter leta efter kläder att sätta på mig. Till slut blir det ett par ljusblå jeans och en enkel trekvarts aprikosfärgad topp.

"Så pappa och Kristina är borta hela helgen och jag hatar vara ensam i det här huset. Tror du att du kan stanna? Vi skulle kunna ha våra roliga sleepovers som vi hade förut." Säger jag vid matbordet när vi sitter och äter lunch. 
"Visst, skulle vara kul." Säger han och ler mot mig. Kanske vänskap var det bästa för oss. Felix och jag hade det bra, och jag vill seriöst få bort Vendela från Andys liv för hon är inte bra för honom. Fast vi var väl ändå bäst som vänner. Vänner. 
 
 
  
 

Del 3 - Man kan inte lära gamla hundar sitta

Previous
Jag vaknar upp med ett ryck och märker att vi är äntligen framme i Stockholm. Vi är hemma!
Första natten i min egen säng var underbar. Jag tänker på drömmen jag hade haft på vägen hem från Kalix. Vad skulle den betyda? Safe or Unsafe.

"Rosie!" Ropar pappa ute i hallen. Enda problemet idag var att jag var hos pappa och Kristina. Jaja jag skulle träffa Olivia och sen skulle jag hem till mamma äntligen. Jag skulle bo hos mamma i höst och vara hos pappa på höstlovet och lediga veckodagar och kanske nån helg då och då. Annars så var jag fast hos mamma, hon låter mig åtminstone göra vad jag vill till skillnad från pappa.
"Vad?" Skriker jag tillbaka. Jag suckar djupt och kliver upp.
"Du har besök!" Skriker pappa tillbaka. Får man aldrig en enda sekund ifred? Jag tar min morgonrock och börjar gå ut i hallen. Jag hör en bekant röst och pappas röst. De pratar artigt och ganska ansträngt trevligt med varandra om sommaren. Jag kan höra på mils avstånd avskyn i pappas röst varje gång han svarar personen vid dörren. Jag kan bara tänka på en person som pappa avskyr så mycket. Andy. Fast vad skulle han göra här? Det kan inte vara han. Jag svänger runt hörnet och kommer in i den avskilda hallrummet.
"Andy. Vad gör du här?" Säger jag avvaktande. Pappa lämnar oss och går ut till Kristina på terrassen. Dem sitter säkerts därute och äter sin frukost. Han ser ut som ett vrak. Jag har sett honom i illa stunder men det är inget jämfört med nu. Det ser ut som om han arbetat hela sommaren på att bryta ner sig själv. Han har rufsigt hår och lite längre än vad han brukar ha det. Han har början på en mustasch och påsar under ögonen. Jag undrar om han har sovit något alls den närmaste tiden. Han stinker alkohol och ciggaretter.   
"Vet du om att du är en sånn lögnerska?" Säger han bittert. Jag ser på honom skeptiskt. Han kan seriöst inte vara allvarlig. Vad har jag någonsin ljugit för honom om? Snarare är det han som är en lögnare.
"Nej för jag är inte det. Vad har jag någonsin ljugit för dig om?" Säger jag tålmodigt och suckar. På något sätt känner jag mig ganska blottad framför honom i min pyjamas och en tunn kort silkesmorgonrock. Jag trodde inte det skulle vara Andy som kom hit. Så jag hade bara ett par pyjamasshorts och en sliten pyjamströja som visar ganska mycket. Hur kom det sig att när jag alltid stötte på honom så var jag väldigt lättklädd. Jag knyter igen morgonrocken för visa mindre.
"Du sa att du gillade mig och ville ha ett förhållande med mig. Sen när jag är redo att ge dig det så säger du nej. Istället sticker du iväg med den där tölpen Felix eller va fan han heter." Säger han anklagande och höjer rösten. Jag börjar bli lite eller rättare sagt mycket sur på honom.
"Jag sa det och du ville aldrig ge mig det egentligen. Du ville bara att jag inte skulle vara någon annans. Det som hände på Utö var ett misstag. Jag trodde dig verkligen när du sa att du älskade mig för jag ville så gärna tro det, men jag visste att så fort vi kom tillbaka till Stockholm och vardagen så skulle du lämna mig. Så för en gång skull under dem här två åren vi har känt varandra så valde jag min lycka och välbefinnande före dig. Kan du aldrig bara låta mig vara lycklig?" Säger jag uppgivet och höjer rösten jag med.
"Du har fel." Säger han trotsigt och snubblar lite på orden. Man ser att han fortfarande är full. Eller har han druckit så här tidigt på dagen redan. Jag börjar bli orolig, som vanligt, över vad som har hänt i sommar med honom när jag var borta.
"På vilket sätt? På vilket sätt Andy?" Säger jag upprört. Jag spänner blicken på honom och han bara ser på mig.
"Jag älskar dig och jag vill ha dig!" Svarar han och närmar sig mig sakta. Jag backar långsamt tills jag slår i väggen och inte kommer längre ifrån Andy. Han fortsätter att närma sig mig. Vi står så nära man kan göra utan att röra varandra. Man skulle kunna placera ett papper mellan oss och det skulle stanna kvar där. Mitt hjärta går i 180 slag i minuten just nu. Jag kunde känna hans varma andetag i mitt ansikte.
"Jag är med Felix nu. Du kan inte göra så här mot mig längre." Säger jag och drar efter andan.
"Göra vad Rosie? Det här är lika mycket du som jag." Säger han och kommer närmare mig med huvudet. Han är så nära att vi lika gärna hade kunnat kyssas redan.
"Det är det inte. Jag älskar Felix, du ger mig bara sorg." Säger jag så trovärdigt jag kan. Jag vill egentligen bara kasta mig i hans armar och kyssa honom men jag måste vara stark.
"Du vill att jag ska kyssa dig här och nu, du vill att jag ska intyga dig om att jag aldrig kommer lämna dig, du vill att jag ska ge dig ett skäl att lita på mig, du vill att jag ska bli din. Är det inte det du vill Rosie? För jag vet att du egentligen vill ha mig, och han den där Felix är bara en fasad, en lögn för du vill bara inte inse att jag kan också vara bra. Visst är det så? För guds skull Rosie, svara mig!" Säger han förföriskt sen i slutet så höjer han rösten och slår med knytnäven i väggen i ögonhöjd. Jag blundar och börjar bli rädd. Han märker nog att jag blivit rädd för han suckar och mumlar något sen känner jag hans hand vid min kind. Han smeker min kind ömt.
"Du ger mig inte direkt mycket bevis på att du skulle vara bra." Säger jag tyst men jag vet att han har hört mig för han stannar upp med att smeka min kind och stelnar till. Han blir svart i ögonen och får något läskigt beslutsamhet över sig.
"Hur ska jag kunna vara det när allt du ser är det du vill se. Du vill se mig dålig för det gör det enklare att lämna mig och inte ge oss en chans." Säger han intensivt.
"Du ville inte ens ha mig innan Utö, du började inte visa ditt intresse förens du såg mig med Felix." Säger jag och släpper taget om mina säkra vägg. Jag tar ett steg emot Andy, och överraskat backar han ett steg. Det var dock inget stort steg och vi står ändå lika nära som förut.
"Okej jag erkänner jag blev svartsjuk, men jag har velat ha dig sen första gången vi prata." Säger han och ser ner på sina fötter. Det går tusen tankar genom mitt huvud och innan jag hinner tänka efter så har jag pressat mina läppar mot hans. Han kysser mig tillbaka på en gång och trycker upp mig mot väggen. Kyssen blir mer och mer passionerad. Han letar sig innanför morgonrocken och linnet på mig med sin hand och jag drar honom närmare mig hur det nu är möjligt. Vi är redan så nära man kan möjligen vara.
Han smakar både alkohol och ciggaretter men att få kyssa honom igen har jag saknat så mycket att jag bryr mig inte. Jag har längtat efter honom hela sommaren.
Vi avbryter vårt kyssande och bara ser på varandra.
"Betyder det här att du ger mig en chans?" Säger Andy och ser hoppfullt på mig. Jag vet inte vad jag ska svara. Egentligen vill jag ju inget annat, men Andy är den han är och han kommer inte ändra sig.
"Jag..." Börjar jag men blir avbryten av att Andys mobil ringer. Han börjar fumla efter mobilen i sina fickor. Man ser ganska tydligt att mobilen ligger i hans högra framficka i jeansen. Jag sticker ner mina fingrar i hans ficka och fiskar upp hans mobil för ge honom den. Det är säkerts hans mamma som ringer och undrar vart tusan han har tagit i vägen. Precis när jag ska räcka över mobilen till honom råkar jag se vem det är som ringer. Det är Vendela
"Varför ringer hon dig? Jag trodde ni gjorde slut i somras eller ljög du för mig då också?" Säger jag förbannat och puttar honom ifrån mig.
"Rosie andas. Vi gjorde slut, men vi blev tillsammans igen efter att jag fick reda på att du skulle åka till Kalix och vara där resten av sommaren. Jag ringde varje kväll i sex veckor eller sju till och med tror jag, och talade in meddelande efter meddelande. Jag avslutade alltid varje medelande med; Jag saknar dig, snälla kom hem. Du betyder allt för mig, jag älskar dig Rosie. Fast du ringde aldrig tillbaka eller kom hem." Säger han sorgset och ser på mig som ett litet barn som tappat sin snuttefilt. All min ilska är som bortlåst och jag känner tårarna som bränner innanför ögonen. Alla känslor som jag tryckt undan sen somras eller snarare ända sedan han kysste mig på nyår kommer fram. Mobilen har slutat ringa och han har fått ett sms istället.
"Varför gör du alltid såhär mot mig? Varje gång jag börjar få ordning på mitt liv och mina känslor så kommer du med någon ny känslovåg och får mig helt förvirrad. Och lika fort som du fått dina känslor för mig försvinner dem. Jag klarar inte längre det så från och med nu, inget mer kyssande eller sex. Ska vi vara vänner som du ville så är det just precis vad vi ska vara, inget mera." Säger jag med gråten i halsen men bestämt.  
"Så nu ska du ge igen med samma medicin. Vad rolig du är Rosie. Verkligen! Du är ju bara för underbar." Säger han sarkastiskt och tar upp en fickplunta från sin jacka. Han häller i sig allt i den och blir lite upprörd när det inte finns något kvar. Han börjar leta efter något mer i sin jacka. Säkert mera sprit eller ciggaretter. 
"Vad håller du på med?" Säger jag mer förbannad än aldrig förr på honom.
"Ser du inte lilla Rosie, jag letar efter..." Säger han men stoppar sig själv när han hör något. Jag ska precis svara på det innan jag hör pappa och Kristina komma in i huset.
"Vi åker och handlar gumman." Säger Kristina när de kommer ut i hallrummet.
"Ska du inte bjuda in honom?" Säger pappa menande och ger mig en skarp blick. All den där fördömda artigheten och respekten de måste uppehålla.
"Ge pojken lite vatten åtminstone, han ser ut som om han skulle falla ihop vilken sekund som helst." Säger Kristina skämtsamt.
"Om jag gör det går ni då bara?" Säger jag vasst och de ser på mig förvånade.
"Uppför dig unga dam. Hejdå." Säger pappa strängt och sen går de äntligen.

Jag ser på Andy och han är helt vit i ansiktet. Kristina hade faktiskt rätt, han behöver nog lite vatten. Jag går och hämtar vatten så fort jag hör bilen starta och åka iväg . När jag är ute i köket hör jag en duns ute i hallen. Jag springer dit och ser Andy liggandes avsvimmad på golvet. Vad ska jag göra? Han kan väl inte vara död? Han har nog bara fått i sig för mycket alkohol. Men vad ska jag göra?!
"Snälla Andy vakna för guds skull!" Gråter jag fram och drar in honom i min famn. Vad gör man med en livlös kropp?! Jag springer in till mitt rum och letar reda på min mobil. Jag ringer 112 på en gång och förklarar läget. Jag får tydliga instruktioner om att försöka väcka honom och kolla hans luftvägar. Kvinnan i telefon säger åt mig att jag ska gå till honom och se efter om hjärtat slår fortfarande. När jag är framme hos Andy så lägger jag ifrån mig mobilen och lägger mitt öra mot hans bröstkorg och lyssnar efter hjärtslag. Jag kan höra hans hjärta och pustar ut lättad. Sen tar jag upp mobilen och säger till kvinnan på andra linjen "Hjärtat slår, vad ska jag göra nu?". Hon ber mig ta något som imma kan bildas på under hans näsa för se om han andas. Så jag går och hämtar en spegelskiva och placerar den precis under hans näsa. Jag ser imma bildas på spegelskivan.
"Hans hjärta slår, han andas. Vad nu?" Säger jag lugnare än tidigare till kvinnan.
"Du väntar på ambulansen kommer. Han har antagligen bara fått i sig för mycket sprit, och kanske blivit förgiftat av hembränt i värsta fall." Säger hon lugnt.
"Inget mera, borde jag inte försöka väcka honom eller något?" Säger jag panikslaget.
"Jo det kan vara en bra idé, men vad du än gör lämna honom inte ensam förens ambulansen kommit." Säger hon allvarligt till mig.
"Kan vara en bra idé?!" Säger jag irriterat. Hon ska jobba med detta och jag var den som sa det sista!
"Ja, gör det. Klarar du dig själv sen tills ambulansen kommer?" Säger kvinnan trött.
"Ja visst, tack för inget." Säger jag vasst och lägger på.
Jag springer ut i köket för hämta glaset med vatten som jag hade hällt upp innan jag hörde Andy falla ihop i hallen. När jag kommer fram till honom igen häller jag vattnet över honom och han rycker till av det kalla vattnet. Han sätter sig upp och torkar bort vattnet från ögonen. Jag börjar gråta och slänger mina armar runt honom. Han blir överaskad känner jag men kramar tillbaka.
"Rosie?" Säger han förvirrat.
"Ja?" Säger jag och håller fortfarande om honom.
"Varför är jag blöt?" Säger han och ser på mig förvånad.
"Du svimmade och du är kanske förgiftad av hembränt sprit. Så ligg still tills ambulansen kommer." Svarar jag gråtandes fortfarande.
"Varför har du ringt hit ambulansen? Jag mår bra och ännu bättre om du kunde erkänna att du gilla mig också precis som jag gör." Säger han och flinar. Han sitter åtminstone kvar på golvet som jag bad honom göra.
"Du var helt borta, fatta att du gjorde mig orolig!" Säger jag upprört och ignorerar vad han sa om erkänna mina känslor. Jag hoppas han inte märker det.
"Se du bryr dig, så hade du tänkt erkänna så jag kan slippa bete mig som en idiot och gå till att vara den perfekta killen för dig?" Säger han och flinar lite. Han sätter sin hand på mitt högra ben. Han smeker mig mjukt i en lugnande rörelse med sin hand på mitt ben.
"Snälla Andy. Jag ber dig inte nu, jag var nära på att förlora dig precis. Det räcker för idag. Och varför kan du inte bli bra utan att jag erkänner att jag har känslor för dig. Om du verkligen älskar mig som du säger så hade du inte behövt ett erkännande för agera en bra kille utan du skulle vara en bara för mig. Du skulle visa det självmant, skärpa till dig och få i ordning på ditt liv och vara där för mig alltid." Svarar jag och varje ord blir svårare att höra ju mer jag pratar för gråten är på väg att brista ut igen.
"Du har rätt men Rosie jag är så vilse utan dig, lova mig att aldrig lämna mig sådär igen." Säger Andy och drar in mig i hans famn.

Ambulansen har kommit och det var ingen fara med Andy, han hade bara fått i sig för mycket alkohol. Han hade inte ätit något heller på antagligen mer än ett dygn. Så om han vilade och åt skulle han bli bra igen. Så det var vad jag gjorde. Jag fick honom att lägga sig ner i min säng och sen lagade jag mat till honom. När jag var klar med lagandet så går jag in till honom. Han sitter upp i sängen och väntar på mig. Jag gissar på att han hörde mig avsluta lagandet i köket. Han tar emot tallriken och äter upp snabbt. Jag sätter mig på sängkanten och tittar på honom bara när han äter. Hela sommaren har jag längtat efter honom, tänkt på hur det skulle bli om jag hade valt honom. När jag åkte till Kalix med Felix tänkte jag aldrig på vad för konsekvenser det blev med Andy. Jag hatade att jag på ett sätt hade gjort det här mot honom. Han hade supit sig full hela sommaren, åtminstonse i tre veckor och vem vet säkerts ännu mer. Han stannar upp med sitt ätande och ser på mig forskande.
"Det är något annorlunda med dig." Säger han misstänktsam. 
"Vadå?" Säger jag neutralt.
"Ditt hår, har du gjort något med ditt hår?" Säger han och ser på mig med sin forskande blick igen. Just det ja, jag hade ju låtit det växa och skaffat mer lockigt hår genom att klippa upp det. Sen så hade jag lagt till några rödfärgade slingor i håret.
"Ja, jag har låtit det växa och lagt till slingor." Svarar jag honom.
"Du har lockigare också. Det är fint, det klär dig." Säger han allvarligt och fortsätter äta. 
"Tack." Säger jag efter en stunds tystnad och ler. Han räcker mig tallriken han fick och jag tar den på en gång och går och lämnar den i köket. Jag går tillbaka till honom och sätter mig ner på sängkanten. Han ser på mig med en blick jag känner igen bara inte på honom, utan även på mig själv. Den är så fylld med kärlek och ömhet. 
"Du bör vila lite, lägg dig ner." Säger jag och börjar dra upp täcket för bädda ner honom. 
"Jag vill inte vila för då kommer du gå." Säger han trotsigt som en fem åring. 
"Om jag stannar här då, vilar du då?" Säger jag lite trött. Jag får ett sms på mobilen så jag räcker mig efter den och ser vem som smsat mig. Det är pappa och han skriver; Hej vi blir borta ikväll och imorgon, något som hänt i Kalix med Berta. Vi åker dit och kollar vad det är. Så du får vänta med att gå till mamma. Ses på måndag morgon. Mat finns i kylskåpet och frysen. Det är bara att värma eller tilllaga. Jaha då var man väl fast här ensam i det här stora huset fram till på måndag.
"Vad är det?" Frågar Andy oroligt. Jag måste sett besvärad ut eller något eftersom han frågar.
"Jag är ensam tills på måndag. Nåt har hänt med Berta, du vet Kristinas mamma." Svarar jag och ser ner på mobilen. 
"Du ser ut att behöva vila du också." Säger han skämtsamt. Jag kan inte låta bli att flina lite åt hans lilla skämt.
"Nej det är lugnt med mig, men du däremot ska vila. Vare sig du vill eller inte." Säger jag bestämt.
"Jag vägrar, jag kommer ändå inte vila som jag sa om du inte är här." Säger han allvarligt och ser på mig med sina djupa blå ögon.
"Som jag sa tidigare; om jag stannar här vilar du då?" Svarar jag honom. Han har kommit närmare mig och hans läppar är bara nån millimeter ifrån mina. Jag känner han andas på mina läppar. 
"Ja, men du borde vila också." Säger han och lägger sig ner. Han klappar med handen bredvid sig i sängen. Jag suckar och sen lägger jag mig ner bredvid honom. Han ler nöjt när jag ser på honom. 
"Vad?" Säger jag oskyldigt, och nu flinar han också.
"Jag vet att du har känslor för mig, du är bara rädd. Men vänta bara så ska du få se att det inte är något att vara rädd över. Jag älskar dig." Säger han och ser mig djupt i ögonen.
"Säg inte så, snälla Andy." Säger jag bedjandes.
"Vad vill du att jag ska säga då?" Säger han lite surt. 
"Jag vet väl inte, men inte det. Du ger mig så mycket skuldkänslor när du säger så. Men vi är inte menade att vara ett par, du hade rätt om det tidigare i våras. Vi borde bara vara vänner." Säger jag så allvarligt jag kan. Det tar varje kraft jag har i mig för att säga det, och verkligen få det att låta som jag menar det. 
"Du har fel, du ska få se, men nu så kan vi väl fokusera på annat då eftersom det stör dig." Säger han och ler. Jag kan inte låta bli att le tillbaka. 
"Bra. Varför vill du ha mig här när du ska vila?" Säger jag nyfiket. 
"Jag vill inte vara ifrån dig en mer sekund än vad jag har varit den här sommaren." Svarar han ärligt och jag vänder bort huvudet. Jag känner hur tårarna väller upp och jag vill inte att han ska se de. 
"Jaha okej." Säger jag tyst.
"Vad sa jag fel? Ska jag säga att det jag bara inte vill vara ensam istället. Är det bättre?" Säger han lite panikslaget. Jag vänder huvudet emot honom så jag kan se på honom igen. Han ser mina tårar och blir ledsen också. Jag ser det på hela hans ansikte. Han anstränger sig till max för att inte röra mig och dra in mig i hans famn, för han tror att jag skulle tycka det var fel. Sanningen är att det inte är något hellre jag vill. Jag kryper närmare honom, så nära jag kan utan att ta tag i honom. Han lägger sin arm runt mig och drar mig ännu närmare. Jag känner hans halvnakna kropp emot min halvt påklädda kropp. Allt han har på sig är en t-shirt och kallsonger, medans jag har mina pyjamasshorts fortfarande och min pyjamastopp.
"Andy jag menade aldrig att såra dig så mycket." Säger jag gråtandes som en stor bebis. Han håller om mig och vaggar mig lugnade i hans famn. Jag lägger min arm runt hans midja och trycker honom närmare mig. Han ser på mig förvirrat och jag släpper direkt mitt tag om honom. Jag försöker slingra mig ur hans omfamning men han spänner sitt grepp om mig. Jag är fast i hans famn och även om jag inte skulle vilja vara någon annanstans så skämde jag precis ut mig. Han släpper sakta, och när jag försöker fly igen så spänner han greppet om mig igen. Jag ser in hans ögon och han är bara någon millimeter ifrån mig. Han utesluter de där sista millimetern i en kyss. Jag kan inte låta bli att kyssa honom tillbaka. Lusten tar över och jag är förlorad i hans omfamning. Hans läppar sammarbetar med mina. Mitt i en av kyssarna tror jag att han kommer på vad vi gör för han avbryter den. Jag förstår inte vad som är fel för när jag försöker kyssa honom igen så rycker han undan.
"Förlåt." Viskar jag skamset.
"Jag vill bara veta om du är säker på det här? För om jag gick för långt nu när jag kysste dig så är det jag som vill be om ursäkt," Säger han allvarligt och håller mig på avstånd.
"Andy jag är en stor flicka, jag vet vad jag vill och inte. Och jag vill ha dig." Säger jag lite upprört. Han ler sen kysser han mig igen. 
"Bara sex?" Säger han och avbryter vår kyss igen.
"Du förstör ju allt just nu." Säger jag och suckar. 
"Rosie du vill ha ett förhållande och jag kommer göra allt jag kan för få dig, men som du sa inget mer kyssande eller sex fram tills dess." Säger han och ler. 
"Okej då." Säger jag och vänder mig på rygg. Han reser sig upp på ena armbågen och ser på mig lite roat. Jag muttrar något ohörbart och han lutar sig fram och kysser mig på pannan. Jag kan inte låta bli att le som ett stort fån. 
"Vänd dig om så håller jag om dig, och så kan vi vila på riktigt nu." Säger han. Jag vänder mig med ryggen emot honom och typ två sekunder senare känner jag hans arm vilandes på min midja. Han drar mig närmare sig och nu känner jag hans kroppsvärme. Med sin andra hand så smeker han mig på hjässan. Sakta men säkert somnar jag. 
      
 

Del 2 - Hem kära hem

Previous
Se henne le det där speciella leendet mot mig när hon är alldeles lycklig. Krama henne, kyssa henne på pannan. Få henne att känna sig trygg. Se någon film med henne i min famn. Jag skulle hålla min värld i mina armar. Om jag bara fick henne skulle jag aldrig släppa taget om henne. Det var en tanke som höll mig uppe länge den natten.
Rosies perspektiv
Jag vaknar på morgonen i ett ryck. Igen så var det någon mardröm om när jag försöker nå fram till en person och precis när jag är framme rycks jag iväg. Jag kämpar allt jag kan för komma loss och fram till personen jag försökte nå fram till. Hade drömt liknande eller samma sak många nätter nu. Det började samma kväll som pappa och Kristina hade kommit hit till Kalix.
De hade varit här en vecka nu och jag önska inget hellre än att få åka hem. Det var en sak att plågas hemma av dem, men blir det borta hos andra var det outhärdligt. Vi skulle som tur var äntligen åka hem. Fast vad skulle jag göra när jag kom hem. Jag ville springa till Andy det första jag gjorde, men det var ingen bra idé. Nej jag borde väl se om Olivia var hemma. Jag hade en del att berätta för henne och jag ville höra vad hon hade gjort under sommaren.
 
"God morgon sömntuta!" Säger Kristina när hon ser mig komma ner i trappan. Pappa, Kristina, Anna, Karl, Omar och Felix sitter redan vid frukostbordet. Alla ser på mig helt pigga och glada, och här står jag och är hur trött som helst. Jag måste se ut som ett vrak seriöst; ändå ser Felix på mig som om jag vore den vackraste i världen. Det är väl så kärlek borde vara, men ändå så kunde jag inte sluta tänka på Andy. Jag borde älska Felix och vara totalt kär i honom nu efter den underbara sommaren vi hade haft, men mina tankar låg fortfarande kvar hos Andy och hans omfamningar. Jag går ner den sista biten av trappan ner till dem och sätter mig bredvid Felix vid bordet.
"God morgon" Säger jag till alla vid bordet och suckar tyst. Bara några timmar till här sen så bär det iväg hem. Ingen orkar svara så resten av frukosten äter vi alla i tystnad.
Så fort jag är klar smiter jag från bordet och upp på rummet jag blev tilldelad när jag kom hit för 8 veckor sen. Jag börjar packa mina kläder som hänger i garderoben. Ärligt talat slänger jag egentligen bara alla kläder i väskan och hoppas på att allt får plats ändå. Mina tankar är helt och hållet någon annanstans när Felix kommer in på mitt rum och stänger dörren för jag hoppar till av ljudet.
"Hej, hur går det?" Säger han mjukt och kommer fram till mig. Han kysser mig lätt på läpparna innan han börjar packa om min resväska.
"Tack, jag uppskattar verkligen allt du gjort för mig den här sommaren." Säger jag allvarligt och sätter mig ner på en stol i rummet. Jag söker efter hans ögon och han möter mina direkt. Han stannar upp i vad han gör innan han svarar mig.
"Rosie jag...jag förstår inte." Säger han ärligt och ser på mig.
"Ja du...du tog tillbaka mig fast du inte hade behövt efter Utö. Ja efter allt Andy drama och som du faktiskt sa; jag var inte snäll mot dig eller någon under våren." Svarar jag sakta och osäkert.
"Jag tog tillbaka dig för jag gillar dig trots allt vi har gått igenom, så bryr jag mig fortfarande om dig." Säger han och lägger undan min tröja som han höll på och vika.
"Menar du det?" Säger jag förvånat först sen försöker jag återta min normala röst. Han småler lite och ser på mig med mjuka ögon.
"Ja det gör jag. Kom hit." Säger han och sträcker ut sina armar för öppna sin famn till mig. Jag reser på mig och sätter mig ner i hans famn. Först håller vi bara om varandra sen kysser han mig och det ena leder till det andra.

Felix rullar av mig och vi båda andas tungt. Jag reser mig upp och stödjer mig på armbågarna för se på Felix. Han ler mjukt mot mig och drar in mig i hans famn. Jag kan inte låta bli att le och ge honom en puss på kinden.
"Wow, det där var fantastiskt. Du är fantastisk." Säger Felix och kysser mig lätt på munnen.
"Du med." Säger jag och ler.
Sen reser jag på mig och klär på mig. Felix följer mitt exempel och klär på sig själv också. Vi packar klart och småpratar lite. Men hela tiden ligger mina tankar någon annanstans. Eller snarare på någon speciell. Andy.  
 
"Hejdå!" Ropar alla när pappa äntligen sätter sig i bilen. Han hade glömt massa saker så senaste minuten eller de senaste fem minuterna hade han sprungit fram och tillbaka mellan bilen och huset. Jag och Kristina ler glatt och vinkar till dem andra. Utan att ingen annan än Felix ser så skickar jag en slängkyss. Han kastar en slängkyss tillbaka. Jag ler fånigt och vinkar en sista gång sen sätter jag mig tillrätta i bilsätet.
Det är en lång resa och tiden går sakta. Känns faktiskt som att tiden stannat, det känns som om vi inte kommer någonstans när vi svischar förbi skog efter skog. Jag somnar till slut och drömmer en konstig dröm. Den känns bekant men ändå inte.
 
Jag vandrar i en korridor. Den är mörk och ganska sliten. Väggarna är på väg att ruttna, golvet har luftbubblor efter fuktskador. Steg efter steg tar jag motvilligt. Korridoren har inga dörrar och jag vet inte ens hur jag hamnade här. Äntligen ser jag en väg ut härifrån. Jag ökar stegen och kommer fram till vägen ut från den här obehagliga korridoren. Det är bara en liten grej, och det är att det inte bara finns en dörr utan två. Båda dörrarna har en liten skylt på sig. På dörren till höger står det "Safe" på skylten och på dörren till vänster står det "Unsafe" på skylten.
Av någon konstig anledning så försöker jag först öppna dörren till vänster men den vill inte. Jag vet inte varför men jag kände en stor dragningskraft till den. Den gjorde mig nyfiken över vad som gömde sig bakom den dörren. Jag kunde inte släppa tanken, men jag var tvungen att ta mig ut från korridoren så jag går över till den högra dörren.Överlevnadsinstinkten tar över och jag trycker ner handtaget. Jag tar ett steg innanför dörren och den smälls igen bakom mig.
 
Det är sand runt omkring mig och vattnet som är vid en mans fötter är klarblått och sträcker sig så långt ögat kan se. Mannen vänder sig lite mot mig men han ser på något eller snarare någon ser jag nu när jag närmar mig mannen. Han tittar på en liten flicka som leker i sanden. Flickan har ett asiatisk utseende och är inte ett dugg lik mannen som står och vakar över henne.  Hon är väldigt vacker och man ser att när hon blir stor kommer hon bli en riktig skönhet. Mannen som vakar över den lilla flickan ser ut över havet och han liknar Felix otroligt mycket; fast äldre tycker jag nu när jag kommer närmare. Jag håller mig ur sikte för dem än så länge. Vandrar runt i skuggorna, gömmer mig.
"Pappa när kommer mamma?" Ropar flickan från sin plats i sanden. Mannen ler stort och svarar enkelt "Snart gumman". Flickan ler stort och man ser hur hon börjar sitt väntande. Jag bara måste få en närmare titt på mannen. Jag är inte säker på om dom kommer kunna se mig eller inte, men jag förflyttar mig ur skuggorna och går mot dem. Nästan framme hos mannen så vänder han sig om. Nu vet jag att dom kan se mig. Mannen som jag tror är Felix ler stort mot mig. Jag stannade upp men utan att ha märkt det så har jag börjat röra mig mot honom igen. På nåt konstigt vis känner jag hela mig fyllas med någon ångest och kärlek ju närmare jag kommer mannen. Väl framme hos honom stannar jag upp och ser honom djupt i ögonen.
"Felix?" Säger jag osäkert.
"Ja älskling?" Svarar han mig. Så det är verkligen Felix, men betyder det att den där lilla flickan där borta som leker i sanden är vår dotter?
"Nä inget." Svarar jag honom snabbt och han kysser mig. Känslan dock är ingen. Ingen passion, ingen glöd, ingen åtrå, ingen lycka. Vad har hänt mellan oss egentligen?
"Jag är så glad älskling att vi är här." Säger Felix och pussar mig på kinden.
"Vad menar du?" Säger jag förvånat.
"Ja att du gjorde det smarta valet och inte lämna mig för nio år sen." Svarar han mig och ler. Jag ler svagt tillbaka. Det är som historian vi har tillsammans kommer till mig i ett svep och helt plötsligt är jag 25 år med alla minnen.
Jag kommer ihåg hur ett ultimatum kom upp från Felix och Andy. Dom krävde att jag skulle välja mellan dom. Jag fick inte längre ha Felix som nästan pojkvän och Andy som vän efter någon incident som jag verkligen inte kan komma ihåg. Jag fick två veckor att bestämma mig. Till slut efter mycket grubblande hade det blivit Felix. Men kärleken till varandra hade falnat mer och mer. Kemin, glöden, åtrån hade slocknat mellan oss mer och mer för varje år. Vi hade adopterat en flicka från Thailand i tron om att hon skulle rädda vårt förhållande, i tron om att det var det enda som fattades. Flickan var 4 år gammal och vi båda älskade henne högt, men vi älskade inte varandra längre. Fast ingen av oss ville ge upp. Vi hade fasaden uppe om att vi hade det så bra när vi var bland alla våra vänner. Sanningen var att vi aldrig hade sex längre, vi sov inte ens i samma säng längre och vi var nästan aldrig hemma samtidigt.
"Safe" var inte det liv jag ville leva. Det var en säkerhet i livet, men lycka var det inte. Jag måste härifrån nu! Felix såg på mig konstigt när jag slingra mig ur hans omfamning. Jag börja springa ifrån honom och la meter efter meter emellan oss.
 
Till slut hittar jag dörren jag hade kommit in ifrån. Jag sliter upp dörren och kastar mig ut i den mörka korridoren. Precis som när jag gick in där så smälls dörren igen bakom mig.
Jag reser mig upp och rakt framför mig är dörren till vänster, den som det står "Unsafe" på. Borde jag verkligen öppna den? Jag ser lite på dörren jag precis kom ut ifrån och sen beslutar jag mig för att prova den vänstra dörren igen. Den öppnas och jag kliver innanför. Dörren stängs sakta efter mig och jag börjar utforska stället.
 
Jag är i ett stort hus och det är sommar ute. Sensommar för vara exakt. Jag öppnar en glasdörr som leder ut till en terrass, men där stannar jag. Jag ser en massa människor ute på den stora gräsmattan. Dom pratar och socialiserar. Alla verkar så glada och genuint lyckliga. Jag går ner till allt folk och alla hälsar på mig och ler stort mot mig. Alla människor här känner jag igen. Det är folk från skolan, grannområdet jag växt upp i och familj. Jag tycker mig skymta Olivia till och med. Hon står och talar med någon otroligt bekant man. Även Olivia är äldre, åren har gjort henne väl. Hon ser bättre ut än aldrig förr. Jag närmar mig henne och den bekanta mannen. Mannen vänder sig om mot mig och nu ser jag det. Det måste vara Andy. Han skiner upp och vinkar åt mig att komma dit.
"Andy?" Säger jag lite osäkert när jag är framme hos dom.
"Ja vem annars? Känner du inte igen din man?" Säger han och skrattar lite.
"Haha jodå." Säger jag lite nervöst men ler. Han kysser mig lätt på läpparna och de senaste nio åren som ska ha gått kommer till mina minnen. Åter igen är jag 25 år. Kyssen är underbar. Den har allt som en kyss ska ha när man kysser sin pojkvän. Den har kemin, glöden, åtrån. Vi hade flyttat ihop när jag fyllde 19 år. Andy hade lyckats hittat ett jobb och vi hade köpt en liten lägenhet i någon av förorterna i Stockholm. När jag hade börjat jobba också så hade vi fått råd med drömlägenheten vi hade hittat. Ett år efter vi hade flyttat in i drömlägenheten så friade Andy till mig. Såklart hade jag svarat ja och tre månader senare var vårt bröllop. Båda våra föräldrar med respektive hade kommit och all släkt och såklart våra närmaste vänner. Planeringen till bröllopet hade varit vår tuffaste tid för vi hade så olika åsikter om det. Han ville ha ett stort flashigt bröllop, medans jag ville ha ett litet och simpelt bröllop. Men när dagen kom så var det helt perfekt. Sen dess hade allt gått bra. Vi hade köpt ett sommarhus vilket var det här huset. Vi firade 3 år som ett gift par. Här skulle jag kunna stanna hur länge som helst.
"Mamma!" Sa en trött röst och drog i mina byxor. Jag vände mig om och där var min son. Han var 4 år gammal och verkligen ett kärleksbarn. Jag drar upp honom i min famn och pussar honom på pannan. Han lägger sitt huvud på min axel och somnar på en gång. Andy kysser mig och lille Andrew på kinden kärleksfullt.
 
Jag vaknar upp med ett ryck och märker att vi är äntligen framme i Stockholm. Vi är hemma!
 
 
 
  
         
 
 
 

Del 1 - En norrländsk kärlekshistoria

Rosies perspektiv
"Jag tror jag är redo, att satsa på oss." Jag sväljer hårt och låter blicken svepa genom rummet. Jag sitter på Felix låga säng med svart överkast. Felix reser sig från sin fåtölj och går fram till mig. Han sätter sig bredvid mig och tar mina händer i hans. Hans läppar söker sig till mina och vi delar en lång kyss.
"Jag också." Säger han med ett brett leende. Jag kan inte låta bli att le jag också.
"Så då är vi ihop eller vad?" Säger jag osäkert och kollar på Felix.
"Om du vill det. Jag hoppas det." Säger han glatt och ser på mig.
"Jag vill det, men hur gör vi med distansen?" Säger jag.
"Vi löser det på något sätt." Säger han och kramar om mina händer lite hårdare.
"Det finns ju alltid mobiler, och tåg." Säger jag skämtsamt och kysser honom på munnen. 
"Ja, varför tänkte inte jag på det." Säger han och skrattar roat åt min sarkasm. Det är så typsikt mig att vara sarkastisk när jag blir minsta lilla obekväm. Jag ler bara och han kysser mig på pannan.
Vi sätter på en film, någon action. Jag kan inte riktigt koncentrea mig så jag börjar tänka på sommarens händelser.
Andra veckan här så hade jag och Felix åkt till stranden här i Kalix. Vi hade tagit med oss picknick och en massa filtar. Jag hade fått för mig att vi skulle campa på stranden under bar himmel. Efter mycket övertalande så gick Felix till slut med på det. Jag hade fixat mackor, varm choklad, middag som var varmkorv som vi skulle grilla. Det skulle bli hur mysigt som helst, men Felix tyckte tydligen inte om min idé så mycket. Han hade muttrat hela den dagen om hur blåsigt det skulle vara, att det inte skulle finnas någon täckning där eller hur sandigt det skulle vara. Jag blev faktiskt lite besviken på honom. Jag hoppades på att efter hela misslyckade helgen på Utö så skulle det bli som vanligt mellan mig och Felix. Det hade varit så kyligt mellan oss sen vi hade varit där. Jag valde honom för det enkla, mysiga, bra förhållandet men istället vart det ett nersmutsat, kyligt, komplicerat förhållande. Han kom med ändå till stranden. Vi hade det mysigt men det var en vägg mellan oss. Fast efter det så började vi mjukna upp för varandra. Men inget var som det hade varit innan Utö. Jag tror att jag var inte den enda som var med någon annan där men kände sig skyldig till att ge oss en chans ändå.
"Jag antar att det är dags för mig att gå och lägga mig, klockan är ändå rätt mycket." Säger jag och börjar resa på mig.
"Du kan väl sova här inne, bara ikväll? Ingen av de vuxna kommer ändå sova hemma ikväll, och jag vill så gärna ha dig här hos mig." Säger han hoppfullt.
"Kan jag väl, ska bara byta om och borsta tänderna sen kommer jag in till dig." Svarar jag glatt.

Efter att ha borstat tänderna och sett på en film och bara myst med Felix, så sover han och jag ligger klarvaken bredvid honom. Jag kan inte låta bli att tänka på om det hade varit Andy som låg bredvid mig nu istället. Hur det hade varit att kyssa Andys läppar varje dag, hålla om honom, ha hans armar runt mig om kvällarna innan man somnar.
Varje kväll i 7 veckor hade Andy ringt och plågat mig. Jag klarade inte av att höra hans röst så snart efter Utö. Det var bara tre dagar efter vi kom därifrån som han ringde första gången. Han hade inte gett upp efter ringt mig tio gånger den kvällen. Sista gången den kvällen när han ringde var jag så nära på att svara men jag hann inte. Han hade lämnat ett röstmeddelande, och så hade han gjort varje kväll ända fram tills 4 dagar sen. Han måste väl ha gett upp till slut när jag inte svara någon gång. Jag hade inte lyssnat på något av hans alla 50 röstmeddelanden. Jag vågade inte, jag kunde inte, jag skulle falla tillbaka till världen där jag var förlorad i hans närvaro igen.
Efter vi hade kommit hem från Utö så övertalade jag pappa om att få följa med Felix upp till Kalix. Eftersom han tycker Kristinas familj är bra, och det kunde vara bra för mig att komma ifrån Andy som han inte alls gilla gick han med på det. Jag skulle stanna här ända tills skolan börjar. Sista helgen av sommarlovet skulle pappa och Kristina komma upp sen skulle jag åka ner med de till Stockholm. Det hade gått 8 veckor sen vi kom hem från Utö. Jag och Felix hade haft det jättemysigt och jag ångrade mig inte över mitt val jag gjorde på utö, men jag kan inte låta bli att tänka vad hade hänt om jag hade valt Andy.
Om en vecka exakt skulle jag åka hem med Kristina och Rullie. Imorgon skulle dem komma upp och spendera sista tiden här. Jag borde sova men jag kan verkligen inte få Andy ur mitt huvud. Tillslut efter typ en timme eller mer så somnar jag.

Andys perspektiv
Det var bara en vecka kvar av sommarlovet, det hade alltså gått 8 veckor sen jag hade varit på Utö med Rosie och dem andra. När vi alla kom hem så pratade jag med Vendela och hon gick med på att bli tillsammans igen om jag lovade att ligga med henne när hon än ville. Vad skulle jag göra liksom? Jag hade dock försökt få tillbaka Rosie men hon svarade inte på något av mina samtal eller 50 röstmeddelanden. Jag måste släppa henne. Det skulle vara tufft, men det var vad jag var tvungen att göra. Hon skulle komma hem om en vecka och hon ville bara ha en vän så det var exakt vad hon skulle få. Men gällande Vendela så var jag tvungen att tänka på mitt rykte åtminstone tills jag fick Rosie. Sen spelade det ingen roll. Hon var mitt allt, jag behövde henne precis som jag behövde luft för andas.  
Jag kunde bara inte återvända till skolan ensam så jag gick med på Vendelas villkor. Bara någon vecka efter vi kom hem från Utö så åkte jag ner till Malmö. Imorgon skulle jag hem igen, och dagen därpå skulle jag träffa Vendela tyvärr. Lika bra att börja supa på en gång när jag kommer hem för att inte tänka på allt plågosamt, och att jag var tvungen att knulla den där slampan.
Med Rosie hade det varit underbart, det kändes så otroligt bra. Jag ville bara ha mer och mer av henne. Hela hon var underbar. Jag hade inte hört något från Rosie sen vi sa hejdå vid båten från Utö när vi skulle hem. Hon gick med Felix och Olivia. De gick till någon vändplan och Rullie kom och hämta dem där. Jag och Vendela däremot var tvungna att ta bussen hem.
Under bussresan hade Vendela varit otålig som vanligt. Hon hade sagt en massa osammanhängande saker, eller det var väl mest för jag brydde mig inte om att lyssna hela tiden. Hon sa saker som att Felix och Olivia var helt dumma i huvudet. Hon trodde att Rosie hade varit värst men dem var nästan värre. Ibland förstod jag mig verkligen inte på Vendela. Hon kunde babbla på om helt oviktiga saker om andra, skvaller. Vendela hade sagt något också om att Felix var så lättlurad, och sen något om 300 kr men jag orkade inte bry mig. Fast vad hade 300 kr och Felix att göra med varandra för Vendelas del? Spelar nog ingen roll. Jag undrar om Rosie var tillsammans med Felix nu på riktigt eller om det fortfarande bara var på prov. Hon är ju för rolig liksom, seriöst på prov? Antingen är man tillsammans eller inte, det finns inget på prov. Om hon var min skulle hon bara vara min, fast vad ska jag säga till alla andra. Jag menar även hur fantastisk hon var så såg inte mina så kallade vänner det. De skulle undra va fan som hade flugit i mig.
Jag borde nog sova, men jag kunde inte sluta tänka på om hur det kunde blivit om Rosie hade valt mig. Att vakna upp till hennes ansikte. Se henne helt nyvaken och nästan ännu mer vacker än annars. Kyssa henne god morgon. Äta frukost med henne, prata och skratta åt allt möjligt. Se henne le det där speciella leendet mot mig när hon är alldeles lycklig. Krama henne, kyssa henne på pannan. Få henne att känna sig trygg. Se någon film med henne i min famn. Jag skulle hålla min värld i mina armar. Om jag bara fick henne skulle jag aldrig släppa taget om henne. Det var en tanke som höll mig uppe länge den natten.

Vad tycker ni? Det var första delen av "Ny pojkvän, nya problem" som är fortsättning av "Ingen pojkvän, inga problem". Hoppas ni gillar den nya novellen!
 
/Love Lollo

Ny pojkvän, nya problem!

Namn: Ny pojkvän, nya problem.
Huvudperson: Rosie
Familj: Rullie & Kristina, Kristina & Janne
Bästa vännen: Olivia
Vänner: Emma, Ella, Johanna, Annie.
Kusin: Hanna
Rosies granne: Louise
Killarna: Ali och Felix

Handling:
 Sommaren är snart över och alla kommer hem igen. Med tankarna om vad som hände den där helgen på Utö precis i början av sommarlovet. Rosie är fast besluten om att få det att funka mellan henne och Felix, trots Alis ständiga försök att få henne att erkänna att hon älskar honom. Felix är fast besluten om att han kan behålla Rosie och samtidgt smita till Olivia i hemlighet. Olivia är sliten mellan att berätta eller inte för Rosie, hon är ju hennes bästa vän. Ali är fast besluten om att få Rosie som sin. Han älskar ju henne och skulle göra vad som helst för henne. Frågan är bara vem älskar Rosie egentligen. 
 
P.S Ny pojkvän, nya problem är fortsättningen på Ingen pojkvän, inga problem. Huvudkaraktärerna är desamma, vissa från förra kommer vara med mer och även nya karaktärer kommer in i storyn. 

Nu kommer ny novell!

Som rubriken lyder, det kommer en ny novell. Fast helt ny är det inte. Det är en fortsättning på "Ingen pojkvän, inga problem" som kommer heta "Ny pojkvän, nya problem". Den kommer handla om vad som händer när Rosie och alla är tillbaka i stan igen efter sommaren och den där helgen på Utö som ändrade allt. Hur kommer det gå? Kommer det bli Rosie och Ali? Kommer Rosie få reda på vad som hände mellan Felix och Olivia eller kommer det för alltid bli en hemlighet? Följ med i berättelsen och ta reda på det!

/Love Lollo

Info om novell!

Namn: Ny pojkvän, nya problem.
Huvudperson: Rosie
Familj: Rullie & Kristina, Kristina & Jorge
Bästa vännen: Olivia
Vänner: Emma, Ella
Kusin: Hanna
Rosies granne: Louise
Killarna: Andy och Felix
Personer som Andy känner: Vendela, Jessica, Eric, Oskar, Emmy

Lite kort om novellen: Sommaren är snart över och alla kommer hem igen. Med tankarna om vad som hände den där helgen på Utö precis i början av sommarlovet. Rosie är fast besluten om att få det att funka mellan henne och Felix, trots Andys ständiga försök att få henne att erkänna att hon älskar honom. Felix är fast besluten om att han kan behålla Rosie och samtidgt smita till Olivia i hemlighet. Olivia är sliten mellan att berätta eller inte för Rosie, hon är ju hennes bästa vän. Andy är fast besluten om att få Rosie som sin. Han älskar ju henne och skulle göra vad som helst för henne. Rosie har problem med Andys lögner och Felix som börjat agera annorlunda. Vem ska Rosie lita på egentligen när allt förändras. Så frågan är bara vem älskar Rosie egentligen.

Ny novell!

Nästa novell som läggs upp här blir Ny pojkvän, nya problem. Den är en uppföljare till Ingen pojkvän, inga problem. Vi får följa Rosie, Olivia, Felix och Ali. Det blandas in mer och mer personer och allt blir mer och mer rörigt mellan alla. Följ novellen och se hur det går för de.

Ingen Pojkvän, Inga Problem

RSS 2.0